Şimdi Ara

2005 Avensis 1.6 Elegant -27 000 TL- alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bi renault bayinin ikinci el bölümünde bu arabaya baktım.
    Başlıkta yazdığı gibi:
    2005 model
    1.6 elegant
    Zavoli LPG kiti var.

Araba 100 binde, temiz duruyor, sadece arka sol çamurlukta lokal boya var dediler.
    Arabada lpg de var. Aslında ben lpgsiz alıp gerekirse lpg takılması taraftarıyım çünkü lpg'de yıllar geçtikçe yakma değeri yükseliyor kendi getzimden biliyorum.
    Araştırmama göre bu temizlikte bir avensis için fiyatı normal, hatta sahibindendeki ilanlara göre kelepir orasını tabi ki referans almıyorum ama fiyatı kasko değerinden daha uygun.
    Siz ne dersiniz?
    Arabayı hergün yaklaşık 20 kmlik mesafede, yazın da uzun yolda kullanıcam.
    Bütçemin zorlanmış hali budur yani 3-5 daha ver şunu al demeyin

• Bence alınır, bu aracı kullanıp da memnun olmayan görmedim. Fiyatı da gayet uygun. Sessiz, konforlu, kaliteli, donanımlı geniş bir araç. Dayanıklılık olarak sınıfında daha iyisi fazla yok bence. Kötü yanı varsa biraz performansı düşüktür.
  • 2005 corollayı 23-24 e alacağınıza 27ye bu aracı almak daha mantıklı. Elegant olması da ayrı bir artısı. Performans düşüklüğü olayı ise kişiye göre değişir ancak 1.6 d sınıfı araçlar içinde bence performans düşüklüğü şikayeti en az olan araç. 110 hplik motor çok da ağır olmayan bir kasayı herhalde sırtlıyordur.
  • Yaşımız 30u geçti, benim için "gaza bastın mı fırlasının" bi anlamı yok, şehiriçinde sakin yolculuk etmeyi severim.
    Bu açıdan sıkıntı yok fakat özellikle yakıt ve kronik sorunlardan dolayı biraz tereddütteyim.
    Neticede üzerinde LPG kiti var kim nasıl takmış bilmiyorum, ileride bundan dolayı arıza çıksın istemem.
    Şu an Getz kullanıyorum LPG ile ş.içi 20 kuruşu geçmiyor yakıtım, onun için lpg ile yüksek değerler olursa pişman olmayım avensisle.
    Bir de adam 28 dedi, son ne olur deyince hemen 27 dedi, yani tam pazarlık etmedim açıkçası.
    Hal böyleyken arabayı nereye göstermem lazım, yani hasar geçmişi, motor ömrü ya da kmnin orjinalliğini tam olarak nasıl tespit ederim?
    Neticede alacağım yer İzmirde büyük bi satış bayi ama bu devirde kime güveneceğini şaşırıyor insan.
  • Gerçekten mantıklı tercih gibi görünüyor. Sahibinden.com'da birbirinden gaza gelip fiyat yükselten satıcıları da gördükten sonra, sanırım oldukça makul bir fiyat.
    2. el sitelerde aynı modellerde corollaya isteniyor bu para.
  • bu parayı verip D sınıfı bir araç alınacaksa fiyat ve performans bakımından 2005-6 mondeo dizeli tavsiye ederim .gaza bastığın zaman giden ve sınıfında en iyi yol tutan araçların başında mondeo gelir.
    mondeo dizelin otomatik olan modelleride mevcuttur.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-mondeo-sahibinden-2006-ford-mondeo-2-0-tdci-trend-32166455/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-mondeo-ford-mondeo-tdci-ghia-2005-98-000-km-31305465/detay

eğer benzinli istiyorsanız mondeonun en donanımlı olan ghia x versiyonunuda alabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-mondeo-erler-den-mondeo-ghia-x-otomatik-boyasiz-emsalsiz-32235101/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Details

Gerçekten mantıklı tercih gibi görünüyor. Sahibinden.com'da birbirinden gaza gelip fiyat yükselten satıcıları da gördükten sonra, sanırım oldukça makul bir fiyat.
    2. el sitelerde aynı modellerde corollaya isteniyor bu para.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mondeolar güzel araba, bi ara bakmıştım onlara fakat 2000 cc'ler ile 1600ler arasında nerdeyse 3 kat vergi farkı var.
    2006 model 2.0 motor bi araç 1300 küsür TL vergisi var.
    1.6 Mondeoların da yanına varılmıyor, 30 binden aşağı yok, olan da çok yorgun.
    Başlıkta dediğim gibi performans çok önemli değil, yakıt, sorunsuzluk ve güvenlik ilk planda geliyor benim için.
    Tavsiyeler için teşekkürler.
  • Eğer dediğiniz gibi temizse fiyat cidden uygun,düşünmeden alın derim.Avensis'i hiç aklımda yokken aldım ve şimdi ne Mondeo ne Passat'a binmek istiyorum,tek derdim satıp tamda böyle Elegant modelini almak.Hatta gözümü karartıp sıfır düşündüm ama içinden çıkamadım..Ben Avensis kullanıcısı olarak tavsiye ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Eğer dediğiniz gibi temizse fiyat cidden uygun,düşünmeden alın derim.Avensis'i hiç aklımda yokken aldım ve şimdi ne Mondeo ne Passat'a binmek istiyorum,tek derdim satıp tamda böyle Elegant modelini almak.Hatta gözümü karartıp sıfır düşündüm ama içinden çıkamadım..Ben Avensis kullanıcısı olarak tavsiye ediyorum..

Saolun yorumunuz için, zaten hiçbir avensis kullanıcısından memnuniyetsizlik duymadım.
    2007'den önceki kasalarda kaset çalar olması mp3 olmaması bi dezavantaj olmuş, bunu nasıl halletiniz, aux çıkışı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Mondeolar güzel araba, bi ara bakmıştım onlara fakat 2000 cc'ler ile 1600ler arasında nerdeyse 3 kat vergi farkı var.
    2006 model 2.0 motor bi araç 1300 küsür TL vergisi var.
    1.6 Mondeoların da yanına varılmıyor, 30 binden aşağı yok, olan da çok yorgun.
    Başlıkta dediğim gibi performans çok önemli değil, yakıt, sorunsuzluk ve güvenlik ilk planda geliyor benim için.
    Tavsiyeler için teşekkürler.

vergisi yüksek ancak mondeolar kasko değerinin yüzde 5 i olayından ötürü bir alt kademeden vergiyi ödeyebiliyorsunuz . yıllık 1384tl yerine 893 tl ödüyorsunuz. tabii avensisin vergisine göre yinede yüksek ama bindiğiniz araçtan zevk almak gazına basarsam gitsin derseniz bu farkda verilir.yani gülü seven dikenine katlanır. d segmenti tüm araçlarda 1.6 benzinli motor gerçekten yetersizdir.( insegnia hariç )

• fiyat uygun bugun pazarda 95 binde comfort donanım avensise 27 bin lira para isteniyordu. aracın lpgli olması avantajdır unutmayınki en düşük lpg kitini 1000 liraya takıyorlar buda eksradan bir yük oluyor.elegant donanım olarak rakiplerine göre çok zengin olmasada(hız sabitleyici sanruf torpido suğutma gibi) abs ebd anti patinaj asr 10 hava yastığı gibi güvenlik önlemlerine sahip bir araçtır. vergisi yıllık toplam 480 lira civarı yakıt tüketimi gaz ile ş.içi 10-11 ş.dışı 8-9 litre civarındadır(kullanıcıya göre değişir). toyota avensis sportif bir araba olmamasına ragmen 1300kglik aracı 110 beygir kaldırabilmektedir. ayrıca aracı 2.0 değilde 1.6 araçlarla kıyaslama yapmamız daha doğru olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Eğer dediğiniz gibi temizse fiyat cidden uygun,düşünmeden alın derim.Avensis'i hiç aklımda yokken aldım ve şimdi ne Mondeo ne Passat'a binmek istiyorum,tek derdim satıp tamda böyle Elegant modelini almak.Hatta gözümü karartıp sıfır düşündüm ama içinden çıkamadım..Ben Avensis kullanıcısı olarak tavsiye ediyorum..

Saolun yorumunuz için, zaten hiçbir avensis kullanıcısından memnuniyetsizlik duymadım.
    2007'den önceki kasalarda kaset çalar olması mp3 olmaması bi dezavantaj olmuş, bunu nasıl halletiniz, aux çıkışı var mı?

Cd çalar olması hiç problem değîl benim için aux çıkışı yok ama track yazdırmak zor değil,Elegant donanımında mp3 sanırım cd değil.Kesinlikle pişman olmazsınız,bu arada benim aracım 150.000'de,2003 model hatasız ve 26.000 lira teklif eden oldu,25.000 verenleri saymıyorum bile oradan hesaplayın bu aracın ederini..

• cd yazdırmak mp3 bile olsa pratik değil ama e-bay'da Toyotalar için cd changer portuna takılabilen usb-SD kart girişli cihazlar var onlar işimi görür sanırım.
    şöyle:
    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.m748&item=320599477340&viewitem=&_trkparms=clkid%3D5082117612002327463
    Avensislerde kaç hoparlör var acaba?
  • Burdaki teknik özelliklerde 8 hoparlör diyor ama bunlar 2006-2009 arası makyajlı kasaların verileri.
    http://www.sahibinden.com/tr/otomobil-model-detaylari/toyota/avensis/1.6-elegant/1860334/
  • 2005 elegant temizse bence makul...2 nci el araç fiyatları bu aralar yüksek. ben de 2004 elegant zavolli lpg takılı aldım geçen yıl mayısta 27 bine. lpg de sorun yaşamadım. klimasına birde xenonlarına bakın. avensisler de kronik arızalar buralarda olur...ben yaşadım çünki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hernan77

2005 elegant temizse bence makul...2 nci el araç fiyatları bu aralar yüksek. ben de 2004 elegant zavolli lpg takılı aldım geçen yıl mayısta 27 bine. lpg de sorun yaşamadım. klimasına birde xenonlarına bakın. avensisler de kronik arızalar buralarda olur...ben yaşadım çünki...

xenonlarda ne gibi arıza oluyor bende bişey olmadı sadece bugulanma gibi bişeyler oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: hernan77

2005 elegant temizse bence makul...2 nci el araç fiyatları bu aralar yüksek. ben de 2004 elegant zavolli lpg takılı aldım geçen yıl mayısta 27 bine. lpg de sorun yaşamadım. klimasına birde xenonlarına bakın. avensisler de kronik arızalar buralarda olur...ben yaşadım çünki...

xenonlarda ne gibi arıza oluyor bende bişey olmadı sadece bugulanma gibi bişeyler oldu.

Farların aydınlatma problemi var diyorlar kronik olarak,xenonlarda uyum sağlamıyormuş.Bende xenon olmadığı gibi problem de yok.Klimasında bir ara sorun oldu açıp temizlediler sorun çözüldü..
  • Bugün arabayı daha detaylı inceledim, içinin döşemesi açık renk olduğundan mıdır nedir bayağı kirli duruyor arabanın içi.
    Acaba 5 yaşında olduğu için normal midir bu? Bir de Sonaxlarda yapılan tavandan tabana detaylı temizliklerde bu döşemedeki kirler gider mi?
  • quote:

Bugün arabayı daha detaylı inceledim, içinin döşemesi açık renk olduğundan mıdır nedir bayağı kirli duruyor arabanın içi.
    Acaba 5 yaşında olduğu için normal midir bu? Bir de Sonaxlarda yapılan tavandan tabana detaylı temizliklerde bu döşemedeki kirler gider mi?

Kirler gider onlar sorun değil,ben açık rengi daha çok seviyorum ferah duruyor,aracımı satıp Elegant almayı düşünüyorum en büyük sebebi bu bej rengi koltuk döşemesi.150 TL gibi bir rakama detaylı temizlik yapıyorlar koltuk yıkama dahil bir defaya mahsus yaptırırsınız çiçek gibi olur..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.