Şimdi Ara

200 km hızla trafik kazası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Allah korusun
    yalan gibi gayem yok
    belki o kadar hız yoktur ama duyduğum o
    sürat felaket yalnız
  • İtfaiye, Polis, Ambulans, İlk Yardım, Acil, Travma her gün bu tür olaylarla karşılaşıyor. Onlara artık sıradan geliyordur, bize ise vahim, korkunç, inanılmaz. Ancak insan bedeni HIZ için evrimleşmemiş, belki depara kalkan bir attan düşmeyi atlatabiliriz ama bize konforlu yolculuk sağlayan demir ve çelikten yapılmış teneke yığını bir anda ölüm haline gelebiliyor.

HIZ daima kötüdür. Babam her araba solladığında yüreğim sıkışır, nefesimi tutardım. Bölünmüş (duble) yollarda rahatım, bir defa Konya Ereğlisinde TIR sollamak istedim, uzun süre sonra tek şeritli bir yolda, içimden birşeylerin ters gideceğini söyledi ve haklı da çıktım. TIR'ın önünde bir TIR daha varmış ve ben 1.'sini sollarken o da şerit değiştirip önündekini sollamaya kalkıştı, korna ve selektörle uyardım da bizi yoldan çıkarmaktan vazgeçti.

ALLAH HEPİMİZİ KAZADAN, BELADAN VE KÖTÜLÜKTEN KORUSUN!

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Amin.

@raifkokten
    keşke o linki vermeseydin arkadaşım. isteyene kaza görüntüsü diye linki pmle gönderseydin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

İtfaiye, Polis, Ambulans, İlk Yardım, Acil, Travma her gün bu tür olaylarla karşılaşıyor. Onlara artık sıradan geliyordur, bize ise vahim, korkunç, inanılmaz. Ancak insan bedeni HIZ için evrimleşmemiş, belki depara kalkan bir attan düşmeyi atlatabiliriz ama bize konforlu yolculuk sağlayan demir ve çelikten yapılmış teneke yığını bir anda ölüm haline gelebiliyor.

HIZ daima kötüdür. Babam her araba solladığında yüreğim sıkışır, nefesimi tutardım. Bölünmüş (duble) yollarda rahatım, bir defa Konya Ereğlisinde TIR sollamak istedim, uzun süre sonra tek şeritli bir yolda, içimden birşeylerin ters gideceğini söyledi ve haklı da çıktım. TIR'ın önünde bir TIR daha varmış ve ben 1.'sini sollarken o da şerit değiştirip önündekini sollamaya kalkıştı, korna ve selektörle uyardım da bizi yoldan çıkarmaktan vazgeçti.

Amin !

gerçekten çok kötü bi durum kaza..
    eniştem bi kaç yıl öncesine kadar çok hızlı sürerdi arabayı 5km şehir içinde bi yerden bi yere gidiyoduk
    belki inanmazsınız fakat 3 kaza atlattık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1F20SL -- 3 Şubat 2009; 0:07:03 >

• Aslında bu fotolara zaman zaman bakmak gerekiyor çünkü bu fotolara baktıktan sonra uzunca bir müddet arabaya bindiğinizde gaz pedalından korkar oluyorsunuz sürekli aklınızda oluyor.

Gerçekten çok kötü bir durum herif ne hale gelmiş ya Allah korusun.
  • Bende astra ile 250 ile giderken takla attım , omzum hala ağrıyo ,,, yokmu arttıran ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

arkadaşlar 200 km hızla kaza yapmış bir arkadaşın tanıdığı.ford mondeo araç adamın belden aşağısı alçıymış beyninde ödem oluşmuş az daha el bileğini keseceklermiş.arkadaşın anlattığı dün hastaneyi inletiyormuş acıdan. arkadaş diyorki 210 yapabiliyormuş arabayla arkada oturan olmasa 220 yapacağım diyormuş.
    kamyonla kafakafaya girmiş.
    aman diyim arkadaşlar Allah korsun dikkatli olun

bir kişinin beyninde ödem oluşmuşsa baygın vaziyettedir. eğer baygın ( koma ) değilse, çeşirtli ilaçlarla uyutulur. beyninde ödem oluşan kişi de bütün hastaneyi inletecek kadar bağıramaz...
  • arkadaşlar herkes olayın gerçekliğine takılmış kalmış. tamam adam 200 le gidiyordur ama fren yapıp 120 ile vurmuştur her neyse, önemli olan bu mu? yapmayın lütfen. hepinizin olayı ne kadar hafife aldığınızı görünce çok şaşırdım. ben 112 görevlisi olarak gittiğim bi olayı size anlatayım.
    yolda uyuyan kamyon şoförü (boş meyve kasaları yüklü) karşı şeritten gelen (saman yüklü, ama normalin belkide iki katı) kamyonla kafa kafaya girmiş. sadece saman kamyonunun şoförü az bi farkla boşta kalmış ve yola fırlamış. kamyonların hızı belkide toplasan sadece 100km falan ama manzara az önceki gibiydi. olay yerine gece on gibi gittik yaralıları aldık. ardından kamyonda sıkışan bir kişiyi ise sivil savunmanın yoğun çalışmaları sonucu sabah altıda çıkardık. kamyonlar viteste olduğu içinmiş sanırım ayırmak neredeyse imkansızdı. kabinleri tamamen parçalayarak başarabildiler. tam sekiz saatte.
    şimdi ha 100le olmuş ha 300 le. kazada ne olacağını hiç kestiremiyorsunuz. yüzlerce kazaya gittik belkide. ama malesef ateş düştüğü yeri yakıyor. bi ders bile çıkarmıyoruz. terörden 30000kişi ölmüş, bıraksak dünyayı yakacak bazıları, trafikte ortalama günde 20-30 kişi ölüyor kimsenin aldırdığı yok.
    neyse kusura bakmayın işim gereği bu konular açılınca çenem düşüyor. bırakmam lazım artık bu işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 3 Şubat 2009; 0:17:05 >

• Ziyaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

Ziyaaa

200 km hızla trafik kazası
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

arkadaşlar herkes olayın gerçekliğine takılmış kalmış. tamam adam 200 le gidiyordur ama fren yapıp 120 ile vurmuştur her neyse, önemli olan bu mu? yapmayın lütfen. hepinizin olayı ne kadar hafife aldığınızı görünce çok şaşırdım. ben 112 görevlisi olarak gittiğim bi olayı size anlatayım.
    yolda uyuyan kamyon şoförü (boş meyve kasaları yüklü) karşı şeritten gelen (saman yüklü, ama normalin belkide iki katı) kamyonla kafa kafaya girmiş. sadece saman kamyonunun şoförü az bi farkla boşta kalmış ve yola fırlamış. kamyonların hızı belkide toplasan sadece 100km falan ama manzara az önceki gibiydi. olay yerine gece on gibi gittik yaralıları aldık. ardından kamyonda sıkışan bir kişiyi ise sivil savunmanın yoğun çalışmaları sonucu sabah altıda çıkardık. kamyonlar viteste olduğu içinmiş sanırım ayırmak neredeyse imkansızdı. kabinleri tamamen parçalayarak başarabildiler. tam sekiz saatte.
    şimdi ha 100le olmuş ha 300 le. kazada ne olacağını hiç kestiremiyorsunuz. yüzlerce kazaya gittik belkide. ama malesef ateş düştüğü yeri yakıyor. bi ders bile çıkarmıyoruz. terörden 30000kişi ölmüş, bıraksak dünyayı yakacak bazıları, trafikte ortalama günde 20-30 kişi ölüyor kimsenin aldırdığı yok.
    neyse kusura bakmayın işim gereği bu konular açılınca çenem düşüyor. bırakmam lazım artık bu işi

+

bende işim gereği (112) onlarca trafik kazasına gittim. o çok güvenip de hız yaptığımız araçlar hepsi birer ölüm makinasına dönüyorlar kaza anında.

• quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

arkadaşlar herkes olayın gerçekliğine takılmış kalmış. tamam adam 200 le gidiyordur ama fren yapıp 120 ile vurmuştur her neyse, önemli olan bu mu? yapmayın lütfen. hepinizin olayı ne kadar hafife aldığınızı görünce çok şaşırdım. ben 112 görevlisi olarak gittiğim bi olayı size anlatayım.

+

bende işim gereği (112) onlarca trafik kazasına gittim. o çok güvenip de hız yaptığımız araçlar hepsi birer ölüm makinasına dönüyorlar kaza anında.

Tabi ki,altımda 5 yıldızlı araç var,şu kadar airbagi var,bana fazla bir şey olmaz demek yanlış.Saatte 64 km/h hızla sabit bir nesneye vuran araç testte o darbeyi alırsa,kafa kafaya 60+60 km. hızla çarpışan iki araç çok daha kötü olur.

Hız limitlerine mümkün olduğunca uyuyorum(bazı yerlerde gerçekten az limitler koyuyorlar,o hızla gitsem arkadakiler tepeme çıkacak gibi oluyor.Araba sürmekten büyük keyif alıyorum,o yüzden keyfini çıkara çıkara sürüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer
     200 km hızla trafik kazası

ahhhaaha

Gravat süper

Tam ergin gibi giyinmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy
    ahhhaaha
    Gravat süper
    Tam ergin gibi giyinmiş.

arkadaki araçlara bakılırsa 60 lar 70 lerin modası
    o yıllarda öyle giyinmek gerekiyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual
    arkadaki araçlara bakılırsa 60 lar 70 lerin modası
    o yıllarda öyle giyinmek gerekiyordu.

Haha Berk aklıma soktu, şeytan diyo indir albümünü, yap cdsini dinle arabada
  • üzülmedim durumuna.

onun gibi insanlar yüzünden başkalarının hayatı tehlikeye giriyor.Aptal beyni kadrandaki 210 km yazısını görüp tatmin olacak diye tek suçu o anda onunla aynı trafikte bulunmak olan çoluklu çocuklu insanların onun vesile olacağı kazaya karışmasına dayanamam.Bu o anda ben olabilirim veya siz olabilirsiniz.
    Allahın ilahi takdiri gitmiş kamyonu bulmuş ne güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

HERKESİN SLOGANI BELLİ ´´HIZ ÖLDÜRÜR´´ !!!! ya bunu biliyoruzda; neden her zaman en hızlı araçlara heves edip alıyoruz o zaman ???? neden bir çoğumuzda 0-100 manyaklığı var ???? yada neden 220 ve üstü hızlar bir çok kişi için eğlence(ben dahil) yani özetle bu yollarda hız yapılmaz anladıkta NERDE HIZ YAPACAĞIZ BİZ??????????????? güvenli olarak hız yapılacak mekan bilen varmı??????? pistler bile o kadar güvenli değil; benim bildiğim bariyere 200 le nerde vursan ölürsün pist felan fark etmez......bence bu kaza konusundan çok hızı sevenler ölmeden nasıl hız yapar onun üstüne yorum yapalım......bana 2 defa denk geldi aracımla 200 üstünde seyir ediyorum gözüm tamamen yolda önüme bakıyorum yanımdan bir motor geçti ciddi olarak yazıyorum adam kesin 300++ üstünde gidiyordu......yani bizi 4 teker ile 200-260 aralığındaki hızları konuşurken 2 tekerde 300 üstünü yapan adamlara denk geldim 2 defa......sonuç olarak nerde güvenle hız yapabilirz???? sorum budur???

Hocam kendi canını ve daha da önemlisi başkalarının canını düşünmüyorsan her yerde yaparsın. Ama anladığım kadarıyla sen bunları düşündüğün için nerede sorusunu soruyorsun, 200 ve üstü hız yapabileceğin yerler birtek şehirlerarası otobanlardır, ya da çok uçuk olacak ama İstanbul park meselaa. İkinci örnek senin benim gibi insanlar için hayal olduğuna göre, gece şöyle sabaha karşı çıkarsın otobana sonrası malum zaten, yollar bomboş bas basabildiğin kadar :) Çok hız yapmak istediğim zamanlar ben bu yolu seçiyorum ki bu da binde bir oluyor yani. Yalnız harbiden kötü birşey, kontrolü bir an için bile kaybedeceğini düşündüğün zaman insan acayip oluyor. O yüzden alternatif seçenekler üretmek lazım. Mesela, trafiğe kapalı alanlarda el freni ile çeşitli hareketler yapmak çok daha eğlenceli oluyor :) Hız yapmaktan fazlasıyla haz verici bence. Ama sen belli ki hızda hız diyen birisisin, zaten öyle olmasa 170 beygirle ne işin olurdu :)

Neyse hocam Allah sana kolaylık versin, seninki tutku haline dönüşmüş. Normal bir insan böyle soru sormaz :)

• recep yazıcıoglu 200 le kaza yaptı arabadan sag cıkan olmadı oyle hatırlıyorum.

arac mercedestı muhtemlen zırhlıdır

mondeo ıle kıyaslanmaz bıle
  • bizim millete laf anlatılmaz boşverin.

aslında bu bizim hiper hüper hızlı usta şöförlere kaza güvenliği azaltılmış bir f1 aracı vereceksin,prof. sürücülerle yarışa sokacaksın.hem gerçek şöförleri görünce ne olduklarını anlarlar,hem kendilerini tatmin ederler hemde kaza yaparlarsa yalnız kendileri ölür bu durumda bizde onlarda muradına erer.

ben her zaman karşımdan sağımdan 200le geçen biri varmı diye tedirgin olmak zorunda değilimgebertecekseniz kendinizi gebertin
  • Bu yüksek hız olayından çok korkuyorum özellikle otobanda.Normal sınırlar içinde giderken sürekli sağını solunu kontrol etmek zorundasın,millet makas kralı olmuş.Şerit değiştirmeye korkuyor insan.Hadi onu geçtik otobanda pek yavaş gitmeyiz genelde ne çok hızlı ne yavaş...Geçenlerde İzmir otobanında dönerken arkadan Astra geldi sağ şeritten öünmüze geçti,hızlıydı 180 civarı sonra sola geçti orta şeritte giden bir salak adam arkadan hızlı gelirken önüne kırdı,görmese gömecek zar zor toparladı(Sert süspansiyonun yararları,yumuşak bir araba olsa yolda tutabilene aşk olsun).Araba sollarken çok korkuyorum,tekerlek çizgisini takip ederim hep,genelde korna veya sellektörle uyarırım tehlikeli hareket yaparsa.Yani demem o ki makascılarda iyi arka var nasıl güveniyorlar kendilerine bu kadar anlamıyorum.Allah göstermesin 150 üzeri yapılan kazalarda yaşama şansı çok düşüyor.

Ekleme:Birde otobanda yüksek hızlarda yapılan,yapılabilecek kazalarda direk gömmek gerekiyor çünkü Esp'siz hiçbir araba yüksek hızda çizgisini koruyamaz takla atar.Ha dedin 180 civarı o zmn Esp de kurtarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 3 Şubat 2009; 13:55:20 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.