arabamız 2004 ocak trafik çıkışlı . bu sene sonunda tam 4.yılını doldurmuş olacak kmsi 48.000 şu ana kadar gerekli bakımları aksatılmadan yapıldı fakat benimde servislerden bildiğim , dergilerden okuduğum üzere 4yıl / 60.000 km gibi oranlarda değişimi gerekli olduğu söyleniyor triger setinin değişimi gereklimi bu süreler dahilinde birkaç ay sonra araç ortalama 55000. kmsine vede 4.yılına ulaşmış olacak vede bu triger seti değişimi gerekli ise bunu nerede yaptırmam daha mantıklı olur servistemi yoksa fiat parçacısından alıp sanayide bir ustaya yaptırmaktamı vede bu olay her 2 durumda bana kaça patlar
selam...benım aracım fıat bravo benım aracım 2000 model kmsı 64.500 de alalı 1.5 ay oldu...62.500 km de ıken ılk defa ben deıstırdım trıgerını aletın ve yaklasık 170.00 ytl ye mal oldu ancak bunun ıcınde trıger kayısı - klıma kayısı - power kayısı ve rulman larda ıcınde...bunların hepsı bu fıyata mal oldu komple sanayıde bıldıgımız bı ustaya yaptırdım ve suan her hangı bı sorun yok bu arada ben ızmırdeyım fıatın ızmır merkez yetkılı servısınde bana ıskontosuyla beraber420 ytl fıyat cektı adi herıfler ve sadece trıger yani ..yuh dedım...sanayıdekı ustanın gozunu sevıyım ben ..tabı bıldıgınız bırısı olması onemlı...genelde aracların 55.000 65.000 arası kayısların deişmesi iyi olur denıyor...ancak olası bır durumda arac 100.000 i bıle gorur tek kayışla ama saglıklı olmaz dedıgım gıbı.........uzun lafın kısasısanayi derim
sizin aracın stop etmesi ne oldu merak ettim
Arkadaşım 141 sayfaya ulaşmış Marea klübünden sağlıklı bilgi alabilirsin...
marea klübünde bu konu ile ilgilenen olmadı bile muhabbet ortamı almış başını gidiyo sadece yeni marea aldım de aman resim koy hayırlı olsun falan muhabbetiş dönüyo 1sayfa ondan dolayı bilen adam bnim konumada açıklık getirir diye düşündüm .
quote:
Orjinalden alıntı: gendarme
Arkadaşım 141 sayfaya ulaşmış Marea klübünden sağlıklı bilgi alabilirsin...
quote:
eggy13 Tarih 16 Eylül 2007; 3:26:21 sizin aracın stop etmesi ne oldu merak ettim
dostum ona baktıramadık daha fakat boşta kullanmıyoruz şu anda hiç sorun olmadı en yakın zamanda baktırcaz
quote:
Orjinalden alıntı: apojitsu
öncelikle liberty yerine exclusive yi tercih etmeni öneririm. donanım bakım ve parça masraflarına gelince. 1 ay önce listelediğim bütün parçaları değiştirdim...
-orjinal lancia triger kayışı (2 bilya+1kayış) 150 ytl -orjinal lancia baskı balata 140 ytl -ön amortisör tablası çifti 110 ytl -10.000 km bakım; 5 adet lancia buji 25 ytl, hava filtresi 8 ytl, polen filtresi 17 ytl, 5 litre castrol magnatec yağ 61 ytl, yağ filtresi 12 ytl...
vede benim aracım 2.000cc ve parçası pahalı olan...
kardeş marea mı focus mu topiğinde yazılmış..arac senin modelin değil ama fikir verir...
az önce bende okudum saolasın yinede ama tam olarak merak ettiğim kaç kmde değiştiğidir fiyat hakkında bilgileri parçacılardan aldım . ama ortalama sürelerde değiştirmek en mantıklı olanı galiba
quote:
Orjinalden alıntı: mavis717
quote:
öncelikle liberty yerine exclusive yi tercih etmeni öneririm. donanım bakım ve parça masraflarına gelince. 1 ay önce listelediğim bütün parçaları değiştirdim...
-orjinal lancia triger kayışı (2 bilya+1kayış) 150 ytl -orjinal lancia baskı balata 140 ytl -ön amortisör tablası çifti 110 ytl -10.000 km bakım; 5 adet lancia buji 25 ytl, hava filtresi 8 ytl, polen filtresi 17 ytl, 5 litre castrol magnatec yağ 61 ytl, yağ filtresi 12 ytl...
kardeş marea mı focus mu topiğinde yazılmış..arac senin modelin değil ama fikir verir...
az önce bende okudum saolasın yinede ama tam olarak merak ettiğim kaç kmde değiştiğidir fiyat hakkında bilgileri parçacılardan aldım . ama ortalama sürelerde değiştirmek en mantıklı olanı galiba
quote:
Orjinalden alıntı: mavis717
quote:
kardeş imkanın varsa bilinen en kısa sürede değiştir.90,000 ise bu km. bende tempra var 1995 model SXA bizimkide 30000 de değişir diyen var 45000 de söyleyen..kayış 15 ytl bilya 20 ytl.her sene uzun yola çıkmadan değiştiriyorum..bence hayati önem tasıyan bir malzeme.. sende değiştir..aklında kalmasın...
Dün servise sordum 4 sene geçtiyse değiştirilmesi uygun olur dediler.km sormadım.
Merhaba arkadaşlar, fiat marea 1.6 exclusive aracım var, ve şu anda 94.000 km'de, triger setini ve yağını değiştireceğim, toplamda bana yetkili serviste ve özel serviste ne kadara mal olur? özel servislere güvenilebilir mi? önerebileceğiniz yerler var mı?
bilgilendiren olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...
geçtiğimiz günlerde yetkili bayilerden birisine sordum. triger seti 850 TL, Debryaj Baskı balata için 700 TL toplamda = 1550 TL istediler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme