Şimdi Ara

2000 tl bütçeye tavsiyeler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hiçbir makine kullanmadım ve ilk defa kullanacağım bunun için tavsiyelerinize başvurdum. Bütçem 2000 lira ve hiçbir tecrübem yok ona göre tavaiyelerde bulunursanız sevinirim ve şimdiden teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç bir tecrübem yok diyorsunuz. Öyleyse bence ilk adım olarak Nikon D3100 + 18-55mm yanında verilen kit lens gayet iyi bir seçim. Makina ve lensin sıfırını beraber olarak 1.000 TL'ye bulmanız mümkün. Geriye kalan 1000 TL'niz de cebinizde kalır. Bu makina ile temel şeyleri öğrenebilirsiniz. Kendinizi bir süre geliştirdikten sonra ve "Abi bu 18-55mm artık bana yetmiyor." dediniz zaman farklı kaliteli lens arayışına girip geriye kalan 1000TL'yi de bu şekilde kullanabilirsiniz.
  • Başka öneriniz varmı ? Aslında sadece öğrenmek için ilk başta ama öğretici birşey lazım. Teşekkürler bu arada :)

• Rica ederim. Söylediğim gibi hiç tecrübeniz olmaması sebebiyle Nikon D3100 ya da başka giriş seviyesi basit makinaları tercih edebilirsiniz. D3100'ü 3 yıl kullandığım için direkt söyledim. Onun dışında giriş seviyesi farklı alternatif makinaları araştırıp bulabilirsiniz.

İlk mesajımda söylediğim tavsiyenin yanı sıra; Nikon D3100 (ya da başka giriş seviyesi bir makina) + 18-55mm lens ile başlarsınız. Acemiliği üzerinizden atana kadar cebinizde kalan 1.000 TL'nin üzerine koyup biraz daha para biriktirip bir üst seviye makinaya da geçebilirsiniz. Bu da bir seçenek. Karar sizin

• Eğer al sat yapmak zor olur diyorsan 2. El bir tık yukarı bişey alabilirsin düşündüğün nikonsa 5000 serisine bak 5100-5200 gibi ama başka maka düşüncen varsa sony i incele derim minolta lenslere tek uyumlu gövdede ki minoltanın sadece 2. Eli vardır ama piyasadaki bir çok lense hala toz yutturur. 2. El a 57- yada birazdaha uygun olan a 58 yada a 37 düşünebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 15 senedir kendi capimda fotograf çekerim, çok samimi soyluyorum suan ilk kez baslasam eğer makina, marka falan onemli degil ama gider 18-200 yada 16-300, 18-270 vs. Gibi uzun aralikli lenslerle baslarim. Ozellikle tamronda secenekler uygun. Kaliteyi ikinci plana birakirim.

• valla dostum canon 650d 18-135mm lens cok başarlı bir ikilidir. hem yeni başlayanlar için hemde orta seviye için çok kullanışlı bir makinedir.

ikinci el cok temiz makineler var ortamala 1600-1700 tl civarında.yeni başladın diye eski makinelerden almaya kalkma sakın fotoçekmeye başlamadan soğursun bu işten.
    ayrıca fotoğraf çekmek tamamen tarz meselesidir ve ne tarz fotoğraflar çekeceğine göre ekipmanları kullanman gerekir.

Bu yüzden yüksek aralıklı 18-250 vs. lens al diyen cok olacaktır, ama sen makro foto daha cok çekmek isteyebilirsin, bu lenslerin coğunda makro özelliği yoktur, olanlarda gerçek makro değildir. yada stock fotoğrafcılığı daha cok ilgini çekebilir bunların ekipmanları bambaşkadır.

yani kafandaki fotoğrafçı yi gözünde canlandır buna göre araştır, bu yöndede kendini geliştirmeye bak.

bu arada herkeze böyle nasihat vermem he :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba...

Yeni başlıyorum dediğinde genelde giriş seviyesi makine önereceklerdir ondan sonrada yetmeyince yükseltirsin diyeceklerdir. Hakkılık paylarıda vardır elbette...

Ama ben bu görüşe pek katılmıyorum. Bence bütçenin yeteceği en iyi olduğunu düşündüğün bir makine lens kombinasyonunu tercih etmelisin. İlk başlarda elbet zorlanırsın ama makineyi keşfettikçe keyif alacağını düşünüyorum.

Giriş seviyeside alsanda biraz üstünüde alsan ki bütçen fazlasını kaldırmaz, ilk başlarda makineyi tanıyana kadar zorlanacaksın muhtemelen.

Makine seçimi kadar lens seçiminede özen bence... Biraz uzun aralıklı lesnler daha çok keyif almanı sağlar diye düşünüyorum....
  • Canon 100D + Canon 10-18 + Canon 55-250
  • Kesinlikle bu arkadasi dinlemelisin lensleri almasanda canon 100d 650d d3100den ustun makina ve fiyatı 1100 tl neden daha iyi ve ucuz diye sorarsan canonun dslr de en kotu makinalarindan olan 1100d ile isim benzerliginin olmasi ve reklamini iyi yapamamasi hemde daha güncel bir makinadir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.