Şimdi Ara

2000 ve XP bir arada kurucam yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda XP kurulu makinada bunu yanına 2000 kurmak istiyorum ama daha önce başıma bi olay gelmişti.Xp nin üstüne 2000 kurunca nedense XP açılmıyor.Sanırım dosyalarına müdahale ediyor.Üstelik farklı disklerde olsa bile bu durum değişmiyor.Xp'nin üstüne 2000 i sorunsuz kurabileceğim bi yöntem varmı acaba?

• Yardım edicek?
  • xp de ki boot ini dosyanı yedekliyeceksin 2000 ini kurduktan sonra xp deki boot iniyi açıp xp için olan satırı c nin altındaki yeni boot ini ekleyeceksin

örneği BURADA var.. partion numaraları senin disk yapılandırmana ve xp ve 2000 i yüklediğin disklere göre farklılık gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

xp de ki boot ini dosyanı yedekliyeceksin 2000 ini kurduktan sonra xp deki boot iniyi açıp xp için olan satırı c nin altındaki yeni boot ini ekleyeceksin

örneği BURADA var.. partion numaraları senin disk yapılandırmana ve xp ve 2000 i yüklediğin disklere göre farklılık gösterir.

Hocam dediğinden şunu anladım yalnışsa düzelt lütfen.Şimdi C de boot.ini dosyası var onu yedekle diyosun ardından 2000i kurdukdan sonra yedeklediğin boot.ini dosyasındaki XP satırını C altındaki boot.ini dosyasına yaz diyosun.Zaten orası deişmemesi gerek.2000i kurduğumda oraya 2000 satırı eklenmesi gerekmezmi.Sadece XP satırını eklesem 2000 i nasıl seçicem.

• 2000 in satırını silmeyeceksin altına ekleyeceksin

quote:

Örnek Boot.ini Dosyası
    Aşağıdaki, bir Windows XP Professional bilgisayarından alınmış varsayılan bir Boot.ini dosyası örneğidir.
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Aşağıdaki, yukarıdaki Boot.ini dosyasının ayrı bir bölüme daha önce yüklenmiş bir Windows 2000 içeren örneğidir.
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 1 Eylül 2010; 19:20:27 >

• Denedim ama malesef sonuç değişmedi bende direk 2000 kurdum xp yi silip.İlgilendiğin için teşekkür ederim.
  • XPyi silmeden de yapabilirdiniz.. acronis gibi programlarla açılışta hangi işletim sistemini soran bir program kuracaktınız.. olup bitecekti.. siz PCyi başlattığınızda size XP mi yoksa 2000 ile mi başlatmak istediğinizi soracaktı.. bunun için birçok program mevcuttu.. hatta açılışı editleyebilirdiniz programlarla hiçbirşey yüklemeden de... neyse olan olmuş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kurmak zor mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.