Şimdi Ara

2000MHz Ram 1333MHz olarak çalışıyor. Kendi değerinde çalıştırmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler, ben yeni bir sistem topladım. Ram'lerim 2000MHz olmasına rağmen 1333MHz olarak çalışıyor. Amacım başka hiçbir şeyi oc yapmadan bu ramleri tam olarak 2000MHz ve stabil bir şekilde çalıştırabilmek. baya bi araştırma yaptım ama tatmin edici bir sonuca ulaşamadım. anakartın kendi sitesinde 1333MHz'den sonrasını oc ile desteklediğini söylüyor. O yüzden biosta nasıl bir değer dengelemesi yapmam gerektiğini bulmaya çalıştım ama başaramadım. yardımcı olursanız sevinirim.

ASUS Rampage III Extreme Anakart
    Intel Core i7 990x Extreme 4.6 GHz İşlemci
    OCZ Platinum Edition 2000MHz 8GB DDR3 Low Voltage Bellek Kiti (2x4GB) OCZ3P2000LV8GK Ram

• spd varsa biosda onun çarpanını yükseltmen yeterli olcakdır
  • dram voltage'ını 1.65'i geçmeyecek şekilde ayarlıyorum ancak ram'in MHz'ini 1866'dan yukarı çıkartmak gibi bir seçenek çıkmıyor. yani çıkıyor da 2133 çıkıyor. 1866 yaptığımda ise bilgisayar açılırken hissedilir bir yavaşlık oldu. nedenini bilmiyorum. açıkçası 2000MHz rami 1333MHz kullanma fikri pek hoşuma gitmiyor. yardım edebilecek biri çıkarsa çok sevineceğim. spd nerede oluyor tam bilmiyorum ama tüm biosu inceledim spd diye tek bir seçenek bile yok bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F5uck -- 7 Nisan 2011; 18:34:14 >
  • ram hızını tam olarak 2000 mzhde kullanamayabılırsın ama ortalama 1986 - 1990 gıbı degerler alabılırsın yanlıs bılmıyorsam xms dıye bır bolumde yapılıyor bu ayar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.