Şimdi Ara

2005 Fx35 3000km İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 fx35 aracı 3000km önce 66000mildeyken istanbuldan aldım ve şuan aracım 68500mil civarında , bu süre zarfında edindiğim tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Malum fx35 ile ilgili çok bilgi yok forumlarda.

Herkesin merak ettiği şey yakıt tüketimi ;

Aracımın üstünde prins lpg kiti var ve yakıt tüketimi şehırdışında 90-120km hızları arasında 11 lt , lpg kiti ile tüketim 0,35tl , anlıyacağımız çok korkulacak birşey yok.

Şehiriçinde izmir trafiğinde yakıt tüketimimde 14lt , lpg tüketimi ise 0,40tl ile 0,45tl arasında değişiyor.

Yakıt tüketimi korkulacak seviyede değil , Q7 3.0tdi aracımızın yakıtıda sakin kullandığımızda şehirdışı 10lt ve şehiriçi 12lt yakıt tüketimi var. Anlıyacağınız fx35 tüketimi Tl bazında daha düşük

Gelelim konforuna ;

265 , 50 , 20inç jant ebatlarıyla olabildiği kadar konforlu fakat yine bir latitude konforunda değil , araç yapısı olarak sert.
    Yol tutuşu her anlamda başarılı , arkadan çekiş olmasına rağmen herhangi bir salma yapmıyor.

Performans olarak herhangi bir sıkıntısı yok lpg kullanımında bile , yeterince iyi ivmeleniyor taki 180km hızına kadar.

Ses olarak etkileyici ve gören dönüp bakıyor.

Soruları olan arkadaşlara seve seve cevap vermeye hazırım.
     2005 Fx35 3000km İzlenimlerim 2005 Fx35 3000km İzlenimlerim

• yolda her görüşümde kafayı çevirip bakıyorum gerçekkten muazzam bi tasarımı ve kalitesi var.Benim eski benzinli 1.4 aracım bile 9 lt benzin yakıyordu.Bu makine için söylediğiniz değerler hiçbişi.Aslan besleyen yemini düşünmez.
  • Tasarımı , konforu ve kalitesi süper agresif bir araç ah piyasada biraz daha tutulsa alınacak araç fiyat olarakta makul..
  • İyi günlerde kullanın şahane araçtır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun kazasız belasız yol nasip etsin
  • Beğendiğim nadir SUV'lerden FX35, ve sizin aldığınız kasa. Bence yenilerde bu kasanın albenisi yok. 2007 Golf Gt kullanıyorum, yaklaşık 6 aydır da gözüm FX35 lerde nedense Gt nin performansına birtek bu SUV yaklaşır gibi geliyor. Çok daha fazla maliyetliler hariç tabii ki
    Merak ettiklerim şunlar, siz alırken bu araçlar ile ilgili bir araştırma yaptınız mı kronik sorun dikkat edilmesi gerekenler gibi?
    Henüz çok da fazla kullanmamışsınız ama hiç servislik bir olayınız oldumu oldu ise durum nasıl periyodik bakım veya parça anlamında
    Araç 180 e kadar tatminkar demişsiniz, üzerindeki motorun bence daha fazlasını vermesi lazım, siz denemediğiniz için mi böyle diyorsunuz yoksa lpg yüzünden filan mı?
    Şu an ki vergisi ne kadar

Şimdiden teşekkürler, allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
  • Özellikle güncel kasası hayran oldugum araçlardan bir tanesi. Güle güle kullanın. Aracın dış görünümünün de fotosunu ekleseydiniz. Forum artık tamamen yakıt tüketimine odaklanıyor ki sadece onun fotolarını koymuşsunuz :)) vergisi ne kadar? Sanırım kasko bedelinin %5'ini geçmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2006 119000km de dizel getz
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzinde ocaga incir agacî diker yalniz. Ortalama hız 44 ve 14 bucuk litre :) kazasız belasız kullanmanız dilegiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Beğendiğim nadir SUV'lerden FX35, ve sizin aldığınız kasa. Bence yenilerde bu kasanın albenisi yok. 2007 Golf Gt kullanıyorum, yaklaşık 6 aydır da gözüm FX35 lerde nedense Gt nin performansına birtek bu SUV yaklaşır gibi geliyor. Çok daha fazla maliyetliler hariç tabii ki
    Merak ettiklerim şunlar, siz alırken bu araçlar ile ilgili bir araştırma yaptınız mı kronik sorun dikkat edilmesi gerekenler gibi?
    Henüz çok da fazla kullanmamışsınız ama hiç servislik bir olayınız oldumu oldu ise durum nasıl periyodik bakım veya parça anlamında
    Araç 180 e kadar tatminkar demişsiniz, üzerindeki motorun bence daha fazlasını vermesi lazım, siz denemediğiniz için mi böyle diyorsunuz yoksa lpg yüzünden filan mı?
    Şu an ki vergisi ne kadar

Şimdiden teşekkürler, allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

Kronik sorunu yok gibi sadece ateşleme bobini sıkıntı çıkarıyormuş birde aracı içindeki gögüslük baloncuk yapıyor. Ama tekrardan kaplatılarak sorun ortadan kalkıyor.

Periyodik bakımlarını 10bin km'de bir yaptıracagım , bildiğiniz rutin bakım , arka balata değişimine sanayide 500tl para verdim.

Araç 1900kg ve yerden yüksek olduğundan dolayı performansı 180kmden sonra yavaşlıyor fakat 240km hıza kadar devam ediyor. Zaten dahada fazla birşey beklememek lazım.

Yıllık vergisi 2600tl , Kaskosu 2400tl fakat benim %50 hasarsızlıgım var gayet tatminkar.

• Yol tutuşu kalıbına göre kesinlikle çok iyi.Yakıt konusunda lpg siz hali şehir içi 22lt görmüşlüğüm var.Lpg ile gayet iyi olmuş yakıt, umarım Prins yağlamalı sistemdir yoksa sorun çıkıyor diye biliyorum.

Kazasız keyifli sürüşler.
  • Hayırlı olsun, infiniti çok sevdiğim bir marka. g37 modelini 1 hafta kadar kullanıp hastası olmuşluğum vardır :)
  • 35'lerin içi bana bir 37 serisi gibi elit gelmese de (fazlaca nissan kokuyor) özellikle benzinli versiyonlarının muhteşem motor sesi ile görsel bir fırtına.
  • bu SUV un en sevdiğim yanı egzoz sesi gerçekten harika çıkaracağı masraftan korkmasam alacağım ama ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.