Şimdi Ara

2002 - 2006 CRV Sahipleri Bilgi Paylaşımı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.102
Cevap
35
Favori
176.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crvlerde yarı otomatik yok diye biliyorum.hepsi tam otomatik olması lazım.ama genede azda olsa geri kaydırma mevcut.
  • Merhabalar herkese, bende 2000 model Crv kullanıyorum 1-2 sene içerisinde bir üst kasaya terfi edip foruma dahil olabilirim :)

Bu arada tüm crv ler tam otomatik viteslidir, şanzımanın az da olsa geri kaçırması şanzımanın bir özelliğinden kaynaklanıyor murat usta söylemişti yanlış hatırlamıyorsam o anda şanzımana binen yükü hafifletmek için olması lazım

Araç eğer arkaya salınım yapmasın istiyorsanız 2.vitese alıp kalkış yaparak bunun önüne geçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberkesh -- 12 Şubat 2014; 1:34:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Ben Bridgestone düşünüyorum. 215.65.16

280tl den buldum. Lastik al da.Gayet iyi diye düşünüyorum.

Michelin ler daha yumuşak lastik konforu daha yüksek. Lastiklerin AB Etiketlerinede bakmayı ihmal etmeyin ses seviyesi,yağmurlu hava performansında ve yol tutuşunda aldığı notlar bu etiketlerde yer alıyor.
    Benim eski lastiklerim 205 ebadındaydı ve araçta küçük duruyordu. 215 ebad tam bizim araçlara göre.

Geçen hafta bagaj havuzunu yeniledim. bagajı temiz tutmak için önemli tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 12 Şubat 2014; 10:52:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bayiden sordum. 250 tl dedi.

Bridgestone yeni desen çıkarmış. 215.65.16 konusunda sizinle hem fikirim.

bu arada bagaj havuzu banada lazım. Özellikle de bagaj perdesi

• quote:

Araç eğer arkaya salınım yapmasın istiyorsanız 2.vitese alıp kalkış yaparak bunun önüne geçebilirsiniz

crv 1 leri bilemiyorum ama yaptığım araştırmaya göre crv 2 lerde 2 veya 1 vitesde de kalksanız d vitesindeki gibi tepki veriyor.yani azda olsa kayma yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayred

quote:

crv 1 leri bilemiyorum ama yaptığım araştırmaya göre crv 2 lerde 2 veya 1 vitesde de kalksanız d vitesindeki gibi tepki veriyor.yani azda olsa kayma yapıyor.

Hangi viteste kalkarsanız kalkın yokuşa görede değişiyor ama en azından benim araç iyi kaydırıyor. hatta ben yokuşda iki ayağımı birden kullanıyorum araç kaymasın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 13 Şubat 2014; 15:00:13 >
  • @ayred

Rd1 kasa Crvlerde durum bu şekilde, hatta bende geçen hafta öğrendim bu şekilde kaldırınca kaydırmayacağını, ikilerden murat ustayla beraber teste çıkınca göstermişti rd2 kasa crvlerde daha farklı işliyor demekki

@eyönetmen

Hocam bende D ile yokuşta kalkarken hafif bir salınım oluyor ama bugüne kadar iki ayak kullanmaya ihtiyaç hissetmedim hiç bence bir servise danışın derim ilginç bir durum
  • Yeniden 2002 crv aldim. Lpg de 100 km de16 litre yakiyor. Supab ayari ise yarar mi dersiniz tum bakimlari tam..
  • @akita

Merhabalar hayırlı olsun crv'niz, bende 2000 model kullanıcısı olarak çok yakmasından müzdaribim benzinde 15.4 litre yakıyor şehir içi kullanımda, bir kaç farklı sitede okuduğuma göre subap ayarı yaptırınca hissedilir derecede düşüyormuş yakıt tüketimi, birde lpgli arabalarda her 10-15 bin km de bir yapılmalı diye okumuştum

Edindiğim bilgiler ışığında geçen haftalarda ustama da danıştım çok yakıyor ne yapabiliriz diye ondan da aynı cevap geldi, mart ayı içerisinde bende yaptırmayı düşünüyorum bakalım..
  • Gelecek hafta sonu yaptirmayi planliyorum. Bilgilendiririm sizi de @cyberkesh
  • @akita

Çok sevinirim, merakla bekliyorum

Teşekkürler..
  • Akü değiştiren varmı, 45 amper ters kutup.Mutlu düşünüyorum.Amper artıran ya da tavsiyesi olan arkadaş var mı
  • @dogukan21

Araba çok yatmaktan iki de bir akü bosaltinca degistirmistik, neredeyse iki sene oldu 60 amper dar tip mutlu kullaniyorum silver serisi olandan

arabanin eski aküsü de varta idi yine 60 amper, ama hondalar orjinalde 45 amperle geliyor sanirim, ben akü alirken bakindigim zaman amper arttirmanin herhangi bir olumsuz yani oldugunu okumadim iki senedir de sikintisiz bir sekilde kullaniyorum

Amper arttigi zaman,arastirdigim dönemden aklimda kalan

Araba daha rahat mars aliyor

Kisin daha çabuk calisiyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberkesh -- 4 Mart 2014; 12:34:23 >
  • cyberkesh kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşım.Kimiside fabrikadan daha mı iyi bileceksin, orjinal den Şaşma diyor.O açıdan sordum.

Bu araca 45 amper nasıl koymuşlar anlamadım.Normal otomobiller bile 60amper

• @dogukan21

Rica ederim,
    Aslına bakarsanız aküyü değiştirirken üstünde 45 lik olsa idi bende tekrar 45 lik takardım sonuçta bir bildikleri vardır diye düşünüyorsunuz, ama cidden 45 lik hadi civic'te jazz da filan olurda crv de nasıl yettirmişler bende anlam veremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Akü değiştiren varmı, 45 amper ters kutup.Mutlu düşünüyorum.Amper artıran ya da tavsiyesi olan arkadaş var mı

İki ay önce değiştirdim aküyü. 45 amper Varta taktırdım. Biraz pahalı idi ama memnunum şimdilik.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Ben mutlu alırım sanırım .130tl fiyat aldım. Eskisini vermek şartıyla

• Bugün bizim yakışıklıyı subap ayarı ve diğer yapılması gerekenler için murat ustaya bırakmıştım, birazdan almaya gideceğim bakalım subaplar ayarlandıktan sonra tüketim nasıl olacak
  • Aldım geldim arabayı

Bakımın içeriği şöyle..
    Sol rot kolu
    Sol rot başı
    Subap ayarı yapıldı
    Rot ayarı
    Arka askı lastiği
    Ön fren balataları
    Subap kapak contası
    Buji keçesi

Yalnız şu var subap ayarından sonra performansın bu kadar artmasını beklemiyordum ona çok sevindim haftaya depoyu doldurup tüketimi tekrar ölçmeye başlarım, bakalım ayardan sonra ne kadar farkedecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

Aldım geldim arabayı

Bakımın içeriği şöyle..
    Sol rot kolu
    Sol rot başı
    Subap ayarı yapıldı
    Rot ayarı
    Arka askı lastiği
    Ön fren balataları
    Subap kapak contası
    Buji keçesi

Yalnız şu var subap ayarından sonra performansın bu kadar artmasını beklemiyordum ona çok sevindim haftaya depoyu doldurup tüketimi tekrar ölçmeye başlarım, bakalım ayardan sonra ne kadar farkedecek

Bende İkilere gidiyorum servis için,Şükrü Usta bakıyor bizim araca. Civic varkende Şükrü Usta bakıyordu CRV ye geçtik usta değişmedi.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.