Şimdi Ara

2000 alti 3 telefon arasinda kaldim, anlayan bir bakabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus Zenfone 2 kullaniyorum yaklasik 2,5 yildir. Telefon hem eskidi hem de takilmaya basladi. Yeni telefon alacagim. En fazla 2.000 TL verebilirim.

Arastirmalarim neticesinde 3 telefon arasinda kaldim.
    -Samsung Galaxy A7 (2017)
    -Nokia 8
    -Vestel Venus Z20

Acikcasi ozelliklerini karsilastirdigimda Vestel Venus Z20 ustun basiyor ama internette kamera performansini gordum gercekten kamerasi cop. O yuzden onu artik neredeyse dusunmuyorum.
    Samsung A7 de de bildirim isigi yokmus sanirim, onun haricinde kotu bir yani var mi bilmiyorum.
    Nokia 8 ise yetkili servisi var mi o konuda cekincelerim var. Uzun zamandir piyasadan cekildi, telefon elimde patlar mi?

Huawei, Xiaomi gibi telefonlari da gordum ama onlar hakkinda cok bilgim yok.
    Ilk defa Samsung'dan sasip Asus kullandim ve pisman oldum. Yine boyle Huawei, Xiaomi gibi yeni markalarla devam edip pismanligima devam etmek istemiyorum o yuzden cekiniyorum o markalardan.

Asusta mesela ekran parlakligi cok fazla idi en dusuk seviyede bile. Yazdigim telefonlarda o tarz problemler var midir? Android 8 i aliyor mu? Sarj ne kadar gidiyor? Bu konularda bilgi verebilir misiniz?

Herkesin iyi veya kotu bir yorumu olur, internette cok iyi telefonlar icin bile kotu yorumlar oluyor. Lutfen gercekci ve dogru bilgiler verebilir misiniz?

• Tabiki de Nokia 8. Huawei pişman etmez ancak Huawei Mate 10 Lite fiyatina Nokia 8 alınabiliyor.

(Satıcının Hepsiburada olmasına dikkat et)
    Aralarında çok fark var. Xiaomi markasinin 1500 lira civarındaki telefonlarını alanlari anlıyorum tamam ama Mi 6 ya okadar paralar verenleri anlamiyorum. Ne hafiza karti girişi var ne suya ve toza karşı dayanıklılık üstelik ithalat garantili olmasida cabasi. Nokia 8 al rahatina bak. A7 felan bunlar parasini hak eden telefonlar değil. Samsung alacaksan S serisi yada Note serisi almalisin diğerlerinin hepsi birbirinin aynısı neredeyse.

Kısaca Nokia 8; Snapdragon 835 işlemcisi, hafıza kartı desteği, Carl Zeiss lensli kameralari, suya ve toza karşı dayanıklı olmasi, harici kulaklık girişi olmasi ve tabiki resmi distribütör garantili olmasi onu alinabilir en ideal telefonlardan birisi yapiyor. Eğer alirsan en üst düzeyde bir telefon kullandığını hissedersin. Kamerasi hakkinda atıp tutanlar olabilir ancak Carl Zeiss lensli bir kameranin kötü fotoğraf çekmesi imkansız.
    Vestel kullanıp memnun olan insan ben daha tanımadım kesinlikle bulaşma derim. Vestel pişman edecektir eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 29 Temmuz 2018; 14:8:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

Tabiki de Nokia 8. Huawei pişman etmez ancak Huawei Mate 10 Lite fiyatina Nokia 8 alınabiliyor.

https://www.hepsiburada.com/nokia-8-64-gb-nokia-turkiye-garantili-p-HBV000007HJF1?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.genel-mobil.pla&gclid=EAIaIQobChMI0uaLosrC3AIVA7TtCh0KjwQYEAQYASABEgKy-PD_BwE
    (Satıcının Hepsiburada olmasına dikkat et)
    Aralarında çok fark var. Xiaomi markasinin 1500 lira civarındaki telefonlarını alanlari anlıyorum tamam ama Mi 6 ya okadar paralar verenleri anlamiyorum. Ne hafiza karti girişi var ne suya ve toza karşı dayanıklılık üstelik ithalat garantili olmasida cabasi. Nokia 8 al rahatina bak. A7 felan bunlar parasini hak eden telefonlar değil. Samsung alacaksan S serisi yada Note serisi almalisin diğerlerinin hepsi birbirinin aynısı neredeyse.

Kısaca Nokia 8; Snapdragon 835 işlemcisi, hafıza kartı desteği, Carl Zeiss lensli kameralari, suya ve toza karşı dayanıklı olmasi, harici kulaklık girişi olmasi ve tabiki resmi distribütör garantili olmasi onu alinabilir en ideal telefonlardan birisi yapiyor. Eğer alirsan en üst düzeyde bir telefon kullandığını hissedersin. Kamerasi hakkinda atıp tutanlar olabilir ancak Carl Zeiss lensli bir kameranin kötü fotoğraf çekmesi imkansız.
    Vestel kullanıp memnun olan insan ben daha tanımadım kesinlikle bulaşma derim. Vestel pişman edecektir eminim.
    Ben de dedigin gibi baktım Nokia 8 in incelemelerine. Gerçekten çok övülüyor. Kamerası falan da çok iyiymiş. İşlemcisi zaten üst düzey.

Nokia 8 de tek sinir olduğum nokta "geri" tuşunun sol tarafta olması. Sağ el ile telefonu kullanıyorum ve su anki Asus telefonumda da geri tuşu solda, cidden zorluk oluyor sağ baş parmağım için. Ne olurdu Samsung gibi say tarafa koysalardı .

Vestel alan ve memnun olanı ben de görmedim ama yorumlarda kimisi çok memnun kimisi değil. Vestel için olan ön yargı da ortada. Ama özelliklerine baktığımızda gerçekten özellikleri çok iyi.

Nokia 8 işlemci olarak Venüs Z20 den daha iyi. Nokia 8 de Android 8 aliyor mu?

Onda da Nokia tekrardan piyasaya girdi ama tutunabilecek mi? Kapanıp gider mi sonradan?

• MrBlackEagle kullanıcısına yanıt
    Nokia Windows Phone ile piyasaya girdiği için tutulmamış geri düşmüştü ancak yeni modelleri android cihazlar olduğu için hee türlü gelismeye ayak uyduruyor. Hatta üstüne koyuyor. Hele yeni cikacak modelleri cok daha iddialı olacak. Android 8 tabiki de var çünkü Google ile çalışıyorlar.

• Aralarında tabiki Nokia 8. Hatta dolar yüzünden fiyatı artmadan alın bence çünkü bu telefon için şu anki piyasada 2000 tl çok çok iyi.
    İşlemcisi geçen senenin amirali. Kamerası Samsung ve Apple'ın son modelleri ile yarışır. Amatör fotoğrafçı gözüyle inceledim. Carl Zeiss lensten dolayı keskinlik ve renk değerleri çok iyi. Nokia kalitesi ama şu anki servisi hakkında bilgim yok kullananların yorumlarını almak gerek.
    Ek olarak Huawei'nin cihazları fazlasıyla kalitelidir. Servisi de belkide TR'deki en iyi servistir ama fiyatları çok uçtu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezfotek -- 29 Temmuz 2018; 17:0:58 >
  • Evet sanırım bu kez Nokia 8 i deneyecegim. 2000 lira da o telefon için gayet uygun, en az 2 yıl beni götürür diye düşünüyorum.

Keske geri tuşu da sağ tarafta olsaydı çok iyi olurdu.

bende Samsung ve iPhone kullandim sürekli. Sony deki ekranda bulunan sanal tuşlara nasil alisicam habire basarım diyordum fakat aldığim andan beri hic zorlanmadim. 1 haftaya en fazla alışırsın bence. Nokia 8 gayet mantıklı bir seçim olur. Donanım olarak üst düzeyde olduğundan her işini görür ve uzun yillarda kullanirsin merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 29 Temmuz 2018; 20:9:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende Samsung ve iPhone kullandim sürekli. Sony deki ekranda bulunan sanal tuşlara nasil alisicam habire basarım diyordum fakat aldığim andan beri hic zorlanmadim. 1 haftaya en fazla alışırsın bence. Nokia 8 gayet mantıklı bir seçim olur. Donanım olarak üst düzeyde olduğundan her işini görür ve uzun yillarda kullanirsin merak etme.
    Peki çok tesekkur ederim kardeş yardımların için. Asustan sonra hep Samsung a geçeceğim tekrar diyordum ama bu sefer de Nokia deneyelim bari. İnşallah Nokia, Asus gibi pişman etmez.

Galaxy A7 ye 1.850 TL vereceğime, hepsiburada dan 2.000 e Nokia 8 i alırım.

• Arkadaşlar son bir sorum olacak.
    Benim zenfone 2 laser in ekran teknolojisi TFT LCD, Nokia 8'in ise IPS LCD.
    Şu an kullandığım telefonun ekran ışığı geceleri özellikle çok rahatsız edecek şekilde yüksek. En düşük seviyede bile çok parlak. Samsung'da süper amoled teknolojisi var ve ekran parlaklığını sonuna kadar kıstığınızda ekran kapkara oluyor.
    LCD teknolojilerinde bu şekilde iyice karartma yok mu? Nokia 8 de de Asusta yaşadığım problemi yaşar mıyım?
    Bir de karşılaştırmaya baktığımda Galaxy A7'nin batarya 3600, nokia'nın 3090 mAh. Arada ciddi bir fark var, günlük kullanımda da çok fark eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBlackEagle -- 30 Temmuz 2018; 11:22:40 >
    Bir karşılaştırma sitesinde telefonların parlaklık değerleri de bulunuyordu, sanırım yabanci bir site olmali istersen bir araştır. Ancak genel olarak bu parlaklık olayının ekran tipiyle değil de marka ve modele göre değişiklik göstereceğini düşünüyorum. IPS paneller bence en iyi olanlar çünkü gercege yakın renk tonlari sunuyor. Amoled ekranlarda renkler çok canlı duruyor. Telefonda çok ilgi çekici bulduğunuz resim bilgisayar da veya baska telefonda okadar ilgi çekici olmayabiliyor. Ayrıca amoled yanığı ve beyaz renklerin sararmasi olası bir ihtimal amoled ekranlarda.

• quote:

Bir karşılaştırma sitesinde telefonların parlaklık değerleri de bulunuyordu, sanırım yabanci bir site olmali istersen bir araştır. Ancak genel olarak bu parlaklık olayının ekran tipiyle değil de marka ve modele göre değişiklik göstereceğini düşünüyorum. IPS paneller bence en iyi olanlar çünkü gercege yakın renk tonlari sunuyor. Amoled ekranlarda renkler çok canlı duruyor. Telefonda çok ilgi çekici bulduğunuz resim bilgisayar da veya baska telefonda okadar ilgi çekici olmayabiliyor. Ayrıca amoled yanığı ve beyaz renklerin sararmasi olası bir ihtimal amoled ekranlarda.
    Doğrudur belki daha iyilerdir veya başka telefonlarda ekran ışığı daha karanlık olabiliyordur ama Asusta gerçekten çok kötüydü. Farklı uygulama kullanmak zorunda kalıyordum. Yeni alacağım telefonda da böyle sıkıntı yaşamak istemedim. Bu arada TFT LCD olan Asusta da sağ üstte sararma mevcut şu an.
    Amoled, LCD ekrana göre daha iyi sanırım.

Bu arada batarya konusuna ne dersiniz? 3600 Galaxy, 3090 Nokia. Günlük kullanımda çok fark etmez mi?

Nokia 8 konusunu takip ediyorum aralıklarla batarya sorunu yaşayan gözüme carpmadi. Bence sorun yaşamazsınız.

• quote:

Nokia 8 konusunu takip ediyorum aralıklarla batarya sorunu yaşayan gözüme carpmadi. Bence sorun yaşamazsınız.
    Nokia 8 hakkında birisi konu açmış. Teshir ürünü gönderdiler diye. O paylaştığınız linkteki %35 indirim teshir ürünü olmasın yoksa?

İmkansız. Satıcının Hepsiburada olmasina dikkat et için daha rahat olur. Olurda bir aksilik yaşarsan zaten teslim alırken kapalı kutu değilse almamalisin. Kutuda vuruk felan varsa ambalaji açıksa yine teslim alma. Ama bunlar normalin dışında ki ihtimaller. Ki senin aldığın telefon teşhir ürünü gelirse dolandırıcılık yapmış olurlar ve dava açarsın. Merak ediyorum teşhir ürünü gelen arkadaş ne yapmış sonrasinda ?

• quote:

İmkansız. Satıcının Hepsiburada olmasina dikkat et için daha rahat olur. Olurda bir aksilik yaşarsan zaten teslim alırken kapalı kutu değilse almamalisin. Kutuda vuruk felan varsa ambalaji açıksa yine teslim alma. Ama bunlar normalin dışında ki ihtimaller. Ki senin aldığın telefon teşhir ürünü gelirse dolandırıcılık yapmış olurlar ve dava açarsın. Merak ediyorum teşhir ürünü gelen arkadaş ne yapmış sonrasinda ?
    Peki dediklerinize dikkat edeceğim. Maaşın yatmasını bekliyorum almak için, hala da kararsızım özellikleri güzel ama bataryası çok az diye. O kalitede telefonun bataryasının 3600 falan olmasını beklerdim.
    Teşhir ürünü hakkında konu linki şu:https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-com-kullanilmis-nokia-8-gonderdi--133904387

Adamlar kabul etmemiş kkargoyu aldığı için falan.

Valla açıkçası olması mümkün bir durum böyle dolandırıcılık yapanlar çok. Fakat satıcı Hepsiburada olursa böyle olumsuzluk yaşama ihtimalinin ortadan kalkar diye düşünüyorum. Ancak sorun şu ki benim konu başında size paylaştığım, Hepsiburada satıcısınin şuan Nokia 8 de satışı yok. Linke tıkladığınızda farklı bir satıcıya yonlendiriyor sebebini bilmiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda bu durum düzelir. Ben satıcının Hepsiburada olmadığı hicbir elektronik alış verişini onaylamıyorum. Bence suan beklemede kalın. Veya vatan bilgisayar 2400 liradan satıyor suanda ve arada bu indirimi yapıyor düzenli olarak. Hepsiburada haricinde baska sitelerden almanızı da önermem. Biraz can sıkıcı durum..

• quote:

Valla açıkçası olması mümkün bir durum böyle dolandırıcılık yapanlar çok. Fakat satıcı Hepsiburada olursa böyle olumsuzluk yaşama ihtimalinin ortadan kalkar diye düşünüyorum. Ancak sorun şu ki benim konu başında size paylaştığım, Hepsiburada satıcısınin şuan Nokia 8 de satışı yok. Linke tıkladığınızda farklı bir satıcıya yonlendiriyor sebebini bilmiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda bu durum düzelir. Ben satıcının Hepsiburada olmadığı hicbir elektronik alış verişini onaylamıyorum. Bence suan beklemede kalın. Veya vatan bilgisayar 2400 liradan satıyor suanda ve arada bu indirimi yapıyor düzenli olarak. Hepsiburada haricinde baska sitelerden almanızı da önermem. Biraz can sıkıcı durum..
    Maalesef ben yarın maaşı alana kadar o fiyat kaçtı. Şimdi bakıyorum satıcı hepsiburada değil. Hepsiburada olmaz ise ne gibi sıkıntılar yaşarım?
    Sıkıntılı derseniz diğer satıcılar, benzer fiyatlarda Galaxy A7 için ne dersiniz? Veya başka önereceğiniz telefon var mı 2.000TL e kadar? Bana Galaxy A7 hoş gözüktü ama?

A7 işlemci olarak biraz geride kalıyor fakat suya ve toza karşı dayanıklılığı olması bir artı fakat 4k video kaydı desteği yok optik imaj sabitleme yok. Nokia 8 e kıyasla oldukça geride bir telefon.
    www.hepsiburada.com
    Sony Xperia XZ1 (Sony Türkiye Garantili) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-xperia-xz1-sony-turkiye-garantili-p-HBV00000863ZI?magaza=Hepsiburada
    Sony XZ1 de bataryasına aldanılmadan alınabilecek hem uygun fiyat hemde üst düzey performans sunan bir telefon. Tasarımı konusunda endişeniz yoksa Nokia 8 veya Sony XZ1 almanız en mantıklı seçenek. Hepsiburada harici satıcılarda tahmini olarak söylüyorum, olumsuz olaylar yaşamanız daha olası. Herhangi kesin bir yorum yapamıyorum ama işte arızalı cihaz veya sorunlu alışveriş gibi durumlar. Tahmini söylüyorum bunları. İsterseniz ara ara kontrol edin siteden ve hepsiburada satıcısı olarak stokta bulursanız spariş verin. Veya Sony XZ1 alın oda her türlü ihtiyacınızı görecek hatta artacaktır.

• quote:

A7 işlemci olarak biraz geride kalıyor fakat suya ve toza karşı dayanıklılığı olması bir artı fakat 4k video kaydı desteği yok optik imaj sabitleme yok. Nokia 8 e kıyasla oldukça geride bir telefon.https://www.hepsiburada.com/sony-xperia-xz1-sony-turkiye-garantili-p-HBV00000863ZI?magaza=Hepsiburada Sony XZ1 de bataryasına aldanılmadan alınabilecek hem uygun fiyat hemde üst düzey performans sunan bir telefon. Tasarımı konusunda endişeniz yoksa Nokia 8 veya Sony XZ1 almanız en mantıklı seçenek. Hepsiburada harici satıcılarda tahmini olarak söylüyorum, olumsuz olaylar yaşamanız daha olası. Herhangi kesin bir yorum yapamıyorum ama işte arızalı cihaz veya sorunlu alışveriş gibi durumlar. Tahmini söylüyorum bunları. İsterseniz ara ara kontrol edin siteden ve hepsiburada satıcısı olarak stokta bulursanız spariş verin. Veya Sony XZ1 alın oda her türlü ihtiyacınızı görecek hatta artacaktır.
    Hepsiburada satıcılı Nokia 8 buldum mavi renk. Sipariş ettim az önce fakat tahmini kargoya veriliş günü 06.08.2018. 1 hafta sonra elime ulaşacak. Fiyatların artacağından korkarak mecbur sipariş ettim, bir sakıncası olur mu sizce? Beklemesi de ayrı bir sıkıntı gerçi.

Bence bir sorun olmaz zaten daha uygun herhangi bir yerden bulamazsiniz. Ellerinde hazirda telefon yok heralde. Yine tahmin yuruteyim, belkide en son üretim serisi telefon gönderecekler. Umarim herşey sorunsuzca olur. Konuyu takipteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 31 Temmuz 2018; 23:50:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.