Şimdi Ara

2009 Model 1.4 ERA TEAM LPGli Tavsiye Edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
30.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2009 Model Hyundai Accent Era 1.4 LPG li 41000km de bir araç ile pazarlık aşamasındayım. Fiyat konusunda cazip ancak ben en çok performans ve yakıt konusunu merak ediyorum. Araçta Atiker Tüp var araç sahibi garantisi devam ediyor diyor. Fakat benim bildiğim Hyundai'ın BRC ile anlaşması var Atiker ile de varmı bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Birde Gerek benzinde olsun gerekse de tüp de olsun bu aracın yakıt tüketimi nasıldır? Bazı arkadaşlar çok yaktığından söylemişler buda beni biraz tedirgin etti. Ayrıca 1.4 motorlarda da 97 by var değil mi? Son olarak da yol bilgisayarı yok sanırım bu modellerde bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Kusuruma bakmayın ilk kez arabam olacağı için biraz heyecanlıyım bu yüzden çok soru sordum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

• imzamı tıklarsanız en ayrıntılı bilgileri bizzat kullanıcılarından alabilirsiniz.
  • Çok haklısınız ancak 21:00 de otobüsüm var bu kadar kısa sürede 320 sayfayı okuma imkanım olmadığı için buraya farklı başlık olarak yazmak istedim. Bu yüzden lütfen kusuruma bakmayın aciliyetten böyle birşey yaptım aksi halde en kısa zamanda o yazılanları okuyacağımdan emin olabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sturkers

Çok haklısınız ancak 21:00 de otobüsüm var bu kadar kısa sürede 320 sayfayı okuma imkanım olmadığı için buraya farklı başlık olarak yazmak istedim. Bu yüzden lütfen kusuruma bakmayın aciliyetten böyle birşey yaptım aksi halde en kısa zamanda o yazılanları okuyacağımdan emin olabilirsiniz...

estağfurullah daha çabuk cevap alırdınız,bu yüzden belirttim.Evet araç 97 beygir ,lpg li kullanan arkadaşlar çok memnun,hakkınızda hayırlısı.
  • Araç genel anlamda sorunsuz iyi bir araç... Yakıt tüketimide gayet uygun şehir dığında 110 -130 aralığında kullanıyorum 18 kuruş falan yakıyorum. gazı 2,20 civarından alıyorum.

Arabanın eksileri zıplama sıkntısı var birçok kişi bundan şikayet ediyor. amortisörler fazla yumuşak kalıyor, avrupa araç kullandıysanız yol tutuşu zayıf gelecektir ben opelden sonra buna bindim yol tutuşu zayıf gelmişti dişli asfaltta ses alıyor ama sınıfının diğer araçlarından daha çok değil. bence sınıfında tercih edilebilecek bir araba. fiyat/ performans olarak uygun.

garanti konusunda da servisin bana dediği gazın etkilediği aksamlar hariç garanti devam eder ama gaz için müdahale edilen yerlerde sorumluluk kabul etmeyiz dediler...

• 2010 era team 32.000 km de yakında tam olarak yakıt sarfiyatını ölçtüm..kit orijinal alırken taktırılan brc kit bakımları herzaman zamanında ve tam yapılmıştır...hyundai brc ile anlaşmalı ona garanti veriyor oda sıfır alırken..sıfır al çık ertesi gün dön taktırayım de 5 yıllık hyundai garantisi olmuyor

30155 başlangıç km
    30595 bitiş km
    41 litre toplam
    101 tl tutarı
    440 km toplam yapılan yol
    2.460 shell lpg litresi

..genel bilgiler bunlar kent İzmir yol güzergahı şehir içi sayılabilir ama şöyle yolun yaklaşık yarısı sahil yolunda rahat bir güzergahta yaklaşık 100-110 km arası süratle yarısıda yoğun trafikte dur kalkları bol bir şekilde diyebiliriz..

bu durumda 10.7 litre gaz tüketimi ve 229 krş kilometrede görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sturkers

Merhaba Arkadaşlar,
    2009 Model Hyundai Accent Era 1.4 LPG li 41000km de bir araç ile pazarlık aşamasındayım. Fiyat konusunda cazip ancak ben en çok performans ve yakıt konusunu merak ediyorum. Araçta Atiker Tüp var araç sahibi garantisi devam ediyor diyor. Fakat benim bildiğim Hyundai'ın BRC ile anlaşması var Atiker ile de varmı bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Birde Gerek benzinde olsun gerekse de tüp de olsun bu aracın yakıt tüketimi nasıldır? Bazı arkadaşlar çok yaktığından söylemişler buda beni biraz tedirgin etti. Ayrıca 1.4 motorlarda da 97 by var değil mi? Son olarak da yol bilgisayarı yok sanırım bu modellerde bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Kusuruma bakmayın ilk kez arabam olacağı için biraz heyecanlıyım bu yüzden çok soru sordum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
    quote:

Merhaba Arkadaşlar,
    ancak ben en çok performans ve yakıt konusunu merak ediyorum

Bahsettiğiniz araç 1.4 Litre 97 hp, öncelikle bunu idrak etmelisiniz yani makinesi düşük bir araç olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız, eğer 1.4 makine gibi kullanırsanız yakıt tüketimi sizi rahatsız etmez ama 1.4 olduğunu unutup 2 litrelik bir makine gibi kullanırsanız 2 litrelik bir makineden daha çok yakarsınız, performans konusu da aynı bunun gibi tabi'ki 1.6 litre makinenin verdiği performansı alamıyacaksınız, ha gider'mi gider yedirin benzini bakın nasıl gidiyor ama dediğim gibi o zaman da aslanın yediğinin hesabını yapmayacaksınız, unutmayın araç da'ki makine 1.4 L 97 hp çok fazla bişi beklememek lazım...

Yakıt konusun da size bi hatırlatma yapayım, bu tüm araçlar için geçerlidir, başkalarının verdiği örnek sizin için geçerli olmamalıdır yanılırsınız...

1 - Sizin kullanım sitiliniz
    2 - Bulunduğunuz ortamda'ki trafiğin yoğunluğu
    3 - Kullandığınız yolun fiziksel durumu
    4 - Aracınızın genel durumu
    5 - Kullandığınız yakıtın kalitesi

....gibi şartlar karşılaştırma yaptığınız araca göre değişeceğinden sizi yanıltır, bu farklar neredeyse %25 - 30 gibi bir değişkenlik gösterir, yapacağınız tek şey deponuzu doldurup şehir dışın da 100 km yada daha kısa da olabilir yol yapıp tekrar deponuzu doldurduğunuz da alacağı yakıt, kaç tl'lik yakıt aldığını yaptığınız km'ye bölerseniz en sağlıklı sonucu almış olursunuz ya da aynı şeyi litre bazında da yapabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 25 Şubat 2012; 16:57:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar araç: 2011 model 1,4 Era MODE Lpg li BRC.
    2 kişi ile şehiriçi/dışı 160 krş yaktım (ort hız 90-95 km)(lpg lt 2,52 tl) Bu normal mi?
    Yine aynı araçla şehir dışı ful yük yani ağır araçla 230 krş yaktım. (ort hız 100-110 km)(lpg lt 2,30 tl) Bu normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mars02

Arkadaşlar araç: 2011 model 1,4 Era MODE Lpg li BRC.
    2 kişi ile şehiriçi/dışı 160 krş yaktım (ort hız 90-95 km)(lpg lt 2,52 tl) Bu normal mi?
    Yine aynı araçla şehir dışı ful yük yani ağır araçla 230 krş yaktım. (ort hız 100-110 km)(lpg lt 2,30 tl) Bu normal mi?

lpg li eraya göre normal degerler
  • performans konusu da aynı bunun gibi tabi'ki 1.6 litre makinenin verdiği performansı alamıyacaksınız, ha gider'mi gider yedirin benzini bakın nasıl gidiyor ama dediğim gibi o zaman da aslanın yediğinin hesabını yapmayacaksınız, unutmayın araç
  • Arkadaşlar yeni konu açıp kirlilik oluşmasın diye buraya yazıyorum. 2008 model 67.000 kilometrede bej rengi brc lpg sistemli kazasız boyasız era team için son olarak 21.500 istiyor arkadaş. Abs'yi sormayı unuttum. Ancak yok diyerekten bu fiyat için ne dersiniz? Biraz pahalı gibi geldi ama temiz arabaya verilir mi bu para sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.