Şimdi Ara

2007'den sonra Akp'ye ne oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekonomide köklü reformlar alınıyordu. 2007'de dolar 1.15 tl'yi bile görmüştü. Yıllık % 5 civarı ekonomik büyüme yaşanıyordu. Madem ekonomiyi böyle iyi yönetebiliyordunuz bugün niye bu haldeyiz ? Acaba zaten Ahmet Necdet Sezer var bir dahaki seçime kadar istediğimizi yapamıcaz en iyisi 2007 ' ye kadar ekonomiyi şaha kaldıralım da bir dahaki seçimde de biz başa gelelim ondan sonra da kendi adamımızı cumhurbaşkanı yaptıktan sonra ülkenin içine iyice s.carız demek mi istediler ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfbz -- 15 Mayıs 2017; 18:1:24 >



  • kemal derviş

    "Yeni programa göre Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 3 oranında küçülecek. Ancak reel faizlerin düşmesi, ihracat ve turizmdeki olumlu gelişmeler sayesinde yılın ikinci yarısında ekonominin yeniden büyümeye başlaması öngörülüyor.
    Bu canlanmanın etkisiyle 2002 yılında ekonominin yüzde 5, 2003 yılında ise yüzde 6 oranında büyüyebileceği tahmin ediliyor. Hatta “Türkiye’nin Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı”nın 43’üncü sayfasında yer alan tablonun dipnotunda, program tam olarak uygulanabilirse, 2002 ve 2003’teki büyüme oranlarının yüzde 7’yi bulabileceği de belirtiliyor."

    http://www.capital.com.tr/ekonomi/makro-ekonomi/dervis'in-ekonomi-plani-haberdetay-2501




  • Abd krizdeydi. O kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp 2002 de geldiğinde 363 vekil, chp 178 vekil temsil ediliyordu. Bakınız 1950 demokrat Parti zamanından sonra ilk defa böyle bir çoğunluk farkı oluşmuştu.

    Yani akp bugünkünden bile daha güçlüydu.

    Ama cumhurbaşkanlığı makamı onlarda değildi, yargı ellerinde oyuncak olmamıştı. Yani DENETLENEBİLİYORDU.

    2007 de ne zaman cumhurbaşkanlığı makamını da ele geçirdiler Üniversite ve yargıya müdahale etmeye başladılar. Hatta 2010 referandumunu sırf yargıyı ele geçirmek için yaptılar.

    İşte her yeri ele geçirince kimse denetleyemez oldu. Hatta sayıştay bile lafta kaldı. Sıfır denetimin bizi getirdiği sonuç da bu.

    Ama yapılanlardan o kadar ders çıkaramadılar ki hala daha bi yerleri ele geçirip kimse bizi denetlemesin hatta kimse bizi eleştirmesin istiyorlar. İşte bu yüzden bunlar daha iyi günlerimiz diyoruz.

    2002-07 arası 1 Mart tezkeresi nasıl geçmedi araştırın. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tezkereyi MGK gündemine almaya layık bile görmedi. Mecliste de o zamanlar vekillerini kabin içinde denetleyen bir parti değillerdi. Bir de günümüze bakın. Mecliste anayasa paketinde fire vermem için kabine iki kişi giriyorlar. Hal böyle olunca orada 550 vekilin iradesi değil tek bir kişinin iradesi öne çıkıyor. Buna da demokrasi demiyoruz.

    İşte bu yüzden 2002-07 arasi daha farklıydı. Denetim vardır, Farklı görüşler vardı. Mecliste tarihi çoğunluk olmalarına rağmen uçuk kaçık işler yapmıyor, halkın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorlardi. Ne zaman her yeri ele geçirdiler p zaman aklımızla alay edercesine kararlar almaya başladılar. O gün aldıkları kararı iki yıl sonra yanlış buldular. Oysa muhalefet 2002 den beri uyarıyordu. Tek fark 2007 ye kadar bu uyarıları her yeri ele geçirmedikleri için takıyorlardi artık takmıyorlar ve durum ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 15 Mayıs 2017; 18:51:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.