Şimdi Ara

2004 model corsa 1.0 essentia 8,5 yıllık değerlendirmesi(11,5 yıl oldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
11.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Araç ekonomi olsun, şehir içi kullanılsın diye düşünülmüş anladığım kadarıyla, incelemeniz için teşekkürler ne kadara sattınız? ve ne almayı düşünüyorsunuz veya ne aldınız?

16500 e sattım. Evet araç tamamen ekonomi öncelikli üretilmiş. Ancak biz yaptığımız 66 bin km nin çok büyük kısmını şehir dışı olarak kullandık.
    2010 astra 1.4 easy confor paket aldım.

Hayırlı uğurlu olsun, yine uzun yıllar hayırlı yolculuklar dilerim. Opeli bırakmıyorsunuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

2 adet "sıfır" Corsa ECO Easytronik aldım. 2+4 yıl kullandım.

İkisinde de direksiyon kutusu problemi vardı. "Tıkır tıkır" diye kullandık. Bunun haricinde sadece bakıma girdi,
    başka hiiç bir sorun çıkartmadılar. Şehir içi kullanım için çok iyi bir arabaydı. Bir gün b sınıfı 2. el araç alacak olsam
    Temiz bir tane bulduğumda tereddüt etmeden alırım.

ek...
    En son hatırladığım bakım fiyatı: Servis indirimi ile beraber 200tl, balata takımı 100tl ydi...

hocam ara ara 1000 cc başlığında paylaşımda bulunuyordunuz ama corsaları daha önce hiç söylememişmiydiniz yoksa benmi unutmuşum

Sanıyorum! daha önce, sadece corsa sahibi olduğumu söylemiştim...

2003 CORSA ECO Tizian kırmızı 22.000km. 20.000tl ye almıştım.
    2004 CORSA ECO Şimşek Gri 55.000km Takasa verip, üzerine 4.000tl verdim. 22.000tl ye almıştım.

2003 olan tek hava yastıklıydı. O yüzden biraz huzursuz oldum. 2004 olan makyajlı, 2 hava yastıklı ve +2bg(!) fark vardı

Beni şehir içinde memnun eden bir araç oldu. 1-2 saatlik şehir dışı hariç, biraz sıkıntılıydı.

2009 eylül ayında bayiye AstraH Sedan Easytronic almaya gidip, 35.000TL ye CRUZE NB LS AT/6 PLUS Gri alıp çıktım.
    2012 haziran ayında arabayı yenileyeceğim zaman, aklımdaki seçenekleri gözden geçirdim. Test ettim, inceledim, düşündüm, kaşındım...

Fiyatı diğerlerine göre 7-8.000tl ucuz olan CRUZE 2012 HB WTCC AT/6 SR Beyaz araca 40.200TL verdim.

Aldığım karardan memnunum....

Haziran 2012 de 40.000 lira olan araç (cruze hb wtcc at) şu anda 36 bin liraya alınabiliyor sanırım makyajlı 2013 kasasının çıkması buna sebep oldu başka türlü böyle ful araçları bu fiyatlara vermezler keşke şu anda imkan olsaydıda bir tane cruze da ben alabilseydim şu anda alınabilecek en mantıklı araba chevrolet cruze bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 19 Ocak 2013; 23:52:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06
    Haziran 2012 de 40.000 lira olan araç (cruze hb wtcc at) şu anda 36 bin liraya alınabiliyor sanırım makyajlı 2013 kasasının çıkması buna sebep oldu başka türlü böyle ful araçları bu fiyatlara vermezler keşke şu anda imkan olsaydıda bir tane cruze da ben alabilseydim şu anda alınabilecek en mantıklı araba chevrolet cruze bana göre.

HB 1.6 16V WTCC Edition AT 36,703 TL + 1.300SR = 38.000'e alınabiliyor. Listede fiyatı olan her versiyonu bulmak mümkün değil.
    Fiyatlar dip nokta olduğundan indirim ve hediye vermiyorlar. Ben aracı alırken hediye de almıştım.

Böyle bir indirim olacağı kimsenin aklına gelmezdi. Gerçi! 7 aydır kullanıyorum ve 7 aya göre, 2.000TL gibi bir zarar varmış gibi gözüküyor.
    Aslında! şimdi olsa sattığım diğer aracın 2. el fiyatı da bu listeye oranla daha düşük olacaktı. Kabaca "üç aşağı beş yukarı" arada ödenecek
    miktar olarak aynı hesaplara gelir.

Şu an ki liste fiyatı çok iyi. Düşünen varsa ve istediği versiyonu bulabiliyorsa: Hiç durmasın.

quote:

Afedersin! istemeyerek konuya başka araç karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 20 Ocak 2013; 1:05:22 >

• Maksat muhabbet hocam araçlar bahane
    Bencede şu fiyatları ile cruze çok iyi bir alternatif oldu.
    Resmen b segmenti araç fiyatına geldi.
  • quote:

2007 yılında ilk sahibinden 2004 model bir corsa 1.0 almıştım kasım ayında bu aracı yeni bir araç almak maksadıyla sattım hemen sıcağı sıcağına bir değerlendirme yapmak istemediğimden üzerinden biraz zaman geçsinde öyle yazayım dedim. Bugün biraz boş vaktim olduğundan arabayı satalı da neredeyse 2 ay olduğundan daha sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğim inancıyla objektif görüşlerimi sizinle paylaşıyorum.
    Öncelikle 8,5 yılda aracın hiçbir parçası bozulmadı, kırılmadı, bunda son derece samimiyim sadece periyodik bakımları yapıldı.
    Bu forumda daha önce 20-30 binde baskı balata yer diyenlere inat 83 bin km’de halen debriyajda en ufak sorun yoktu.
    Bu forum ahalisinin çok yakar feryatlarına rağmen ekonomiklik anlamında rakipsiz bir araçtı. Şehir içinde 7,5 litre lpg tüketiyordu (gerçek şehir içi) şehir dışında 5 litre ile (90 km hız) 7,5 litre (120km hız) arasında lpg tüketiyordu. Araca 43 bin km de lpg takdırdım ve 40.000 km lpg’li bindim.
    Aracın diğer corsalar dan eksilerine gelince daha yavaş ivmeleme (bu zaten herkesin malumudur) daha fazla vibrasyon (rolantide), biraz daha sesli motor sayılabilir
    Alırken hiç kimse bana tavsiye etmemişti. Sattım ve ben ne istediğini bilen ve beklentileri ile örtüşen herkese tavsiye ediyorum. Çünkü düşük alım maliyeti, düşük vergi ve bakım giderleri, minimum yakıt maliyeti ile ekonomik araç kullanmak çok yol yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.
    Araç tam 66 bin km si benim tarafımdan olmak üzere 83 bin km’de satıldı. Bu süre içerisinde bütün periyodik bakımlarını ve yapılan masraflarını sizinle paylaşacağım.
    2005 yılında benden önceki sahibi aracı 3500 km’de iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 220 tl (sadece periyodik bakım) başka hiçbir masraf yok
    2006 yılında benden önceki sahibi aracı 8500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 250 tl (sadece periyodik bakım) başka hiçbir masraf yok
    2007 yılında benden önceki sahibi aracı 15500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 300 tl (sadece periyodik bakım ve geri vites ampülü değişimi) başka hiçbir masraf yok
    2008 yılında ben aracı 25500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürdüm ödediğim ücret 225 tl (sadece periyodik bakım) ayrıca 2008 sonunda aracın 4 lastiğini sıfırladım michelin aldım 300 lira
    2009 yılında 36000 kmde iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 110 tl (sadece periyodik bakım) ayrıca bagaj panzotunun pimi içeri kaçmıştı 20 tl onu çıkarmak için ücret ödedim 15 tl ye ön far ampülü patladı onu değiştirdim, silecekler değişti 15 tl, lastik bakımı 20 tl (ön arka balans). Yetkili servisinde araca cruise control takdırdım 200 tl ye lpg takdırdım 1250 tl uzaktan kumanda anahtarının basma düğmelerini değiştirdim 15 tl
    2010 yılında 48000 kmde iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 110 tl (sadece periyodik bakım) lastik bakımı rot-balans ve lastikler ön arka yapıldı siboplar değişti 50 lira silecekler değişti 20 lira aküyü değiştirdim bosch marka 80 tl silecek frezerlerini yağlattım 25 tl
    2011 yılında ben aracı 60000 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürdüm bu bakımda fren balataları fren hidroliği z rotlar v kayışı ve rutin bakım elemanları değişti ödediğim ücret 400 tl (sadece periyodik bakım) yine aynı yılın sonunda 71000 km de iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 100 tl (sadece periyodik bakım) 40 tl lpg bakımı
    2012 yılında 81.000 km'de iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 120 tl (sadece periyodik bakım) silecekleri değiştirdim 15 tl korna düğmelerini değiştirdim 15 tl
    8 yılda 83000 bin km de 9 adet periyodik bakım artı 1 adet lpg bakımı için ödenen toplam ücret : 1880 tl (bu bakımların 5 tanesi yetkili servis)
    Akü+ lastik+ rot balans+ silecek+diğer şeyler için harcanan ücret: 590 tl
    Durum budur arkadaşlar bu arabaya binerken hiçbir araç tercihi konusunda bu aracı tavsiye etmedim. Bundan sonrada etmeyeceğim ama ilgilenenler olabilir hem de uzun süreli kullanıcı raporları hep ilgimi çektiğinden başkalarının da ilgisini çeker diyerek paylaşmak istedim.
    Saygılarımla..

otomobilci_x
    Konuyu az önce gördüm,tekrar mesajlarını görmek sevindirdi,ama Corsa 1.0 aracını satman üzdü
    Şaka şaka İnsallah en az onun kadar severek bineceğin,ekonomik ve en önemlisi sorunsuz bir araç almışsındır
    Benim Corsa 1.0 hala duruyor,artık evden biri oldu,ne zaman satalım desem kıyamıyorum en ufak bir arıza çıkarsa satıcam ama maşallah İsviçre saati gibi tıkır tıkır çalışıyor
    Hanıma diyorumki aküsünün bittiği gün satacagız fakat namussuzun aküsü neredeyse 10 yaşına geldi hala bitmedi,karda kışta 2 gün üzerinde 25 cm kar varken marş bastım anında aldı,dedimki 10 yıl daha bizimle kalır bu araba
    Dediğim gibi yeni aracının en az Corsa kadar ekonomik ve sorunsuz olmasını dilerim,iyi forumlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

otomobilci_x
    Konuyu az önce gördüm,tekrar mesajlarını görmek sevindirdi,ama Corsa 1.0 aracını satman üzdü
    Şaka şaka İnsallah en az onun kadar severek bineceğin,ekonomik ve en önemlisi sorunsuz bir araç almışsındır
    Benim Corsa 1.0 hala duruyor,artık evden biri oldu,ne zaman satalım desem kıyamıyorum en ufak bir arıza çıkarsa satıcam ama maşallah İsviçre saati gibi tıkır tıkır çalışıyor
    Hanıma diyorumki aküsünün bittiği gün satacagız fakat namussuzun aküsü neredeyse 10 yaşına geldi hala bitmedi,karda kışta 2 gün üzerinde 25 cm kar varken marş bastım anında aldı,dedimki 10 yıl daha bizimle kalır bu araba
    Dediğim gibi yeni aracının en az Corsa kadar ekonomik ve sorunsuz olmasını dilerim,iyi forumlar dilerim

Focuser aslında corsayı ben satmadım bir nevi biraz zorla oldu. Dost ricasını kıramadım. Tabi serde hep bir araba değiştirme fikride olunca sattık gitti.
    Aldığım aracın ise corsa kadar ekonomik olması çok zor ama onun kadar sorunsuz olursa benim beklentimi fazlasıyla karşılar.
    Sizin corsa kaç km oldu?
    Bu arada bu araçların bize bir artılarıda keyifli bir muhabbet ortamı sunmaları oldu bence.
    O başlıktaki muhabbet hem düzey olarak hemde keyif olarak eşsizdi. Özlüyorum valla.
    Sizede 1.0 corsanız ile daha uzunca yıllar sorunsuz bir birliktelik dilerim.
    Bizim 97 astranın aküsü 8 yıl gitmişti sizinkinin maşallahı var.
    Akü biterse bize haber vermeyide unutma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

otomobilci_x

Focuser aslında corsayı ben satmadım bir nevi biraz zorla oldu. Dost ricasını kıramadım. Tabi serde hep bir araba değiştirme fikride olunca sattık gitti.
    Aldığım aracın ise corsa kadar ekonomik olması çok zor ama onun kadar sorunsuz olursa benim beklentimi fazlasıyla karşılar.
    Sizin corsa kaç km oldu?
    Bu arada bu araçların bize bir artılarıda keyifli bir muhabbet ortamı sunmaları oldu bence.
    O başlıktaki muhabbet hem düzey olarak hemde keyif olarak eşsizdi. Özlüyorum valla.
    Sizede 1.0 corsanız ile daha uzunca yıllar sorunsuz bir birliktelik dilerim.
    Bizim 97 astranın aküsü 8 yıl gitmişti sizinkinin maşallahı var.
    Akü biterse bize haber vermeyide unutma

otomobilci_x
    2003 Mayıs sonu 0 km aldığımız Corsa 1.0 AC aracımız şu an 111 kere Maaşallah diyeyim 111.000 kmde
    Akü Varta marka biterse yenisini alıcağımda 10 TL lik cezayı ödeyip iade etmeyeceğim Kargo ile Varta fabrikasına yollayacagım
    Eminim dünyanın en uzun süre dayanan aküleri sıralamasında üstlerde kendine yer bulabilecek kadar iyi performans verdi
    Hyundai İ20,Chevrolet Aveo,Corsa gibi araçlara bakıyorum 1,2 benzinli modellere sen ne dersin?

• Focuser harbiden maşallah.
    Söylediğin araçların hepside güzel araçlar eminim sen size en uygun olanını seçeceksindir.
    3 ünüde kullanma şansım oldu aralarındaki farklar çok büyük değil.
    Ama güvenlik ön plana çıkınca aveo diğerlerini bayağı bir geride bırakıyor.
    Benim tercihim aveo olurdu ama dediğim gibi keyf senin hangisini daha çok beğeniyorsan iyisi odur.
  • şimdi hatırladım hocam siz benim almayı düşündüğüm astrayı benden önce kapmıştınız.
    ben o günden beridir halen araba alamadım
    allah şirketin arabası varda çok sorun olmuyor.
    ayıptır sorması astrayı satmayı düşünürmüsünüz
  • 5-6 sene sonra görüşelim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı alan kişi ile görüştüm araçta ön aksın bir parçasının değişmesi gerekmiş titreme yapıyormuş araç 86 bin km de olmuş
    150 tl parçaya 30 tl ustaya vermiş.
    bunun haricinde tık yok ve son derece memnun olduğunu ifade ediyor.
    paylaşayım dedim.
  • arabayı sattığım kişi ile bugün aynı ortamdaydım.
    4 ayda 10.000 km yol yapmış.
    arabayı bakıma bile sokmuş :)
    hiç bir sorunu yokmuş
    ankara şehir içinde 2.40 liradan lpg alıp 18,5 kuruş tüketiyormuş.
    buda aşağı yukarı 7,5 litre lpg demek.
    (ben ankara şehir içinde 7 litre yakıyordum.)
    alan kişinin ilk arabası olduğu ve acemi olduğu (gerçi artık acemeliği kalmamış) ve 22 yaşında olduğu göz önünde bulundurulursa fena bir yakıt değeride değil hani.
  • Güzel konuymuş hocam.

Opellerin sorunlu imajının 1-2 modelden gelmesi çok ilginç .

Bu kadar çok satan bir markanın bu kadar farklı modelleri varken hemde.

Ayrıca %90 kullanıcıları çok memnun ama eniştesinin aracı opel olanlara göre enişteleri bir türlü sanayiden çıkamıyor.

Ayrıca bildiğim kadarıyla, ocağa incir ağacı dikecek potansiyelde arıza çıkartma durumu olan bir opel yine yok.

Sizin 1.0 Corsa buna çok güzel bir örnek olmuş.

1.4 Astra nasıl ?
  • Güzel bir paylaşım olmuş , masrafta çıkarmamış ,vergisi ucuz , yakıt göze batacak şekilde değil daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Güzel konuymuş hocam.

Opellerin sorunlu imajının 1-2 modelden gelmesi çok ilginç .

Bu kadar çok satan bir markanın bu kadar farklı modelleri varken hemde.

Ayrıca %90 kullanıcıları çok memnun ama eniştesinin aracı opel olanlara göre enişteleri bir türlü sanayiden çıkamıyor.

Ayrıca bildiğim kadarıyla, ocağa incir ağacı dikecek potansiyelde arıza çıkartma durumu olan bir opel yine yok.

Sizin 1.0 Corsa buna çok güzel bir örnek olmuş.

1.4 Astra nasıl ?

astradan son derece memnunum aracı hiç uzun yolda kullanma şansım olmadı ama denemelerim sonucunda 3000 devir civarında 120 km gibi süratlere ulaşıyor buda uzun yolda oldukça ekonomik olacagını düşündüüyor ama denemeden bilemeyiz. Bu arada aldıgımdan berı yol bılgisayarını sıfırlamadım ortalama hız 28 ortalaa tüketim 7,8 litre tamamı kısa mesafe ve şehir içi kış kullanımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @ otomobilci_x

paylasim icin tesekkürler.

Bu tip konular icin ( uzun dönem tecrübeler vs vs ) ayri bir bölüm acilmasini talep ediyorum

saygilar
  • Paylaşım güzel. Araç ekonomik olsun diye yapılmış ve görevini yeterince yerine getirmiş..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

@ otomobilci_x

paylasim icin tesekkürler.

Bu tip konular icin ( uzun dönem tecrübeler vs vs ) ayri bir bölüm acilmasini talep ediyorum

saygilar

rica ederim.
    benimde okumaktan en keyif aldığım konular bu tip konular (tabi yazanların objektif olması koşuluyla forumda bizzat takip ettiğim bir arkadaş 100 bin km kullanım raporu yayınlamıştı ve aracın hiç sorun çıkarmadığını yazmıştı ancak benim bildiğim en az 5 konuda aracındaki sorunlar yardım istemişti).
    çünkü bir arac hakkında en güzel kanaat uzun dönem kullanımı sonucunda oluşuyor.
    adam sıfır araba alıyor 2 sene kullanıyor satıyor ben çok memnundum hiç sorun çıkarmadı diyor (forumda bolca görebilirsiniz) veya kinci el araç alıyor baskı balata değişmesi gerekiyor hemen o araç sorunlu oluyor (kendisi yada satan kişi değil araç sorunlu)
    veya 100 km kullanıyor (kasarak) diyor ki benim arabam şu kadar yakıyor.
    falanca markanın servisi çok pahalı diyorlar filancanın çok ucuz ve bunu söylerken 1 tek bakım fiyatından yola çıkıyorlar oysa esas olan uzun dönem kullanım maliyetidir.
    neyse uzatmayayım sonuçta uzun yıllar aynı aracı kullanan herkes keşke birikimini objektif olarak paylaşsa.
    yabancı forum ve blog sitelerinde bunun örnekleri o kadar fazlaki bazen denk geliyorum gerçekten çok hoşuma gidiyor.
    ama bizde çok zor çünkü söz konusu arabamız olduğunda genelde objektif olamıyoruz.
    saygılar bizden.

• bu arada bu aracın takibine aracı sattığım kişiyi arada sırada rahatsız ederek (bir arkadaşımın kardeşi olduğundan çokta problem olmayacak) devam edeceğim.
    ilk gördüğümde bakımda neler yaptığını ve ne kadar ücret ödediğinide paylaşacağım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.