Şimdi Ara

2000 TL Monitörsüz Sistem (Yorumlarınız?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekonomik şartları en üste zorlayarak uzun bi müddet kullanmayı amaçladığım bu sistemi satın alıp toplamayı düşünüyorum. Sistemin son durumu aşağı yukarı aşağıda sıraladığım gibi olacak ama yinede gözden geçirmek, hatalarımı görmek için sistemi burada eleştirilerinize sunuyorum.

1-Anakart : Asus Sabertooth 990FX R2.0 (5 yıl garanti ve üst seviye bi kart olması ilgimi cezbetti. Giriş yuvaları benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla görecek türden.)
    http://www.vatanbilgisayar.com/sabertooth-990fx-r20-amd-990fx_sb950-am3--ddr3-1866mhz-sata-30-usb-30-anakart.html 494 TL

2-İşlemci : AMD FX X8 8320
    http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8320-soket-am3--35ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html 394 TL

3- RAM : 4GB Kingston Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 (Bu sisteme en az 8 GB RAM yakışır ama boş slotumuz çok ileride yavaş yavaş doldururuz)
    http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-hyperx-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-pc-ram.html?srt=UP 124 TL

4- Ekran Kartı : Asus R7 265 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2
    http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html 407 TL

5-SSD : Samsung 128GB 840 PRO SATA 3.0 (SSD kullandıktan sonra eski harddiskleri veri deposu (çuval) olarak kullanma kararı almıştım. Bu ürüne bu kadar yüksek fiyat verme sebebim; performansı ve ilk ssd (Corsair GS 60GB) diskimin garantisi bittikten bir iki ay sonra sizlere ömür olması. Samsung PRO serisinin garanti süresinin 5 yıl olması beni teşvik etti. Sistemi buna kurup eski Seagate HDD'yi çuval olarak kullanacam.)
    http://www.vatanbilgisayar.com/128gb-840-pro-sata-30-okuma-530mb-_-yazma-390mb-ssd.html 300 TL

6-Kasa : COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA Sanırım 500W güç kaynağı işimi görür.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cmp-350-500w-midt-atx-siyah-kasa-9665.html?srt=UP 169 TL

7-Klavye Mouse Set: Logitech MK270 WIRELESS DESKTOP
    http://www.vatanbilgisayar.com/mk270-wireless-desktop.html?srt=UP 84 TL

Geri kalan parçalar elimde mevcut.

Toplamda 1972 TL ediyor. Bu fiyata neden intel tabanlı bi sistem toplamıyorsun diyenleri duyar gibiyim. Maliyeti daha da yukarı çekecek bi durum o. Benim asıl kaynak 1500 TL'lerdeydi. İntel'e dönüş yapsam 4670K işlemciyle yola devam etmek isteyecem. Bu durumda anakartı da aşağı yukarı bu seviyenin altına düşürmek istemeyince fiyat 2300'lerden yukarı tırmanacak. Bu yüzden intel sisteme kapım kapalı..

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..

• O psu sistemi beslemez.

Fx 8320 390tl
    Gb 970a-ud3p 220tl
    8gb 2x4gb gskill ripjaws 1866mhz ram 250tl
    1Tb seagate hdd 150tl
    Samsung 120gb 840evo 200tl
    Corsair carbide 200r kasa 300tl
    R9 270 440tl

Toplam 1950tl. Böyle çok daha iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd konusunda haklısın sanırım. 3 yıl garantiyle EVO'ya dönüş yapmalıyım. 3 yıl sonra ssd fiyatları epey düşecektir. İlave hdd almayacam.

Power yetersiz olması konusunda muallak bi durumdayım. Ekran kartı 120w+işlemci 120w anakart 75w desek toplam 300w ediyor. Bunların dışındaki parçalar için 150w yetmez mi? 500w bi powerdan kalitesizde olsa 450w güç çekemez miyim? Bu sistemi kalitesiz, bilmediğin bi powera teslim etme dersen. Tmm onu anlarım. Bu arada söylediğin kasa müthiş. İncelerken dudağım uçukladı.

Anakart konusunda bu iki kart arasında biraz detay konuşabilir miyiz? Ben sabertooth'da direnme taraftarıyım. Alacağım sistem uzun süre bir kaç parçası yenilenip kullanmayı düşündüğüm bir sistem. Anakartın olabildiğince yüksek verimde ve stabil çalışan ve uzun ömürlü bi kart olmasını tercih etmek istiyorum. Bir önceki pc 10+ yıl kadar kullanıldı (son 2-3 yılı sadece internete yönelik). 800 dolara mal etmiştim.

• seyyah11 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş haklı. Sabertooth yerine ud3p alıp diğer parçalara önem vermek daha mantıklı.

Ben sadece kasa olarak rc-k380'i öneririm. 12v kanalından 564w veriyor. Corsair 200r ise vs 550ye sahip 504w veriyor. İleriyi düşünerek Rc-k380 derim.

Evo efsane ssd üzmez seni ayrıyetten.:) -2500 = Amd kral.
    bu bütçe ile ssd almak mantıksız. ssd ye vereceğin parayı ekran kartının üzerine ekle daha yii bir kart al veya ram al. aas yi ileridede ekleye bilirsin. 4gb ram olduktan sonra ssd olsa neye yarar. 4690 k sız modeli kullanırım dersen 2166 tlye sistem dizilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Graves or Feed

Ben sadece kasa olarak rc-k380'i öneririm. 12v kanalından 564w veriyor. Corsair 200r ise vs 550ye sahip 504w veriyor. İleriyi düşünerek Rc-k380 derim.

Söylediğin kasaya baktım, tercihim sade görünümlü kasalardan yana. Power konusunda ikinizin söylediğinden birine yönelecem.
  • Ayrıca maliyeti aşağı çektikçe RAM miktarını artırabilirim. Ssd benim vazgeçilmezim artık. Dizüstünde bile en geç yarım dakikada sistem açılıyor. Bunu ssd'ye borçlu. Anakart UD3P beni mağdur etme olasılığı nedir. Gigabyte iyi bir marka olduğunu biliyorum ama hiç kullanmadım şimdiye dek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ud3p fiyat performansı en üstte tutan anakart. 1500 liralık amd sistemde de ud3p 2500 liralık amd sistemde de..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

bu bütçe ile ssd almak mantıksız. ssd ye vereceğin parayı ekran kartının üzerine ekle daha yii bir kart al veya ram al. aas yi ileridede ekleye bilirsin. 4gb ram olduktan sonra ssd olsa neye yarar. 4690 k sız modeli kullanırım dersen 2166 tlye sistem dizilir...

mantıklı olan da budur.
    Wİndows kullanıyorum pc yi baslattıktan şifre giriş dahil foruma girme sürem 47 saniye ve ssd yok... öyle sandıgınız gibi ucan kaçan bir alet değil ssd
  • Ben ssd kullanmadan önce laptop 3 dkk'da kendine geliyordu açılışta. Ssd olan sistem şu anda 20-30 snyede kullanıma hazır. Bu tabii laptop hddsi 5400 rpm olmasındanda kaynaklı.
  • Sistem toplandı sipariş verildi. Herkesin fikrini içimde eleyip süzdükten sonra aşağıdaki sistemi topladım. Benim kanaatimce 1000 USD altına intel sistem toplamak pek mantıklı değil. Toplayana da saygı duyarım. Yıllardır bu böyle.

Sistem şu şekilde sipariş verildi:

Gigabyte GA-970A-UD3P
    AMD FX X8 8320
    Asus R7 265 DirectCUII
    2x4 GB Gskill Ripjaws 1866 Mhz CL9
    Corsair carbide 200r 550w psu ile
    Samsung 120 GB 840 EVO
    ve diğer bileşenler (kart okuyucu, klavye mouse, DVDRW, Webcam vs..)

Toplam maliyet 1900 TL

Yorumu geçen bütün arkadaşlar bu sistemi toplamama yardımcı oldu. Herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyyah11 -- 8 Eylül 2014; 18:45:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyyah11

Sistem toplandı sipariş verildi. Herkesin fikrini içimde eleyip süzdükten sonra aşağıdaki sistemi topladım. Benim kanaatimce 1000 USD altına intel sistem toplamak pek mantıklı değil. Toplayana da saygı duyarım. Yıllardır bu böyle.

Sistem şu şekilde sipariş verildi:

Gigabyte GA-970A-UD3P
    AMD FX X8 8320
    Asus R7 265 DirectCUII
    2x4 GB Gskill Ripjaws 1866 Mhz CL9
    Corsair carbide 200r 550w psu ile
    Samsung 120 GB 840 EVO
    ve diğer bileşenler (kart okuyucu, klavye mouse, DVDRW, Webcam vs..)

Toplam maliyet 1900 TL

Yorumu geçen bütün arkadaşlar bu sistemi toplamama yardımcı oldu. Herkese teşekkürler.

Sistem gayet güzel toplanmış kardeşim.. Hayırlı olsun, güle güle kullan.. Bu sistem seni minimum 4 - 5 sene götürecektir.. Tabi ekran kartı ve alacağın SSD ömrünü çabuk dolduran ya da eskiyen parçalar.. Buna da dikkat et derim.. :)

• Teşekkür ederim. Ekran kartının o durumunun farkındayım ama böyle bi sisteme bu ekran kartını almak lazım. Hatta arkadaşın söylediği R9 daha güzel fakat benim verebileceğim üst limitti 400 TL. Ssd'ye gelince samsung pro serisine 5 yıl garanti veriyor. İlk onu koymuştum sisteme. İlerleyen yıllarda ssd fiyatlarının azalacağı, daha yüksek kapasitelerin ucuza piyasada olacağını ve aradaki 80 TL'lik fiyat farkını da düşünerek 3 yıl garantili evo'ya dönüş yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.