Şimdi Ara

200 - 250 lira arası tablet tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum karneler alınıyor. Benim 1. sınıfta bir kardeşim var. Babam buna tablet almak istiyor ve 200 - 250 lira arası bir bütçe ayırdı.
    Zaten 1. sınıftaki çocuğu hemen her tablet tatmin eder benim için önemli olan, bazı tabletler çok çabuk bozulabiliyormuş ve servis ilgilenmiyormuş. Bunu yaşamak istemiyorum kaliteli, servisi iyi bir marka önerirseniz sevinirim. Hatta kullanıcıdan yorum duymak ve öneri almak daha da iyi olur. Bir de dokunmatiği iyi olsun, şarjı çok çabuk bitmesin zaten sadece oyun oynar.
    Teknolojiden özellikle telefonlardan anlarım ama tabletlere pek bakmadığım için sizden yardım istiyorum.
    Teşekkürler.

• Piranha'nın iyi modelleri var. Bimeks,Teknosa vb. gibi yerlerden bakabilirsin.
  • Webdenal dan Piranhanın Ultra 2 tab modeli,bu fiyat aralığındaki tabletler arasında en makul olanı.
    http://www.webdenal.com/piranha-ultra-tab-ii-7_526533.html
    ben aldığımda fiyatı 220TL idi.tekrar çıkarmışlar fiyatını..

Not:Ultra tab ile Ultra 2 tab arasında gözükmese de önemli bir fark var.
    önbellek boyutu ultra2 tab da 1gb ayarlanmış ,ultra tab da ise 512mb..o yüzden ultra tab ile karıştırıp ultratab almayın.. Ultra2 tab alın..

bu önbellek miktarı niçin önemli derseniz..her ne kadar 8gb depolama gözükse de yükleyeceğiniz uygulamalar önbellek kısmına yüklenecek.önbellek kısmı doldukça tabletiniz ağırlaşacak..512mb yetersiz bir önbellek ama 1gb yeterli sayılır..

Not:bu önbellek miktarını Ram ile karıştırmayın her iki modelin de ram i 1gb dır.ama önbellekleri farklıdır.

Not:piranha servisi konusunda iyi şeyler söylemiyorlar..ama tabletin kolayına servislik olacağını zannetmiyorum.zaten bilgisayardan anlıyorsanız kolayca firmware yükleyebilirsiniz bir problem olduğunda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z123456 -- 4 Haziran 2013; 20:45:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: z123456

Webdenal dan Piranhanın Ultra 2 tab modeli,bu fiyat aralığındaki tabletler arasında en makul olanı.
    http://www.webdenal.com/piranha-ultra-tab-ii-7_526533.html
    ben aldığımda fiyatı 220TL idi.tekrar çıkarmışlar fiyatını..

Not:Ultra tab ile Ultra 2 tab arasında gözükmese de önemli bir fark var.
    önbellek boyutu ultra2 tab da 1gb ayarlanmış ,ultra tab da ise 512mb..o yüzden ultra tab ile karıştırıp ultratab almayın.. Ultra2 tab alın..

bu önbellek miktarı niçin önemli derseniz..her ne kadar 8gb depolama gözükse de yükleyeceğiniz uygulamalar önbellek kısmına yüklenecek.önbellek kısmı doldukça tabletiniz ağırlaşacak..512mb yetersiz bir önbellek ama 1gb yeterli sayılır..

Not:bu önbellek miktarını Ram ile karıştırmayın her iki modelin de ram i 1gb dır.ama önbellekleri farklıdır.

Not:piranha servisi konusunda iyi şeyler söylemiyorlar..ama tabletin kolayına servislik olacağını zannetmiyorum.zaten bilgisayardan anlıyorsanız kolayca firmware yükleyebilirsiniz bir problem olduğunda..

Teşekkür ederim hocam. Aklımın bir köşesine yazdım. Evet Piranha servisi hakkında iyi şeyler duymadım hiç. Firmware falan pek anlamam ama bilgisayardan iyi anlarım kolayca öğrenirim lazım olursa.
    Siz de kullanıyorsunuz demek, şarj durumu nasıl? Ve kasa kalitesi? Kolayca kırılabilir bir yapıda mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu fiyata alabileceğiniz en iyi ürün budur bence..

görsel olarak çok güzel.

piyano parlak kasa tek parça ve önü arkası cam gibi görünüyor.görünüş bakımından güzel

5 noktadan kapasitif dokunma özelliği var multitouch..dokunmatiğinden yana hiçbir eksikliği ve sorunu yok.
    wifi çekiş gücü ve wifi performansı iyi..
    uygulama performansı iyi..çok ağır ve büyük programlarda kasma yapabilir.buda genelde büyük boyutlu oyunlarda olur..

1gb ram,1gb önbellek kısmı var..microsd yuvası ve direkt USB girişi var.bu direkt usb girişi bazı tabletlerde yok.

tek eksik yanı:
    şarj konusunda 3000mAh bataryası var.pek yeterli değil ama bu fiyata ancak bu kadar olur..bu konuda yapabileceğiniz şey (ki ben yaptım kendi tabletime..) tableti rootlamak..ama o zaman garanti kapsamı dışına çıkıyor..
    rootlamak bi nevi administrator yetkisi vermek..
    unlockroot adlı program ve tabletin kendi driveri ile yapabiliyorsunuz..

rootlamanın faydaları : admin yetkisiyle çalışan güzel ve faydalı uygulamalar var..bunlardan bir tanesi "easy battery saver".. rootladıktan sonra bu programı kullanınca tabletin şarjı ortalama 7-8 saat gitmeye başladı...

rootlamanın zararları:garanti dışına çıkıyor.Windows üzerinden örnek verecek olursak yanlışlıkla system32 dosyalarını silerseniz windows çöker..benzer düşünce android de de geçerli..rootlandıktan sonra yanlış bir dosya silinince android sistemi çöker.ama dosya yöneticisine geçmek windows kadar kolay değil..kısayol oluşturmazsanız ve kimse girmezse explorer kısmına yanlışlıkla dosya silmenin de önüne geçmiş olursunuz.eğer çökerse sisteminiz herhangi bir sebepten dolayı
    bu aşamada sistemi yeniden kurmak için yapacağınız işlem bilgisayar üzerinden tabletinize uygun firmware dosyasını indirmek ve bu firmware(yani tabletinize özel hazırlanmış işletim sistemi) ni yardımcı bir program aracılığı ile tabletinize kurmak..
    nasıl yapılacağı genelde üreticilerin kendi sitesinde yazar.her tablet için farklı farklıdır.

tabletin tanıtım sayfası>>>
    http://piranha.com.tr/product.php?product_id=379

şarjı hariç güzel bir tablet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z123456 -- 4 Haziran 2013; 22:00:08 >

• quote:

bu fiyata alabileceğiniz en iyi ürün budur bence..

görsel olarak çok güzel.

piyano parlak kasa tek parça ve önü arkası cam gibi görünüyor.görünüş bakımından güzel

5 noktadan kapasitif dokunma özelliği var multitouch..dokunmatiğinden yana hiçbir eksikliği ve sorunu yok.
    wifi çekiş gücü ve wifi performansı iyi..
    uygulama performansı iyi..çok ağır ve büyük programlarda kasma yapabilir.buda genelde büyük boyutlu oyunlarda olur..

1gb ram,1gb önbellek kısmı var..microsd yuvası ve direkt USB girişi var.bu direkt usb girişi bazı tabletlerde yok.

tek eksik yanı:
    şarj konusunda 3000mAh bataryası var.pek yeterli değil ama bu fiyata ancak bu kadar olur..bu konuda yapabileceğiniz şey (ki ben yaptım kendi tabletime..) tableti rootlamak..ama o zaman garanti kapsamı dışına çıkıyor..
    rootlamak bi nevi administrator yetkisi vermek..
    unlockroot adlı program ve tabletin kendi driveri ile yapabiliyorsunuz..

rootlamanın faydaları : admin yetkisiyle çalışan güzel ve faydalı uygulamalar var..bunlardan bir tanesi "easy battery saver".. rootladıktan sonra bu programı kullanınca tabletin şarjı ortalama 7-8 saat gitmeye başladı...

rootlamanın zararları:garanti dışına çıkıyor.Windows üzerinden örnek verecek olursak yanlışlıkla system32 dosyalarını silerseniz windows çöker..benzer düşünce android de de geçerli..rootlandıktan sonra yanlış bir dosya silinince android sistemi çöker.ama dosya yöneticisine geçmek windows kadar kolay değil..kısayol oluşturmazsanız ve kimse girmezse explorer kısmına yanlışlıkla dosya silmenin de önüne geçmiş olursunuz.eğer çökerse sisteminiz herhangi bir sebepten dolayı
    bu aşamada sistemi yeniden kurmak için yapacağınız işlem bilgisayar üzerinden tabletinize uygun firmware dosyasını indirmek ve bu firmware(yani tabletinize özel hazırlanmış işletim sistemi) ni yardımcı bir program aracılığı ile tabletinize kurmak..
    nasıl yapılacağı genelde üreticilerin kendi sitesinde yazar.her tablet için farklı farklıdır.

tabletin tanıtım sayfası>>>
    http://piranha.com.tr/product.php?product_id=379

şarjı hariç güzel bir tablet.

Evet root konusunda bilgim var hocam yanlış birşey yapacağımı düşünmüyorum Zaten dediğim gibi 9 yaşında çocuk kullanacak oyunları ana ekrana koysam menüye bile girmez
    Teşekkür ederim yardımlarınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bişey değil kardeşim..

sizin bilgisayardan anlayıp çocuğun anlamaması rootlama işlemi sonrası problem çıkmaması için daha sağlıklı bir durum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bişey değil kardeşim..

sizin bilgisayardan anlayıp çocuğun anlamaması rootlama işlemi sonrası problem çıkmaması için daha sağlıklı bir durum :)

Aynen daha 9 yaşında zaten Büyüsün öğreticem ben ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3xpired

Merhaba arkadaşlar.

Malum karneler alınıyor. Benim 1. sınıfta bir kardeşim var. Babam buna tablet almak istiyor ve 200 - 250 lira arası bir bütçe ayırdı.
    Zaten 1. sınıftaki çocuğu hemen her tablet tatmin eder benim için önemli olan, bazı tabletler çok çabuk bozulabiliyormuş ve servis ilgilenmiyormuş. Bunu yaşamak istemiyorum kaliteli, servisi iyi bir marka önerirseniz sevinirim. Hatta kullanıcıdan yorum duymak ve öneri almak daha da iyi olur. Bir de dokunmatiği iyi olsun, şarjı çok çabuk bitmesin zaten sadece oyun oynar.
    Teknolojiden özellikle telefonlardan anlarım ama tabletlere pek bakmadığım için sizden yardım istiyorum.
    Teşekkürler.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/pritech-p708-7-tablet-pc-android-4-1-kamera-hd-86578180

bir inceleyin isterseniz çift çekirdek işlemci 1 gb ram var çift kamera dahil usb var gayet tatminkar gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tabletdunyası

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Teşekkürler.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/pritech-p708-7-tablet-pc-android-4-1-kamera-hd-86578180

bir inceleyin isterseniz çift çekirdek işlemci 1 gb ram var çift kamera dahil usb var gayet tatminkar gibi duruyor

Hocam bu tarz çok tablet var bu fiyatlara da, önemli olan iyi birşeyler alabilmek. Aynı özelliklerde olsun ama bilinen, sağlam bir marka olsun 40-50 lira fazla olsun problem değil.
    Siz kullanıcısı mısınız bunun ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tabletdunyası

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Teşekkürler.

Hocam bu tarz çok tablet var bu fiyatlara da, önemli olan iyi birşeyler alabilmek. Aynı özelliklerde olsun ama bilinen, sağlam bir marka olsun 40-50 lira fazla olsun problem değil.
    Siz kullanıcısı mısınız bunun ?

işlemcisi tek çekirdek 1.2 ve şarjı 2500mAh..

benim söylediğim modelde ultra2 tab modelinde 1.6 x2 çift çekirdek ve 3000 mAh batarya var..

çekirdek sayısına dikkat edin.diğer özellikleri aynı gibi ama en ucuza en optimum olanı almaktır esas..

sizin verdiğiniz linktekine yakın fiyatlarda daha iyi tabletler var..

http://www.webdenal.com/tablet-2970.html?sort=3_2 burdan bakabilirsiniz.

Piranha ultra2 tab a çok benzer özelliklerde Everest var o da güzel.. çift işlemcili.. 1.6*2
    http://www.webdenal.com/everest-dc-704_539099.html
    http://www.segment.com.tr/urunler/everest-everpad-dc-704-7-1gb-1-6ghz-x2-8gb-android-tablet-pc-srnuh/

piranha ultra2tab a göre işlemcisi biraz daha düşük (1.4ghz çift işlemci) ama bataryası 4400mAh olan Oblio var
    http://www.webdenal.com/oblio-tob8gbtbmn81sss_521760.html
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/tob8gbtbmn81sss-oblio-tablet-pc-en-ucuz-fiyatlari,39322.html

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

piranha ultra2tab,everest everpad ve oblio nun bu modeli diğerlerine göre 200-250tl fiyat aralığında daha üstün özelliklerde..
    şahsen piranha ile everest birbirinin aynısı gibi özellik bakımından(piranhada ayriyeten direkt usb girişi var.birçok tablette usb girişi microusb şeklindedir)...ama piranha servisi dezavantaj olabilir.istersen everestin bu modelini alınabilir olarak incele derim..

şarjı daha iyi gitsin diyorsan oblio nun 4400mAh lık olan modelini tercih edebilirsin.piranha ultra2tab ın 3000mAh everestin de 3000mAh pili var.

tüm tablet linklerimi webdenal dan vermemin sebebi "genelde" en ucuz site olması (bazı elektronik malzemeler üzerine),kredi kartı zorunluluğu olmaması ve kapıda ödeme seçeneğinin de olmasıdır.

+klavyeli kılıflı tabletlere pek fazla aldanmayın.bu kılıfı 25-30tl ye japon pazarı tarzı yerlerde bulabilirsiniz.zaten kullandığınızda pek gerekli bişey olmadığını anlayacaksınız.bende 2 tane ultra2 tab var birini abime almıştım.ona da böyle bir kılıf aldım.gel gör ki pek klavyesi kullanılmıyor.sadece tabletin dik durması için faydalı olabilir film vb seyrederken..+tableti kabalaştırıyor bu tür klavyeli kılıflar..
    illa da kılıf isterseniz şöyle bişey alın gold da 11tl ye satılıyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/addison-300707-siyahkirmizi-7-tablet-kilifi/productDetails.aspx?productId=bs40392&categoryId=60000818

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z123456 -- 6 Haziran 2013; 1:03:55 >

• UP!!
  • Up!
  • arkadaşlar 200 tl civarında hangi tablet alınır.
    benim kullanım amacım internete girmek. oyun benim için kesinlikle önemli değil.
    bataryası iyi olan, internette sıkıntı çıkarmayacak, 200 tl civarı hangi tableti öneririsiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.