Şimdi Ara

2009 corolla 1.4 d4d dizel iyi/kötü yönleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
10.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: classteacher

Focusu aratırken sadece titanium donanımını aratırsanız 85 tane çıkması doğal... Titanium donanımı 2009 yılında başladı... Yanlışım varsa düzeltin... Eğer araştırmayı 2009 ve üstü satılık Corolla ve Focus dizel olarak yaparsanız daha doğru olur...

2009 ve üzeri aratın yine d-4d daha fazla :)
  • O zaman D4D daha fazla satmıştır...
  • çok ekonomik bir motor, 3 yıldır kullanıyoruz, sorun yok. Performansı yeterli, ama 210 hayatta yapamaz düz yolda. Anca 180-190.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tataryan

corolla benzinli bir milyonu görür diye şehir efsaneleri dolaşıyor ama(600 binden fazla yapmış olan corolla gören varsa söylesin,taksiciyim ben görmedim), dizel d4d corollanın benzinlisi gibi uzun ömürlü olacağını nerden biliyoruz.? psa grubu dizellerde dahil bence hepsi yüzbinden sonra patlamaya hazır bomba, eğer toyota 300 bine kadar sorun çıkarmıyorsa bütün taksiler corolla dizel olur.

Beylikdüzünde taksi durağında bir Corolla D4-D var.Arac 250bini geçik,bırakın motoru debriyaj balatası orjinal;) Durakta artık efsane oldu araç.

Bu arada direksiyon kutusu problemi bu araçlarda mevcut idi.Fakat hepside garantiden değiştirildi.Toyota servis ve müşteri hizmetleri konusunda sadece otomotiv sektöründe değil belki tüm sektörler arasında ilk 3'e oynar.MMT'lerin debriyaj balatalarını bile garanti kapsamı dışındaki araçlarda ücretsiz değiştirebiliyorlar.Böyle bir firmanın bu ses yapar size jip verelim demesini pek inandıcı bulmadım.Başka bir olay vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: classteacher

O zaman D4D daha fazla satmıştır...

Düz kontak gibi düz mantık
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspava30

Düz kontak gibi düz mantık

O zaman oto ilan sitelerinde satılık Passat sayısı, satılık Avensis sayısından niye fazla?
  • ya corollaya lafım yokda ,
    2 elde ilanı çok diye daha çok satıldığını beyan eden zihniyete itirazım.
    Sen anladın ne demek istediğimide polemiğe girmek tatlı geliyor.
  • Yok canım, ne polemiği... Yani Focus ya da Corolla ya da x model... Bunlar için polemiğe girmem... Sohbet ediyoruz şurda... Yanyana olsak gırtlak gırtlağa mı gireceğiz iki-üç araba yüzünden?

Çok satılan arabanın 2.el alıcısı da satanı da aynı oranda çok olur, diyorum... Benim gördüğüm bu...
  • 2009 Toyota D-4D kullanıyorum. Aracım ile 1,5 yılda 40. 000 km’den fazla yol yaptım. Bu yüzden aracı iyi tanıdığımı düşünüyorum. AracıToton önce olumlu, sonra da olumsuz özelliklerini yazacağım.

OLUMLU ÖZELLİKLER

1. Yakıtı emsallerine göre az yakması. En çok bu özelliğini beğeneceksiniz. Özellikle 100 km hızı geçmezseniz şehirlerarası fabrika verisi olan 100/4.3 lt yakıt tüketimini tutturuyor, bazen 0,1 daha az, bazen de 0,1- 0,2 bir sapmayla daha fazla yakıt tüketebiliyorsunuz. Bu kadar geniş bir kasanın yakıt tüketimi olarak verilen şehirler arası 100/4.3 lt yakıt tüketimini tutturması takdire şayan.

2. Geniş iç hacmi, konforu, büyük bagaj hacmi, arka koltuklardaki yeterli diz mesafesi

3. Aracın teybi bangır bangır değil, ancak sesi sonuna kadar açtığınızda seste boğulma olmuyor, kaliteli bir ses sistemine sahip ve vericileri çok kuvvetli. İstediğiniz radyoyu dinleyebiliyorsunuz. Şunu da eklemeliyim, aracın hiçbir yerinde anten çıkıntısı yok, vericiler aracın içine gömülmüş, bu da güzel bir özellik.

4. Aracın içinde kullanılan malzeme, plastik ve tavanındaki kumaşına kadar bana göre kaliteli. Aynı sınıf 2010 model araçlar ile kıyaslama yapacak olursanız Toyotada kullanılan plastik, malzeme ve tavan kumaşının bir çok araçdan daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.

5. Aracın güvenliği. Kaportanın saçı yeterli kalınlıkta ve güven veriyor. Bu konuda ben 1 numara olarak aynı segmentte VW’i başarılı buluyorum. Ancak Toyotanın da kaportası güven veriyor.

6. Aracın fren sistemi çok kuvvetli. Örneğin kendi başımdan geçen bir hadiseyi aktarayım. Şehirlerarası bir yolda 170- 180 km hızla giderken arka arkaya giden iki kamyondan biri ani olarak sollamaya çıktı. Bu hızla giderken ani fren yaptım ve aracın sürati hızla düştü, ABS devreye girdi, aracım yavaşladı ve yolculuğuma devam ettim. Bu konuda da güven veren bir araba.

7. Araç ile 140-150 km hız ile giderken size 100 ile gidiyor hissi veriyor. Araç hızı belli etmiyor, yüksek hızlara ulaştığınızda aracınız aynı şekilde gitmeye devam ediyor, herhangi bir zorlanma yok. Bu özellik de güzel. Ancak hızı tavsiye etmiyoruz, özellikle şehir içinde hız sınırlarına uyulmasını tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz şehir içinde karşınıza olur olmaz çoçuk çıkabiliyor, ya da yayalar dalgın olabiliyor. Lütfen yayaların ve çocukların hatalarını telafi edecek şekilde araba kullanalım. Hata yaya da ya da çocuktaydı, birdenbire önüme atladı gibi basit savunmalara girmet savunmalara girmeyelim. Unutmayalım ki sizin yapacağınız bir hata bir cana mal olacaktır. Bunu bilerek araba kullanalım.

8. Aracın elektrikli aynası çok kullanışlı, ayar düğmeleri direksiyon simidinin sol alt tarafında, ulaşımı kolay ve kullanırken çok büyük rahatlık veriyor. Ayrıca dikiz aynalarının görüşü açısı çok iyi.

9. Kliması çok kuvvetli, yakıt tüketimini fazla etkilemiyor ve aracı yormuyor.

• OLUMSUZ ÖZELLİKLER

1. Araç çok dik yokuşlarda kalkmakta zorlanıyor, bazen el freniyle kalkmak gerekiyor.1,5 motor olsaydı daha iyi olurdu. Motorun dik yokuşlarda dışında bir eksisini görmedim. Hatta seri olduğunu bile söyleyebilirim.

2. Araçta kullanılan koltuk kumaşları kalitesiz. Daha iyi bir kumaş kullanılmalıydı.

3. En full araçta bile cruise control yok, sadece dizellerde. Bu da önemli bir eksiklik.

4. Aracın içinde şoför kapısı üzerinde yer alan düğmeler üzerinde LED ışıklandırma yok.

5. Boya çok kaliteli değil. En çok bundan şikayetçiyim.

Araç için fazla olumsuz özellik yazmadım, yazdığım sorunlar da çok büyütülecek sorunlar değil. Aracı kullandığımız için duygusal da davranmış olabiliriz. Ama benim araç hakkındaki düşüncelerim bunlar.
  • Yazım hataları olmuş, kusura bakmayın.
  • Yazdıklarınıza katılıyorum ancak iki olumsuzluk daha eklemek istiyorum...

1.Yan rüzgarları çokca alıyor... Benim en sinir olduğum olumsuz tarafı bu...

2. Aracın hoparlörlerinde bas son ayardayken cızırdama oluyor ve cama entegre anten, küçük ilçelerde yaşayanlar için çok kullanışlı değil... (valla her ilçe böyle midir bilmiyorum ama İzmir'e gittiğimde adam gibi radyo dinleyebiliyorum, burada artık radyo dalgaları zayıf mı kalıyor bilmiyorum bazen cızırdamaya başlıyor...)
  • Mesaj hatası, yazı kaldırılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musab76 -- 14 Ocak 2010; 0:55:03 >
  • Arkadaşım !!!!!!
    Araç öncelikle konforlu ve çok geniş bir araç, tam bir aile arabası diyebilirim. Ancak aracı aldığımız günden beri çözülemeyen problemler var. Birincisi rampada veya hafif eğimli yollarda bile araç çok zorlanıyor. Daha önce de çok bahsedilen balata kokusu (iğrenç ötesi bir koku) hep vardı. Eviniz yokuşlu bir mahalle de ise yandınız bu kokuyu her park etmede duyacaksınız maalesef (Benim bahsettiğim araç d4d elegance düz vites). İkincisi depo yarımın biraz üstüne çıktığı anda lakırtı/lokurtu sesi var maalesef. Her fren yaptığınızda depodan gelen ses deli ediyor adamı. Üçüncüsü yağmurlu havalarda (yerler ıslak iken) ön diskler kuş gibi ötüyor fren yaptığınızda. Dördüncüsü silecekler 2 kere değişti ses yaptığı için; şimdilik iyi. Beşincisi geri vitese taktığında ses yapıyor arka diskler. Bu söylediklerim servise tek tek anlatılmış ve her seferinde normal veya olabilir denilerek geçiştirildi. Bence kronik bu problemler, bizim araç 2008 Ekim trafiğe çıkışlı belki bizden sonraki üretimler de düzeltilmiş olabilir.
    Olumlu yönleri dersek; Uzun yolda gayet konforlu bir araç yol tutuşu ve direksiyon tepkileri çok iyi, ekonomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toraman78 -- 13 Nisan 2010; 11:48:17 >

• bugün öglen b.çekmece yokuşunu çıkarken önde toyota corolla d4d peşinde ben golf ile benim peşimde pejo 207 aynı hızda 3 araba peşipeşine viraja girdik yerler hafif kar tutmuş öndeki toyota corolla savrulmaya basladı ve yolda ters döndü ben ve arkamdaki pejo 207 çok rahat şekilde virajı döndük toyota ters dönünce yanından geçtik .yani corollanın yol tutuşu iyi degil.
  • Şimdi bir araba virajda ters döndü diye onun yol tutuşu kötü denebilir mi? Sürücü, lastik gibi bir sürü faktör rol oynar... Corolla yol tutuşu gayet yeterli bir arabadır...
  • kışlık lastik kullanmazsanız; kışın her araç kayabilir, hele ki karda...
  • Toyota Corolla 1.6 Sedan Elegant A/T

Toyota Corolla 1.4 D-4D

Aracın yol tutuşunu değerlendirmek için 1 kriter asla yeterli değildir.
    Belki o corollanın geçtiği yerden aynı şekilde siz de geçseniz aynı şey başınıza gelecekti.
    Sürücü, lastik, yol farkı (size değil de kaza yapan şahısa denk gelen yol parçasının durumu) vs... bir çok faktör mevcut.
    Corolla sınıfının yol tutuş açısından en iyisi olmamakla beraber (bkz focus) iyilerinden biridir.

• Arkadaşlar bu araçtan aldım. Direksiyon kutusunda sorun var sanırım ses geliyor hafifde vuruntu yapıyor. Bunda kronik bir direksiyon sorunu varmış sanırım bu konuda bilgisi olan var mı? Servise gitsem iyi niyet kapsamında yardımcı olurlar mı?

Kutunun değişimi için sadece malzeme fiyatına 1913 TL dediler

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.