Şimdi Ara

2007civic mi 2012 fluence mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

Honda Civic güzel araç kolay kolay da masraf açacak araç değil. Renault Fluence'yi ise birkaç kullanan kişiden duydum arka koltuğa 3 kişi zor sığdık diyorlardı. Dıştan güzel bir araç alınabilir hakkında çok şikayet duyulmadı. Bende bir Renault kullanıcısıyım Fluence'ye karşı bir nefretim yok yalnız ben olsam aracı yaşından dolayı değiştirmeyi düşünsem aynı modelin daha yaşı genç olanını alırdım çünkü şikayetçi olmadığınız bir araçtan başka bir araca geçmek biraz şans işi.

Arka koltuga 3 kisi zor sigildigini soyleyen kisi Fluence'a binmis mi acaba?

Aracin arka koltuklari kendi segmentinin en genislerinden biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans açısından bakarsak ben i-VTEC Civic'imi verip dCi Fluence almam, kalkışta iyi ivmelenmez ama Civic iyi devir çevirir, plakasını Fluence'a son hızda okutur
    Konfor olarak yeni olmasından dolayı Fluence diyebilirim
    Sorunsuzluk olarak Civic çok önde ama Renault da pek sorunlu araba değil yani
    Dış görünüş olarak Civic'in o kasası bana çok ağır, hantal ve tombulmuş hissi veriyor. Yeni kasası daha güzel bence, o yüzden Fluence derim
    İç mekan olarak Civic bana daha ferah geliyor, ama Fluence'ın da kokpit sadeliğini seviyorum

• quote:

Honda Civic güzel araç kolay kolay da masraf açacak araç değil. Renault Fluence'yi ise birkaç kullanan kişiden duydum arka koltuğa 3 kişi zor sığdık diyorlardı. Dıştan güzel bir araç alınabilir hakkında çok şikayet duyulmadı. Bende bir Renault kullanıcısıyım Fluence'ye karşı bir nefretim yok yalnız ben olsam aracı yaşından dolayı değiştirmeyi düşünsem aynı modelin daha yaşı genç olanını alırdım çünkü şikayetçi olmadığınız bir araçtan başka bir araca geçmek biraz şans işi.

Allahınızı severseniz fluence kapısını açıp binmişler mi ?
    yada onların kilosu kaç ? 120 kg ve üzerimi sığmıyorlar 3 kişi başlı başına yalan
    fluence arkaya 3 kişi sığamazsa çok araca sığamaz
    birisi kulaktan birşey duyuyor buraya yazıyor ondan sonra herkes peşine

• Fluğanzın arkasına sığamayan 3 kişi sumocu muymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Arka koltuga 3 kisi zor sigildigini soyleyen kisi Fluence'a binmis mi acaba?

Aracin arka koltuklari kendi segmentinin en genislerinden biri.

Bu araçlar ilk çıktığı zamanlar bulundukları kurum yani Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı kantar'da çalışıyorlardı sıfır Renault Fluence aldı iş yerine 5 kişi falan gidiyorlardı sohbet arasında araç nasıl diye sorduğum da aynen söylediğini yazıyorum "Arkaya üç kişi sığmıyoruz bile " dedi. Şimdi ise 2 Ford Transit almış kurum onlarla dolaşıyorlar. Renault Fluence'den önce Doblo ve Connect kullanıyorlardı.

Ben Renault Fluence'nin kapısını dahi açmadım hatta uzaktan gördüm yani incelemedim bile iç hacminin ne kadar olduğunu bilemiyorum doğrudur geniş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

quote:

yada onların kilosu kaç ? 120 kg ve üzerimi sığmıyorlar 3 kişi başlı başına yalan

Kızdırmayın bakayım delgadobm'yi.

Fluence Passat kadar bir araç. İçine 3 kişi rahatça sığar.
    Ayrıca Honda Civic 2007 yerine 2012 Fluence çok daha mantıklı.

Fluence alın, 2-3 sene binin, sorun çıkartırsa zaten hemen satabilirsiniz.

• quote:

quote:

Sorularınızın bazılarını diğer arkadaşın sorusunda yanıtladım.
    Sadece bana bunu söyleyen kişi biraz kilolu diğerleri normal kiloya sahip ama iri yarı vücutları var. Kardeş ben burada yalan söylemiyorum bana ne söyledilerse bende burada paylaşıyorum kimseye yalan borcum yada aracı kötüleme gibi niyetim yok bende Renault Kangoo 1.5 dCi araç kullanıyorum. Kulaktan dolma sözleri buraya yazmıyorum sadece önyargılı yaklaşıyorsunuz benim bunu kafamdan söylediğimi düşünüyorsunuz ama öyle değil işte gözümle Fluence'ye bindiğini gördüm bu sözü de kendi söyledi kendim uydurmadım.

• Fluance alın.
  • quote:

quote:

quote:

Sadece bana bunu söyleyen kişi biraz kilolu diğerleri normal kiloya sahip ama iri yarı vücutları var. Kardeş ben burada yalan söylemiyorum bana ne söyledilerse bende burada paylaşıyorum kimseye yalan borcum yada aracı kötüleme gibi niyetim yok bende Renault Kangoo 1.5 dCi araç kullanıyorum. Kulaktan dolma sözleri buraya yazmıyorum sadece önyargılı yaklaşıyorsunuz benim bunu kafamdan söylediğimi düşünüyorsunuz ama öyle değil işte gözümle Fluence'ye bindiğini gördüm bu sözü de kendi söyledi kendim uydurmadım.

Hocam benim anlatmak istediğim ne biliyor musun ?
    Kullanıcı yorumları lazım bana ezberci yorumları değil
    Bir kişi söylemiş siz ondan duymuşsunuz ve buraya yazıyorsunuz
    Yarın sizinde bir araç önerisine ihtiyacınız olabilir,kapısını açmamış kişilerin yorumlarını o zaman kendi yerinize koyun.

• Civic'in büyüttükleri kadar iyi bir araç olmadığını düşünen biri olarak , Fluence'yi 1 hafta sürdüğünüz zaman "ne yaptım ben" diyip Civic'inizi arayacaksınız. Kurbağa Fluence'de ne tip var , ne iç dizayn. Koltukları falan çok dengesiz. Defalarca bindim,bir tarafını bile beğenemedim o aracın. Civic'iniz kat kat daha güzel o araçtan , gerçekten arayacaksınız. Dizel avantajı olabilir ancak LPG'li Civic'iniz daha ekonomik bunu da söyleyeyim. Dizel aracın bakımları daha fazla olacak , herhangi bir sorunda çok başınızı ağrıtacak. Rahat rahat kullanamayacaksınız.

Ayrıca bir araçtan bahsediyorsunuz 3-4 yıllık 75.000kmde. Bu araç aynı zamanda bir Japon aracı. Ne demek eskimeye başlar arıza başlar. Bu dediğinizi bu yaş ve kilometrede kornik sorunları olan bir Fransız aracı veya Çin aracı bile yapmaz. Aracınız baharını yaşıyor siz satmayı düşünüyorsunuz. Fluence sahibi arkadaşlarım/yakınlarım var onlar bile sevemedi kendi araçlarını. Eski araçlarını arıyorlar. Forumdaki bazı fanboydan beter hale gelmiş arkadaşları takmayın. Eski mesajlarına bakarsanız yazdıkları konularda artık sadece dalga konusu oluyorlar.

Aracınızı verip Fluence'i almanız bence hata olur. Eğer Fluence'yi alır satarım diyorsanız ayrı , hem reno hem dizel hem türkiye üretimi hende sedan. 1 günde satarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 17 Temmuz 2012; 16:04:16 >

• Flüü
  • İkisi de bir jetta değil. Almandan şaşma. Şaka bir yana fluence kullanmış birisi olarak bir daha asla diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Civic'in cikardigini masraftan sayip arabadan soguyorsaniz , bence hic araba almayin derim.

Kayda deger bi degisim olmayacak sizin icin , fuzuli masraftan öte degil. D sinifi bi arac olsaydi olabilirdi.

+1 arkadaş şahin falan kullansaydı kafayı yerdi sanırım

3-4 yaşını geçince problem çıkarır diyenlere bakma 200 000 km de motora bitik iflah olmaz diyenlerde aynı tipler arabadan hiç anlamayıp sallayanlar onlara güvenecek olursan işin zor

bizim 11 senelik bora(geçen sene annem otomatik istediği için sattık) 1 kere bile yolda bırakmadı ciddi arıza çıkarmadı o çok bilenlere kalsa araba patlardı

+1

arabayı sadece sen kullanıyorsan (öyle bi gün onda bi gün bunda dolaşmıyorsa), bakımlarını da düzenli yaptırıyorsan, hor kullanmıyorsan araba sorun çıkarmaz kolay kolay 3-4 yaş değil belki 10-15 yıl sadece düzenli bakım yaptırırsınız başka sorununuz olmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim anlatmak istediğim ne biliyor musun ?
    Kullanıcı yorumları lazım bana ezberci yorumları değil
    Bir kişi söylemiş siz ondan duymuşsunuz ve buraya yazıyorsunuz
    Yarın sizinde bir araç önerisine ihtiyacınız olabilir,kapısını açmamış kişilerin yorumlarını o zaman kendi yerinize koyun.

Ne demek istediğinizi anlıyorum arabayı kullanan kişi arabadan çok memnun şikayeti yok rahat konforlu diyor. Benim burada size söylemek istediğim şey arkada yolculuk yapan kişi sadece şikayetini dile getiriyor bende size bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir kişi değil arka da 3 kişi oturuyorlar ikisini tanıyorum ikisinin görüşü de aynı yöndeydi yoksa ben Fluence kötü bir araç demiyorum zaten sorunlu bir araç olsaydı bu araç tutulmazdı Türkiye'de demek ki kullanıcıları gayet memnun.Haklısınız tabi ki de bende bu forum da araç hakkında sorular soruyorum olumlu olumsuz yorumlar alıyorum aracı kullanan daha iyi bilir. Bana söyleyen kişiler sadece arkada oturmakta biraz sıkıntı çektiklerini dile getirdiler yoksa araç hakkında sorunlu yada konforsuz kötü araç demiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kicgine

fluence hem dize hem otomatik... aracınızdan da 5 yıl kadar yeni... fluence hakkında olumsuz yorum yapanların kaçı koltuğuna oturdu acaba! şu civic'i abarttıkça abarttınız...

Ben oturdum ve civicle kesinlikle ic kalite olarak kiyaslanamaz oturakli bir araba degil,kol tutacaginin vidasi bile gozukuyor.

• Ne gerek var fluence'e.Tip yok,ici resmen kuvet gibi kocaman ama bomboş,kalitesiz.
    Dizel ve otomatik olması belki bir avantaj ama Honda verip reno alıyorsunuz.
    Civic gibi ikinci eli altın arabayı veriyorsun.Sorunsuz,az yakıyor,yakısıklı.
    Bundan sonra alırsan yine Honda al.Yeni kasa civic yine beklentini karşılar.

• Sadece model yükseltmeyi düşünür müsünüz? 2012 Civic Elegance Otomatik benim düşüncem bu yönde olur.
  • quote:

Bu araçlar ilk çıktığı zamanlar bulundukları kurum yani Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı kantar'da çalışıyorlardı sıfır Renault Fluence aldı iş yerine 5 kişi falan gidiyorlardı sohbet arasında araç nasıl diye sorduğum da aynen söylediğini yazıyorum "Arkaya üç kişi sığmıyoruz bile " dedi. Şimdi ise 2 Ford Transit almış kurum onlarla dolaşıyorlar. Renault Fluence'den önce Doblo ve Connect kullanıyorlardı.

Ben Renault Fluence'nin kapısını dahi açmadım hatta uzaktan gördüm yani incelemedim bile iç hacminin ne kadar olduğunu bilemiyorum doğrudur geniş olabilir.

Anlıyorum.

Şirket aracı olarak Renault markalı araçları kullananlardan çok farklı şeyler duyuyorum. Çoğu kişi "yalan söylersem insanları yanlış yönlendirmiş olurum" kaygısında değil. Amaçları sadece aracı kötülemek. Bu başlıkta bile Civic ile kıyaslayınca Fluence hakkında aşırı ve yersiz eleştiri yapanlar mevcut. Artık saçma eleştirilere cevap verirken tiksiniyorum.

Mesela çoğu kişi tipinden bahsediyor. Araba çıkalı kaç yıl olmuş, hala sıkılmadı insanlar bu "kurbağa suratlı" benzetmesini yapmaktan. Halbuki bir aracı değerlendirirken ele alınacak en son konular subjektif değerlendirmeye açık olanlardır. Tasarım ise bunlardan en kişiye özgü beğeniye açık olanıdır.

Sizin örneğinizde böyle kötü bir niyet olmayabilir. Sizin de kötü bir niyetiniz olmadığına eminim.

İç hacim konusu ise öyle "3 kişi oturduk, sığamadık" şeklinde değerlendirilebilecek bir konu değil. Bu şekilde objektif bir sonuç alınamaz. Nasıl bir 3 kişi bu 3 kişi? 3 tane 220 cm boyundaki pivot da iç mekan genişliği çok övülen bir araca binip "sığamadık" diyebilir. Bu geçerli bir değerlendirme değildir.

Çevremizdeki insanlardan çeşitli araçlarla ilgili olarak çok çeşitli şeyler duyabiliyoruz. Bunları buraya ya da başka bir platforma taşımadan önce, doğruluğunu denetlemek ve yanlışsa kafamızda silmemiz gerekir. Bunu yapmadan aktardağınız bilginin yanlışlığına siz de ortak olursunuz. İstemeden de olsa.

Bir aracın iç hacmini değerlendirebilmenin en geçerli yolu katalog verileridir. İç hacim ölçülerine bakar, aynı segmentteki diğer araçlarla kıyaslayabilirsiniz.

Demek istediğim şu ki; İnsanların bilgi almak amacıyla kullandığı bu platformu temiz tutmak ve kalitesini korumak, kullanan herkesin aynı ölçüde görevi. Aksine hareket edersek, kelime çöplüğüne dönüşmesine sebep olanlardan biri de bizler oluruz.

Umarım mesajımı yanlış anlamazsınız.

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Anlıyorum.

Şirket aracı olarak Renault markalı araçları kullananlardan çok farklı şeyler duyuyorum. Çoğu kişi "yalan söylersem insanları yanlış yönlendirmiş olurum" kaygısında değil. Amaçları sadece aracı kötülemek. Bu başlıkta bile Civic ile kıyaslayınca Fluence hakkında aşırı ve yersiz eleştiri yapanlar mevcut. Artık saçma eleştirilere cevap verirken tiksiniyorum.

Mesela çoğu kişi tipinden bahsediyor. Araba çıkalı kaç yıl olmuş, hala sıkılmadı insanlar bu "kurbağa suratlı" benzetmesini yapmaktan. Halbuki bir aracı değerlendirirken ele alınacak en son konular subjektif değerlendirmeye açık olanlardır. Tasarım ise bunlardan en kişiye özgü beğeniye açık olanıdır.

Sizin örneğinizde böyle kötü bir niyet olmayabilir. Sizin de kötü bir niyetiniz olmadığına eminim.

İç hacim konusu ise öyle "3 kişi oturduk, sığamadık" şeklinde değerlendirilebilecek bir konu değil. Bu şekilde objektif bir sonuç alınamaz. Nasıl bir 3 kişi bu 3 kişi? 3 tane 220 cm boyundaki pivot da iç mekan genişliği çok övülen bir araca binip "sığamadık" diyebilir. Bu geçerli bir değerlendirme değildir.

Çevremizdeki insanlardan çeşitli araçlarla ilgili olarak çok çeşitli şeyler duyabiliyoruz. Bunları buraya ya da başka bir platforma taşımadan önce, doğruluğunu denetlemek ve yanlışsa kafamızda silmemiz gerekir. Bunu yapmadan aktardağınız bilginin yanlışlığına siz de ortak olursunuz. İstemeden de olsa.

Bir aracın iç hacmini değerlendirebilmenin en geçerli yolu katalog verileridir. İç hacim ölçülerine bakar, aynı segmentteki diğer araçlarla kıyaslayabilirsiniz.

Demek istediğim şu ki; İnsanların bilgi almak amacıyla kullandığı bu platformu temiz tutmak ve kalitesini korumak, kullanan herkesin aynı ölçüde görevi. Aksine hareket edersek, kelime çöplüğüne dönüşmesine sebep olanlardan biri de bizler oluruz.

Umarım mesajımı yanlış anlamazsınız.

İyi forumlar.

Yok sizi yanlış anlamıyorum hatta katılıyorum düşüncelerinize sonuçta kendim görmeden değerlendirmeden onların düşüncelerini buraya yazdım. Yalnız onlara göre de tahmini düşüncem Doblo yada Connect gibi iç hacmi çok geniş bir arabadan inip Fluence'ye bindikten sonra onlara karşı daha dar gelmiş olabilir. Burada yanlış bir bilgi verdiğimden dolayı özür dilerim.

• 2007 i honda jazz ınız olsa, geçmek çok mantıklı olurdu

ama civic den geçmek çok önemli görünmüyor, yeni civic lerede bakın 2. el
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.