Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
20.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sızdırma su eksiltme yok ama tıkandığını düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Siz bilirsiniz hocam. Eğer kafanız rahat edecekse fiyatlar fazla artmadan alıp değiştirin. Yan sanayi 1000-1500 arası olması lazım. Benim araçta yan sanayi var canavar gibi maşallah diyelim. Müşür falan da yok sade radyatör.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Usta orijinali 2 bin demişti. Bunlara başka markanınki daha büyüğü takılamaz mı acaba

• Bilmiyorum bağlantı yerleri uyar mı ? Daha büyüğü kasaya uyar mı orası da soru işareti bence gerek yok.

Anladım hocam keşke vegaya uyumlu büyük üretim olsaydı diye düşünmeden edemiyor insan. Nasıl kimse bunu düşünemedi acaba.

• Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Hocam mevcut soğutma sistemi fazlasıyla yeterli zaten. Sizin araçta devirdaim değişmiş miydi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 2 Ağustos 2024; 15:9:6 >
  • Ladalar için Luzar marka 11 kanatlı sessiz ve hızlı fan motoru var. Ama ne yazık ki TR'de satılmıyor. Araştırdığım kadarıyla fan çalışma süresini oldukça kısaltıyor. Tam benim ihtiyacıma yönelik çünkü bende fan en istemedigim anda devreye giriyor. Park ediyorum ve kontağı kapatmadan önce fan devreye giriyor. Mecburen bir iki dk. bekliyorum batta bazen fan durmadan kapattığım da oluyor.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Su an araçta aynen şu sekilde 4 kanatli eski tip bir fan motoru var.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Ben aracı Almadan önce yapılan bakım listesine baktım da devir daim değişmemiş. Gerçi değişen parçalarda yine çok fayda etmemiş usta faktörü bence. Benim fan 8 kanat kontağı kapatınca çalışmaya devam ediyor duruyor sonra 87 diye tahmin ediyorum

Hocam değişmediyse radyatörden önce devirdaimi değiştirmeye öncelik verin. Benim araçta yerli bir devirdaim takmıştık 5 yılı geçti problemsiz çalışıyor.

Artık fan motorları sizdeki gibi 8 kanatlı olarak gücellendi. Bir miktar faha verimliymiş.

Şuan yarım litre antifiriz var aşama aşama yükseltecem miktarı o sırada antifiriz temizliğini yapar diye tahmin ediyorum biraz bütçe ayırıp ustaya bırakacam sonra aracı. Gerçekten tadım kaçtı hevesim kaçtı.

Iyidir hocam antifriz hiç yoktan iyidir ufaktan arttırın miktarı. Hocam aracı ustalara ne var ne yok bakıver diye bırakmayın. Anlamsız ve gereksiz işlere girişebilirler. Dolayısıyla sizin beklentiniz de karşılanmamış olup zamanınız paranız ve sabrınız tükenebilir. Ben ustama gidince olabildiğine net bir şekilde problemden bahsediyorum. En son test edip emin olarak problemsiz bir şekilde aracı çıkarıyoruz. Ya da ilk önce problemi anlayıp kendim de tamir ve parca değişimini yapabiliyorum. Net nokta atışı çözüm oluyor. Araç lifte kalması gerekiyorsa veya gerekli ekipmanım yoksa mecbur ustama gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 2 Ağustos 2024; 16:43:54 >
    Haklısın hocam allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyim. Şimdiki ustam vicdan sahibi en azından. Gariban babası diyor esnaflar ona bana gereksiz masraf yaptırmıyor :) Aslında çok bir sorun da yok ama işte hepsi üst üste gelince moral bozuluyor.
    Devir dalgalanmasından dolayı klimayı kullanamıyorum stop ediyor
    Ve su kaynatma problemi (antifiriz çözer ama bir yerlere patlamadan aşama aşama ekliyorum)
    bir de araç sıcakken çalışmıyor mecburen lpg tuşuna basılı tutup çalıştırıyorum
    Başka da bir sorun yok

Hocam yakıt basınç regülatörü arızalı demiştik. Değiştirmediniz mi onu ?

Bir kaç tipte oluyor bunlar sizdeki şuna benziyordu. Aynısı olması gerekiyor.

Hayır değişmedi araya conta girince kaynadı o

• Panjursuz görünmesin boş kalmasın diye kesip biçip basit bir deneme yaptım:)

Görüntü olarak fena değil uğraşmışsız ama bana delikleri az gibi geldi biraz.

Delikleri az hocam. Yazın iyi olmuyor.:) Panjursuz da olmaz. Yolda hızlı giderken taş gelirse deler radyatörü.

Evet çok küçük ve sıkı sökecem geri. O kadar eğdim büktüm emeğe saygıdan taktım :)

• RCRICOS kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle panjursuz da çık çirkin görüntü. İki ucu da çıkmaz sokak. Bunun daha hava alır olanını bulursam onu takacam

Standart panjurunda içi kesilerek hava alma boşluğu genişletilebilir gibi geliyor bana. Ben yapmam yaninstandart panjuru kurcalamam ama yapmak isteyene de bir şey demem :)

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.