Şimdi Ara

200 metrekare 2 katlı villa yapım ortalama maliyet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
155.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese.
    Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: İnşaatı yapacağını konum, yapın cinsi, kullanılacak malzeme kalitesi, proje detayları vb. gibi faktörler maliyeti doğrudan etkileyen şeyler. Şöyle bir örnek verebilirim: şehir merkezinde 1500₺/m2 olan maliyet şehre 45 dakikadaki mesafede 2000₺/m2 olabiliyor. Veya aynı konumda 1500₺/m2 olan maliyet kullanılacak malzeme kalitesine göre 2000-2500-3000.../m2 gibi fiyatlara çıkabilir. Ancak gerçekçi olmak gerekirse günümüz malzeme maliyetlerini düşündüğümüzde ortalam 1500₺/m2 gibi düşünmek lazım, orta kalite, çok fazla detayı olmayan bir inşaatı. Ama tabiki kesinlikle bu kesinliği olmayan; ortalama, tahmini rakamlar. O nedenle profesyonel şekilde teklif almakta her zaman fayda var. Ben inşaat mühendisiyim ancak şu an hiç kimseye proje detayı olmadan kesin şu fiyata biter diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimar berk

    Arkadaşlar öncelikle bir müstakil ev fiyatlandırmasını ancak uygulanacak arazi ve uygulanacak proje belirleyebilir... şehre uzaklığı, bulunduğu parselin durumu, nasıl bir temel kullanılacağı, hangi kalitede malzemeler kullanılacağı, bahçe peyzaj ve tesviyesi, kot farkı olup olmadığı, bahçe duvarı vs bir sürü maliyeti etkileyecek faktör vardır. Size en uygun villa projesini çizip maliyet hesabı çıkartabilirim... Mimar Ali Berk Bakımcı
    Mrb size sormak istediğim bir şey biz köye bir ev yapmak istiyoruz arazide hafif meyil var istesek kot farkından dolayı altta depo gibi bir boşluk çıkıyor yalnız mimar orasida kullanım alanı olur evin toplam m2 ye dahil olur diyor bense kotaltinda bir katın köylerde dahil olmadığını biliyordum bi konuda yardımcı olabilir misiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba , ben de mimarım. Büyük ihtimalle söylediğiniz arazi emsalli bir imara sahip ve bodrum kat dediğimiz bölüm arazideki doğal kottan dolayı açığa çıkıyor ve bu yüzden orasıda emsale dahil oluyor yani yapabileceğimiz inşaat m2 sinden gidiyor. Bu katın altına yapacağınız tamamı toprağa gömülü olacak alan bodrum kat olarak nitelendirilir ve emsal m2 nizden eksilmez..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metrekaresi 2200 tl şuan kabaca diyebiliriz yapan kişiye maliyeti

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.