Şimdi Ara

2007 Honda civic Sedan Aux bağlantısı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
66.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servis aux bağlantısını kaça yapıyor, çıkışı normal jakmı yapıyorsun yoksa USB mi, hoparlör leri ne marka ve kaç watt düşünüyorsun, ayrıca kabin içi bass ilave ettirecekmisin, birde nevitürk ten başka nevigasyon hızmeti veren yok diye biliyordum ben, garmin dediğin kim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

Servis aux bağlantısını kaça yapıyor, çıkışı normal jakmı yapıyorsun yoksa USB mi, hoparlör leri ne marka ve kaç watt düşünüyorsun, ayrıca kabin içi bass ilave ettirecekmisin, birde nevitürk ten başka nevigasyon hızmeti veren yok diye biliyordum ben, garmin dediğin kim?

Aux bağlantısı 3,5 mm(örnegin stereo kulaklık ucu) dişi veya erkek jack olabilir. Analog ses aktarımı yapmak için kullanılacak bir bağlantı yöntemi. Mesela elinde USB MP3 playerin var bunun kulaklık cıkısı ile sistemden aux için aldıgın girişi bir birine bağladıgın zaman MP3 playerde çalan muziği arabanın ses sisteminden dinleyebilirisin. USB arabağlantı ek donanım gerektiren bir durum ve sanırım civic in CD calarında butür bağlantı desteklenmiyor.

AUX la neleri ses kaynagı olarak kullanabilirim? Cevap: USB MP3 player leri, N95 gb 3,5 mm jack ses çıkışı olan telefonları genellersek kulaklık takılan herşeyi diyebiliriz ;) Tabi analog ses aktaımı için farklı jacklarda kullanılabilir ama mobil cihazlarda 3,5 mm jack daha çok kullanılan bir ses aktarım birimi oldugunu varsayarak bu cevabı verdim ;) Servis sadece el emegi alacaktır ama fiyat konuşmadım. kullanılan malzeme 3-4 milyonluk bir kablo ile 3,5 mm jack olacakki zaten onları ben götürecem...

Hoparlor konusuna gelince standart araba üzerindeki kullanılan hoparlorler çok zayıf hatta arka hoparlorlere bagajdan bakınca ne kadar küçük mıknatısları olgunu görebilirsiniz. Benim yapacagım sistemdeki hoparlorleri iptal edip yerine orta seviye uygun wattlı bir çift tweter, bir çift mid bass 1 adette subbass ve bir adet crossover devre kullanarak ses seviyesini arttırmaktan ziyade ses kalitesini arttırmayı planlıyorum... Bakalım bu hafta içinde sonuca baglayacam bu işi sonuçları ve maliyeti yazarım

• merakla sonuçlarını bizimle paylaşmanız temenni ederim.

saygılarımla...

inş güzel bir sonuç alırsın.

quote:

Orjinalden alıntı: mbsahan

quote:

Servis aux bağlantısını kaça yapıyor, çıkışı normal jakmı yapıyorsun yoksa USB mi, hoparlör leri ne marka ve kaç watt düşünüyorsun, ayrıca kabin içi bass ilave ettirecekmisin, birde nevitürk ten başka nevigasyon hızmeti veren yok diye biliyordum ben, garmin dediğin kim?

Aux bağlantısı 3,5 mm(örnegin stereo kulaklık ucu) dişi veya erkek jack olabilir. Analog ses aktarımı yapmak için kullanılacak bir bağlantı yöntemi. Mesela elinde USB MP3 playerin var bunun kulaklık cıkısı ile sistemden aux için aldıgın girişi bir birine bağladıgın zaman MP3 playerde çalan muziği arabanın ses sisteminden dinleyebilirisin. USB arabağlantı ek donanım gerektiren bir durum ve sanırım civic in CD calarında butür bağlantı desteklenmiyor.

AUX la neleri ses kaynagı olarak kullanabilirim? Cevap: USB MP3 player leri, N95 gb 3,5 mm jack ses çıkışı olan telefonları genellersek kulaklık takılan herşeyi diyebiliriz ;) Tabi analog ses aktaımı için farklı jacklarda kullanılabilir ama mobil cihazlarda 3,5 mm jack daha çok kullanılan bir ses aktarım birimi oldugunu varsayarak bu cevabı verdim ;) Servis sadece el emegi alacaktır ama fiyat konuşmadım. kullanılan malzeme 3-4 milyonluk bir kablo ile 3,5 mm jack olacakki zaten onları ben götürecem...

Hoparlor konusuna gelince standart araba üzerindeki kullanılan hoparlorler çok zayıf hatta arka hoparlorlere bagajdan bakınca ne kadar küçük mıknatısları olgunu görebilirsiniz. Benim yapacagım sistemdeki hoparlorleri iptal edip yerine orta seviye uygun wattlı bir çift tweter, bir çift mid bass 1 adette subbass ve bir adet crossover devre kullanarak ses seviyesini arttırmaktan ziyade ses kalitesini arttırmayı planlıyorum... Bakalım bu hafta içinde sonuca baglayacam bu işi sonuçları ve maliyeti yazarım

• caucass navigasyon kısmını unutmuşum. Garmin avrupalı bir firma fakat Türkiye için Başarsoft la ortaklık antlaşması yaptı.www.basarsoft.com vewww.garmin.com.tr den detaylı bilgi alabilirsin.

Şuanda Türkiye de GPS ve harita hizmeti sunan tüm firmaların haritalarını inceledim ve kullandım. Başarsoft un haritasını çok begendim. Ve yazılım olarak garmin de anlaşmış olmaları çok iyi olmuş. Tavisiyem forumda navigasyon ve GPS le ilgili topikler var ordan araştırmanız. ama bana tavsiye et derseniz Garmini tek geçerim ;)

• açıklamalar için teşekkürler, ama hala ikna olmadığım bazı noktalar var, mesela analoğ çıkış diyorsun, CD çalar USB yi sesteklemez diyorsun ama exculative modelinde (1.8 cc olan sedan) aux çıkışı orijinalden var ve USB, büyük olasılıkla kullanılan cd çalar aynı marka ve tip galiba F tipi.. daha öncede söylediğim gibi sistem tümüyle digital , neden analog çıkışı kabul ediyorda digitali desteklemiyor, zaten 6 lı CD MP3 özellikli sisteme mp3 bağlamaya ne gerek var usb den kart falan veya i-pod falan tamamda mp3 çalar çok gereksiz....sen servise bir daha sor istersen , o çekecekleri kablonun ucuna birde usb taktırabilirsen çok iyi olacak, Hoparlörlere gelince orijinal arka yuvaya 3 yollu takmayı düşünüyorsan Ok ama crosswoofer falan için heryeri deldireceksen yazık etme derim, orijinal yapıyı bozmasan daha iyi edersin, o hoperlörlerin arka mıknatıslarının küç-ük olmasına niye taktın anlamıyorum, sony nin 5+1 kule tipi kolonlarının ve bazı başka flat modellerinin arkalarında hiç çıkıntı yok ve süper ses veriyorlar, bence kabinler ton olarak iyi bass ve tiz dengeleride ölçülü , sadece volüm yükselince bir miktar distrasyon oluyor, eğer orijinal yuvaları bozmadan 3 yollu hoparlörler taktıra bilirsen ses kalitesi mutla<ka yükselecektir ama kullanacağın aletlerin CD çalarla uyumlu olması şart

• hocam USB demek digital ses demek değildir öncelikle bu konuda anlasalım. USB bir bağlantı protokoludur. AUX ise anolog ses aktarım arabirimidir.

digital ses aktaracaksan ya coaxiel veya optic bağlantı kullanmak zorundasın. USB ses aktarmaz veri aktarır. Örnegin usb bellekte bir mp3 var bunu usb üzerinden bağlanıp data olarak okuyan cihaza bağlarsak veriyi okur sonra decoding eder ve sese çevirir. Gördüğün gibi ses degil data gecişi oldu sadece;) 3 yollu speaker falan hikaye ama nefis körlemek içi işe yarayabilir ;) İhtiyaçlar farklı olmasaydı üretilen ürünlerde çeşitlilik olmazdı... Sizin ne gerek ifadeniz dogru olsaydı bu arabanın elegans ına ne gerek vardı dream yeterde artar dememiz gerekirdi. İhtiyaçlar farklıdır, ihtiyaç hissetmiyorsanız yaptırmamalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 11 Mart 2008; 11:52:25 >
  • ihtiyaç hissediyorum ama arabayı kesip biçmeden ne yapabilirim onu merak ediyorum, arka kabinler yetersiz denmişti o yüzden soruyorum acaba aynı boyutta 3 yollu taksam daha düzgün ses alırmıyım diye
  • quote:

ihtiyaç hissediyorum ama arabayı kesip biçmeden ne yapabilirim onu merak ediyorum, arka kabinler yetersiz denmişti o yüzden soruyorum acaba aynı boyutta 3 yollu taksam daha düzgün ses alırmıyım diye

Hocam araçtaki tüm hoparlorler yetersiz :( Arka hoparlorler zaten bağajdan baktınmı ortada onları değiştirmek için araçı dagıtmaya gerekyok. Aynı ebatlı (sanırım 16 cm) kalite hoparlorle değişimde tabiki ses kalitesinde artış olacaktır. Ama amfi kullanmyacaksanız çok yüksek watt lı hoparlor kullanırsanız kaliteli ses alamazsınız. Tavsiyen 100 watt ı geçmeyecek kalite çift yollu hoparlorler kullanmanız.

Civic aksesuar katologunda midbass set var 1000 ytl civarına servis takıyormuş ama nedense ilimdeki servis temin edemediklerini söyledi Ayrıca AUX ekleyemiyorlarmış :(

Fakat aux bağlamak ve hoparlorleri kaliteli bir seylerle değişmek konusunda kararlıyım. Piyasada oto teyp işinin erbabı çok usta var aux yarım saatte uygulayacaklardır. Hoparlor konusunda JBL in mid bass setini bir çift alıp dört adet mid bass + tweter hoparlor ü degiştirip duruma bakacagım;) Memnun kalmazsamda amfi+ bagaja subbass la sistemi tamamlayacam...
    Emrehancı nın eklediğin bu fotograftaki ekranın yerlestiği ön paneli nerden bulabilirim bilgisi olan varmı?
     2007 Honda civic Sedan Aux bağlantısı

• Piyasada bağlatmanı hiç tavsiye etmiyorum, bu araçlar çok karmaşık bir elektrik sistemine sahip, ben bir korna taktırmak istedim, servis ona bile karşı çıktı, korna 3 ayrı bölümmüş, birisi bass birisi tiz iki korna varmış, alarm çalışınca farklı ses veriyor vs vs yani çetrefilli bağlantılar var, pek kurcalartmasan iyi olur, bir sabah uyandığında arabanı yanmış bulabilirsin
  • quote:

EKRANIN YERLEŞTİĞİ ÖN PANELİ BOSTANCI DA ARADIM BULAMADIM.
    FİYATI ALDIĞIM YERDE ZATEN HONDA GALERİSİ OLMASINDAN DOLAYI DİREK GETİRİYORUZ DEMİŞTİ.
    ANCAK TEK BAŞINA O ÖN PANELİ VERİR LERMİ BİLEMİYORUM.
    DETAYLI BİLGİYİ GONDA PARK TAN SORABİLİRSİN.FİYATI ORADAN ALMIŞTIM.

SAYGILARIMLA....

quote:

ihtiyaç hissediyorum ama arabayı kesip biçmeden ne yapabilirim onu merak ediyorum, arka kabinler yetersiz denmişti o yüzden soruyorum acaba aynı boyutta 3 yollu taksam daha düzgün ses alırmıyım diye

Hocam araçtaki tüm hoparlorler yetersiz :( Arka hoparlorler zaten bağajdan baktınmı ortada onları değiştirmek için araçı dagıtmaya gerekyok. Aynı ebatlı (sanırım 16 cm) kalite hoparlorle değişimde tabiki ses kalitesinde artış olacaktır. Ama amfi kullanmyacaksanız çok yüksek watt lı hoparlor kullanırsanız kaliteli ses alamazsınız. Tavsiyen 100 watt ı geçmeyecek kalite çift yollu hoparlorler kullanmanız.

Civic aksesuar katologunda midbass set var 1000 ytl civarına servis takıyormuş ama nedense ilimdeki servis temin edemediklerini söyledi Ayrıca AUX ekleyemiyorlarmış :(

Fakat aux bağlamak ve hoparlorleri kaliteli bir seylerle değişmek konusunda kararlıyım. Piyasada oto teyp işinin erbabı çok usta var aux yarım saatte uygulayacaklardır. Hoparlor konusunda JBL in mid bass setini bir çift alıp dört adet mid bass + tweter hoparlor ü degiştirip duruma bakacagım;) Memnun kalmazsamda amfi+ bagaja subbass la sistemi tamamlayacam...
    Emrehancı nın eklediğin bu fotograftaki ekranın yerlestiği ön paneli nerden bulabilirim bilgisi olan varmı?

• quote:

Hocam üç yollu veya amfisiz herhangi bir ek hoparlorle daha kaliteli ses alınamıyormuş. Hatta orginal hoparlorlerini arar olursun dediler :( Ses sisteminde hoparlor değişikligi profesyonel ellerde olmadan ve amfisiz sonuçun iyi olmayacağını görüştüğüm oto ses sistemi üzerine çalısan bir kaç yerden duydum. Hatta sen para verip tak desen biz takmayız çünki memnun kalmayacaksınız bile diyen oldu Bu sebeble arka hoparlorlerinizle oynatmayın
    İkinci alternatifse aşagıda fotografı ve linki olan orginal honda civic aksesuarı olan bass spaker seti ama Türkiyede varmı fiyatı nedir henüz bilmiyorum... Linkteki honda sitesinde fiyatı 371 USD gözüküyor... Hatta midbass setide varmış bunun accordlarda standartmış. Accordların ses sistemi nasıl bilmiyorum ama bir ara gdip dinleyeceğim...

http://automobiles.honda.com/civic-sedan/accessory-detail.aspx?Accessory=CIVIC08447

Birde aux için honda onaylı harız kit buldum ama yurt dışından bir site :(

http://www.handa-accessories.com/civelec06.html

Auxiliary Audio Jack 54 dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 24 Mart 2008; 0:59:09 >

• Bizde satılan bir bas var ama böyle değil, benim önceki arabam corollada arka kabinler arka kapılardaydı, ben, arka şapkalığa extra bir hat çektirip, oraya 3 yollu box lar bağlamıştım, çok mükemmel ses alıyordum, o box ları söktüm bende, ama civic te arka hoperlörler şapkalıkta olduğu için box ları kullanamıyorum, koyacak yer bulamıyorum, eğer onları aynı şekilde ekleyebilseydim istediğm ses ulaşmış olacaktım, aux olayına gelince bazı arkadaşlar o cd ses sistemini çıkartıp yerine dvd li ekran takmışlar, bayaa güzel olmuş, nevigasyonda kullanabiliyorsun, ama bir kaç küçük cızırtı falan sorunu oluyormuş, onlarıda çözsünler en iyisi öyle yapmak , toptan çözüm, bazı servisler takıyorlar, kazık fiyata tabi, 1000-1500 lira civarı, ama bazı arkadaşlar e-bay dan veya taiwan dan sipariş veriyorlar 350 dolara geliyormuş, birde servis tak markayla anlaşmalıymış, sen istediğin markayı alıp götürüncr takmıyorlarmış, ticari kaygı tabii.. en iyiysi biraz bekleyip gelişmeleri izlemek ve tam rayına oturunca taktırmak

• Evet arkadaşlar 4 gün önce Honda servisinde AUx bağlantısını bağlattım arabaya Artık hadsfree telefonla görüşürken sesi arabanın hoparlorlerinde dinleyip Telefonumdaki ve MP3 playerimdaki muzikleride dinleyebiliyorum.
    Yabancı bir forum sitesinden bilgilere ulaştım servisten rica ettim uyguladılar... Bilgileri işine yarayacak arkadaşlarla paylaşıyorum...

AUX nasıl baglanır ? Orginal anlatımın oldugu sitenin linki http://www.8thcivic.com/forums/electrical/6171-pinout-aux-input-lx-4.html

• Ço yaşa sen, azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor, artık honda servisleri uygular bunu sanıyorum, hemen yarın servisin başının etini yemeye gidiyorum, bu arada güle güle kullan (Kaça maloldu)
  • kabloları ben ayarladım onlar sadece işçilik aldılar 50 ytl. gerçi biraz fazla oldu ama sonuçta garantili iş yapıyorlar

Sıra bu bağlanacak Bluetooth Kulaklıga geldi. Nette araştırdım bu iş için biçilmiş kaftan olan 2 adet ürün var.

1. Nokia BH-500

http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Nokia_BH-500_Stereo_Bluetooth_Headset_Review.php

2. MSİ FS310

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=sheet&maincat_no=131&prod_no=110

İşin felsefesi şu olacak Bu iki üründe Bildigimiz Stereo Blutooth kulaklık farkı ise herhangi bir stereo 3.5 jacklı kulaklıkla kullanıla bilmesi. Biz bu 3.5 stereo kulaklık takacagımız yere arabamızdaki aux u bağlayacagız Ve bugün için Fordun 2000 YTl istediği blutooth araç kitine sahip olacagız. Bu iki üründe hem telefonumuzdaki muzik sesini çok yüksek kalitede arabanın ses sistemine aktarırken hemde gelen çağrıları cevaplamamıza yarayacak.

Benim aklıma Nokia BH-500 daha fazla yattı üzerinde Nokia N95 telefonumu kumanda etmek için yeteri kadar kumanda var. ayrıca tam emin degilim ama benim N95 in araba şarj cihazıyla şarj olma sansıda var.
    Ama MSI fiyat olarak daha uygun duruyor. Ayrıca bu kulaklıkları araç dısında ikende telefonla kullanma şansım var..... Şimdilik netten bakınıyorum sonuçları yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 6 Nisan 2008; 15:29:55 >

• KABLOLARI NERDEN VE KAÇA TEMİN EDEBİLİRİM, HANDSFREE DE ARAYANIN SESİNİ sistem hpoerlörlerinden duyma kısmı tamam da senin sesini telefona iletecek olan ne???....
  • Kabloyu kendim yaptım. İki adet PC CD digital ses kablosu ile yapılabilir. CD Rom alırken yanında gelen iş yaramayan kablo ;) Aslında lkinkini verdiğim orginal sayfayı servisteki elektronikciye gösterebilirsen ve elinde iki adet CD Rom digital kablo + dişi stereo 3.5 mm jack varsa hemen halledecektir.

Ben N95 kullanıyorum microfonsuz her hangi bir kulaklık kullandıgımda telefon kendi üzerindeki microfonu kullanabiliyor. Fakat yukarda linkini verdiğim FS310 ve BH500 ü aux baglayınca Bluetooth kulaklık kullanabilen tüm telefonlar microfonu bu Bluetooth üzerinden kullanabilir...

Sizin kullandıgınız telefonu bilmiyorum ama aux la telefon arasına bir adet normal kablolu kulaklıgını feda ederseniz bu sorunun cözümü olacaktır. Gerçi şimdi çıkan bir çok telefon iki parça kulaklıla geliyor, ilk parçası telefonla aux arasında bağlantı için kullanılabilir....
  • çok güzel bir çalışma olmuş.

güle güle kullan kardeş.

quote:

Evet arkadaşlar 4 gün önce Honda servisinde AUx bağlantısını bağlattım arabaya Artık hadsfree telefonla görüşürken sesi arabanın hoparlorlerinde dinleyip Telefonumdaki ve MP3 playerimdaki muzikleride dinleyebiliyorum.
    Yabancı bir forum sitesinden bilgilere ulaştım servisten rica ettim uyguladılar... Bilgileri işine yarayacak arkadaşlarla paylaşıyorum...

AUX nasıl baglanır ? Orginal anlatımın oldugu sitenin linki http://www.8thcivic.com/forums/electrical/6171-pinout-aux-input-lx-4.html

/>

/>

• hee

quote:

Evet arkadaşlar 4 gün önce Honda servisinde AUx bağlantısını bağlattım arabaya Artık hadsfree telefonla görüşürken sesi arabanın hoparlorlerinde dinleyip Telefonumdaki ve MP3 playerimdaki muzikleride dinleyebiliyorum.

/>

/>

• Tesekkurler arkadaslar...

Aslında CD Mp3 çalar yerine monitorlu bir terfi olmazsa rahat edemeyecem.

Biraz fantazi yapalım ne dersiniz
    Şimdilik arastırma asamasındayım. CD caların oturdugu on konsoldan bir adet alıp, CD calar yerine 12.1 inc tablet pc monte edebilirmiyim? PC yide Dolby Digital bir ses sistemi ile desteklemek istiyorum.Ses sistemi olarak Logitech ZS5500 ü düşünüyorum.Bu ses sisteminin ön ve arka dört höparlori normal araçtaki hoparlorlerin yerine konabilir. Subwofer zaten bagaja geriye amfi ve center kaldı.
    Eee tablet pc varsa bluetooth GPS pad eklendimi navigasyonda var demektir. DVD, DIVX, MP3, KLIPLER, TV, RADYO, İNTERNET, NAVİGASYON, BLUETOOTH ARAÇ KİTİ, BİLGİSAYAR üstelik ses 5+1 kaliteside mükemmel olacak... Tahmini rakam 1800-2000 YTL düşünüyorum.Sonuçta arbadada gezerken ve ulaşım sağlarken çok vakit geçiriyorum kesinlikle teknolojiden uzak kalamıyorum.

Yorumlarınız nedir ne dersiniz süper olmaz mı? Veya daha ii farklı fikir sunacak olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 7 Nisan 2008; 22:53:37 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.