Şimdi Ara

2003 Model Opel Zafira Diesel hakkında düşünceleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

2003 Model Opel Zafira Diesel: Kapsamlı Bir İnceleme

2003 model Opel Zafira Diesel, geniş iç mekanı ve güçlü performansıyla öne çıkan popüler bir Avrupa otomobilidir. Bu incelemede, Opel Zafira 2.0 DTi'nin özellikleri, kullanıcı yorumları ve piyasadaki genel itibarını ele alacağız.

Motor ve Performans

Opel Zafira 2.0 DTi, 100 beygir güç ve 230 Nm tork üreten 2.0 litrelik bir common-rail dizel motora sahiptir. Motorun performansı, özellikle orta ve yüksek devirlerde etkileyicidir. Vites kutusu, akıcı ve hassas vites geçişleri sunar.

İç Mekan ve Konfor

Zafira'nın en göze çarpan özelliklerinden biri, yedi kişilik geniş iç mekanıdır. İkinci ve üçüncü koltuk sıraları katlanabilir ve çeşitli konfigürasyonlara izin verir. Ayrıca, bol miktarda baş ve bacak mesafesi sunar.

Kullanıcı Yorumları

Opel Zafira kullanıcı yorumları genel olarak olumludur. Sahipler, aracın ferah iç mekanını, güvenilirliğini ve yakıt verimliliğini övmektedir. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar sert süspansiyonu ve gürültülü kabinden şikayet etmektedir.

Neden Tutulmuyor?

Opel Zafira'nın potansiyel alıcılar arasında tutulmamasının birkaç nedeni vardır. Bunlar arasında benzer fiyat aralığında daha modern ve teknolojik olarak gelişmiş rakipler ile dizel motorların çevre dostu olmaması yer almaktadır.

Motor Hakkında Önemli Bilgiler

• Opel Zafira 2.2 DTi, 2.0 DTi'den daha güçlü bir motora sahiptir.
    • Dizel motorlar, benzinli muadillerine göre genellikle daha yakıt verimlidir.
    • Common-rail dizel enjeksiyon sistemi, motor verimliliğini artırır.

Sonuç

2003 model Opel Zafira Diesel, geniş iç mekanı, güçlü performansı ve güvenilirliğiyle öne çıkan bir aile arabasıdır. Bununla birlikte, sert süspansiyonu ve gürültülü kabini gibi bazı dezavantajları da vardır. Piyasada daha modern ve çevre dostu seçenekler mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Moto kaç cc?
  • 1.3 dizelmi fiyat nasıl kardeş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR

1.3 dizelmi fiyat nasıl kardeş?

sanmam 1.9 dur
  • Ben inceledim,7 koltuk fazla lazım değilse C-max veya S-max'i tavsiye ederim.(TDCİ)
  • quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

Ben inceledim,7 koltuk fazla lazım değilse C-max veya S-max'i tavsiye ederim.(TDCİ)

Fiyatlar uyumsuzdur bence c-max-s.max ile 2003 zafira arasında.Fiyatının ne olduğunu sorduk ama bi cevap gelmedi bence c-max pahalıdır bu arada ucuz bile olsa zafirayı tercih ederim.
  • zafira dizel muhtemelen 2.0 dizel ve 100 bg olup hacmine göre zayıf eski teknoloji bir motordur (vectralarda da kullanılırdı) . Ancak performans aramayanları memnun edebilir. Yine tüketimin yeni nesil dizellere göre daha yüksek olduğunu duymuştum. Vergi dezavantajı yanında çok fazla yakıt ekonomisi, performans ve konfor vermediği (1.9 cdti ye göre bariz sesli ve sarsıntılı) için çok da tutulmadığını düşünüyorum. Sonuçta 1.6 benzinli zafirayı çok daha ucuza almak mümkün. Sanıyorum bu motor dTi koduyla anılan eski teknoloji orijinal opel dizeli. Yeni nesil multijetler ise cdti olarak biliniyor.

Fiyat uygunsa alınabilir tabii ki...20-21lere falan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: doubleford

zafira dizel muhtemelen 2.0 dizel ve 100 bg olup hacmine göre zayıf eski teknoloji bir motordur (vectralarda da kullanılırdı) . Ancak performans aramayanları memnun edebilir. Yine tüketimin yeni nesil dizellere göre daha yüksek olduğunu duymuştum. Vergi dezavantajı yanında çok fazla yakıt ekonomisi, performans ve konfor vermediği (1.9 cdti ye göre bariz sesli ve sarsıntılı) için çok da tutulmadığını düşünüyorum. Sonuçta 1.6 benzinli zafirayı çok daha ucuza almak mümkün. Sanıyorum bu motor dTi koduyla anılan eski teknoloji orijinal opel dizeli. Yeni nesil multijetler ise cdti olarak biliniyor.

Fiyat uygunsa alınabilir tabii ki...20-21lere falan..

Baba sen naptın ya sanmam valla 20-21'i bırak ben bu arabaya 23 rahat veririm en az 25 çekmiştir o bile uygundur dizel Zafira bu

• TOTAL war ..2004 1.6 dizel cmax trend 25e rahat bulunur. Zafiranın vergisi çok. modeli düşük. yakıtı fazla, gidişi kötü. 21den fazla vermem ben.Tek avantajı var o da ilk sahibi paraya kıyıp aldıysa 7 koltuk.
  • Dostum işin aslı sanki bana c-max fazla edermiş gibi gelmişti.Madem fiyatlar aynı bunu kişisel tercihler belirler ben zafira derim
  • Zafira iyi bir otomobil hiç itirazım yok ancak bu örnekte dizel oluşu avantaj değil dezavantaj anlatmaya çalıştığım o. Birincisi bu araba cdti değil dti bunu unutmayalım. Bazı açıkgözler 100 bg lik bu arabayı 100kW 136 bg diye yutturmaya çalışıyor.

Burada incelemesi var.
    http://www.maksimum.com/otomobil/cars/1478.php

Görüldüğü gibi son hız 175 0-100: 14 saniye...Oysa Cmaxte 185 ve 11.3 saniye. Tüketim de zafirada şehiriçinde 8.4 litre. Cmaxte 6.1 . Zafira daha ağır olduğu için sen onu 9 Cmaxi de 7 olarak kabul et. vergi olarak da iki katından fazla yıllık vergi farkı var. Bu nedenle bu arabayı Cmax fiyatına almak çok akıllıca değil bence.. Biz ford fanatiği olduğumuzdan değil (Bugüne kadar 10dan fazla araba kullandım Cmax benim ilk fordum, fiestayı da çok indirim yaptılar ondan aldım) Cmax almak akıllıca olduğundan aldık.

Ben ford almam arkadaş deniyorsa bu 2.0 dti yerine 1.6 benzinli zafira almak daha bile akıllıca olabilir çünkü benzinlinin fiyatı 3-5 milyar ucuz olacak.

• Bencede bu verilere göre haklısın 2000 dizel almak anlamsız Zafira hakkında da bilgim kısıtlı acaba 1600 benzinli 2000 dizelin performansını yakalarmı ya da bu tip arabalarda performans ne kadar önemli bilmem.Bende araba bakmaya Meriva ile başladım Zafiraya da iç geçirdim ama alamazdım kredi olmadan onada gerek duymadım astra'lara baktık bu arada da focus'cu bi arkadaş aklıma girdi bende anlıycan focusmu astramı bi ikilem yaşadım halada içimde kaldı focus.Dediğim gibi fiyat bakımından opel ve fordun muadilleri birbirine yakın ondan sonrası kişinin kendi kişisel tercihi ve kadere kalıyo ben 2003 focusu sadece rengi mavi olduğu için pazarda bıraktım astrayı aldım bide astra 1400 işimi görür dedim yoksa focus ile astra arasında sadece kişisel tercih farkı olduğunu düşünüyorum sanada sonuna kadar katılıyorum.
  • Hatta istersen bu konuyu bi topic yap bende faydalanayım çünkü bi sonraki araba tercihim ya Zafira ya da Merivadan yana olacak.Ben fikirlere önem veriyorum c-max ile zafira karşılaştırmaları bence yararlı olur bu arada sen neden topic yapmıyorsun dersen benim topiclerin tamamı ikinci gün 5.-6. sayfaya düşüyor buda moral bozuyor
  • Yalnız sen de haklıymışsın...

sahibinden.com a baktım da 2004 trend dizel Cmax en ucuz 28.5 a bi tane var (muhtemelen hatalı), diğerleri 30-32 arası istiyor. Yani 25e falan alınmazmış. Zafira 2.0 dti bulamadım sahibindende ..Başka biryerde buldum 2003 2.0dti elegant için 28000 istiyor ben de tüm bu arkadaşlara hayırlı satışlar diliyorum

Döviz yükselmesiyle 0 fiyatlarında biraz kıpırdama olmazsa o fiyatlara ikinci el almak akıllıca değil..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.