Şimdi Ara

2002 focus rölanti problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
15.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm.2002 model focus comfortum var.aracımı rampa aşagı boş vitese attığım zaman rölanti devrim 1400-1500 lerde çalışıyor.aracımı durdurmam gerektiğinde devir saatim araç durduğu anda 900 devirden 1500 lere çıkıp iniyor.tamirciye gittim rölanti valfini değiştirdi olmadı.gaz kelebeğini söküp temizledi olmadı.benzer sorun yaşayan ve sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum.aracımda lpg var hem benzinde hem lpg li kullanımda aynı problemi yapıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_4548043/mpage_38/tm.htm

Arıza sarı okun gösterdiği alttaki boruda,onu söktürt baksınlar yanına yöresine:

(FOTOGRAFTAKİ KIRMIZI OKUN GÖSTERDİĞİ PARÇA İSE RÖLANTİ VALFİDİR)

2002 focus rölanti problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 12 Eylül 2008; 15:54:03 >

• aynı sorun arkadaşın focusdada vardı daha bugün yaptırdıkk önce bir yer rolant alcanız dedi sorduk 180 ytl dedi rolantte başka bir yere gittik rolanti söküp temizledimi birşeyler yaptı taş gibi oldu her ustaya gitmemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal43 -- 9 Eylül 2008; 1:22:58 >

rölanti valfini kendiniz söküp,temizleyici sprey filan alıp uğraşabilirsiniz..ben açıp temizlemiştim kendim,yanlarda iki tane somunu söktün mü parça çıkıveriyor..dışarıda parçanın değişmesi gerektiğini söylüyorlarsa bir de yetkili servise gösterip ona göre davranmalı,yoksa haybeden çok paranız gidebiliyor.
  • ilginize teşekkürler arkadaşlar.söylediğiniz tüm parçalara baktırdım.kendimde kontrol ettim.sorun görünmüyor.araçta arıza lambamda yanıyor.mesajın karşılığı zengin karışım.lambda sensörü veya katalitik konvertörde sorun olabilirmi.ne dersiniz
    baktırdığım usta nemli bölgede olur demişti.nem parçaları birbirine yapıştırıp zarar verir demişti.tatildeydim ankaraya döndüm belkide ustanın dediği gibi nemli bölgede olmuştur o sorun belkide temizlendiği için düzelmiştir.
    saygılar
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zengin karışım oldugunda lambda sensörüyle ilgili olarak arıza lambası yanmakta..Bu iyi bir ustanın lpg ayarını yapmasıyla giderilebilmekte..

Ancak sizin rölantide dengesizlik oldugu ve bunu benzinde çalışırken de yaptgını gözönüne alırsak,aracın kendi sistemiyle ilgili bir problem var bence.Yetkili servise gösterin

Araç benzinde normal çalışmıyorsa lpg'de de normal çalışmaz.Gideceğiniz yer yetkili servis.
    Araç benzinde normal çalışıyor ancak lpg'de normal çalışmıyorsa lpg ayarında veya lpg sisteminde sorun var.Gideceğiniz yer lpg bayisi.

Kolay gelsin

2003 focusun normal rolanti devri kaç olmalı? ve bunun resmi ile gösterebilen var mı?

700-800 olmalı deniliyor ama,
    hangi çizgilerde olmalı resimle izahını istiyorum mümkünse...

teşekkürler...
  • aracının oksijen sensörünü değiştir muhtemelen sorun ondadır bendede aynı sorun vardı gıtmediğim lpg ci kalmadı şimdi sorun kalmadı bunu pompacıya göstermen gerekır bu sensör tüm fonksıyonları etkılıyor yakıt rölant düşüklüğü fazla yakıt aklına ne gelırse bogaz kelebegınıde temızlettıysen uyum yaptırılıyormuş onuda yaptır
  • Mesajım bulunsun. Bu lanet relanti sorunu 6 yıldır kullandığım focusu aracımda yılda bir-iki kez bir-iki haftalığına uğrayıp kendiliğinden çekip gidiyordu. Ama bu seferki ziyaret uzun sürdü. Misafir değil de ev sahibi oldu yani :)
    Araç benzinde iken yapıyor bunu LPG ye geçince hiç sıkıntı yok. Tabii LPG ye geçinceye kadar motor ısınıyor ya da başka bir nedenle sorun çözülüyordur onu bilemiyorum.

Sorunlarını paylaşan arkadaşların bilgileri doğrultusunda çözüm arayacağım. Mesajım bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.