Şimdi Ara

20 wat güneş paneli laptopları çalıştırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
7.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sitede gördüm bu güneş panelini. Fiyatı 105 lira. Laptopumun bataryasının şarjı az gitmeye başladığı için alternatif olarak almayı düşünüyorum panel laptopa uygunsa. Laptop bataryasından daha mantıklı geldi. Güneşli günlerde böyle çalıştıracam bilgisayarı bu paneli alırsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Merhaba Dediğiniz işlemi 2.5senedir uyguluyorum.2dizüstü bilgisayarımdada.Biri 19v 4.74A adaptör değerle Çalışırken watt metre ile baktığımda Pil dolu olduğu için tabiki maksimum 55-60watt enerji çekiyor.Bilgisayar kapalı iken 20watt panel pilimi 4-4.5saatte dolduruyor.Bilgisayar açıkkende Şarj oluyor yazıyor ve Pile Takviye veriyor.
    Sabahtan akşama kadar Çalışsın işlemini sağlayacak panel 20watt değil en azından 80-90wattlık bir panel olmalı yine Bu sene 90watt panel ile 3aylık yaz tatilimi geçirdim sabah 8.5da pil takviyesi ile çalışıyor pil gün boyu %100 dolu şekilde Güneş gidene kadar devam güneş gittikten 1.5-2saat sonrada pilim bitiyordu.Yani rahatlıkla 12-13saatlik bir kullanım elde edebiliyordum.Elektronik cihaz sağlığı acısından hiç bir zararı yok zaten pil li ion.
    Araya akü ,şarj kontroller ve invertör koymaktansa sadece notebook çalışacaksa en sağlıklısı bu.Sonuçta cihaz modifiye sinüs dalgayada maruz kalmamış oluyor.
    bu arada 2.bilgisayarımda netbook Yine watt metre ile Pil dolarken baktığımda 25watt pil dolu iken maksimum 10watt enerji tüketimi ile çalışıyor.20watt panel gün boyu Fazlası ile çalıştırıyor Az enerji harcadığı için.Tasaruf açısından Ve merağınız varsa bütçenizde 20watta yetiyorsa 20watt da işinizi görecektir.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 14 Mart 2016; 1:55:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Merhaba Dediğiniz işlemi 2.5senedir uyguluyorum.2dizüstü bilgisayarımdada.Biri 19v 4.74A adaptör değerle Çalışırken watt metre ile baktığımda Pil dolu olduğu için tabiki maksimum 55-60watt enerji çekiyor.Bilgisayar kapalı iken 20watt panel pilimi 4-4.5saatte dolduruyor.Bilgisayar açıkkende Şarj oluyor yazıyor ve Pile Takviye veriyor.Yani Şöyle düşünün Motoryat bir teknede Az yaksın diye Az rüzgarda bile yelkenlerini açması gibi.İş görmüyor değil görüyor tabiki.
    Sabahtan akşama kadar Çalışsın işlemini sağlayacak panel 20watt değil en azından 80-90wattlık bir panel olmalı yine Bu sene 90watt panel ile 3aylık yaz tatilimi geçirdim sabah 8.5da pil takviyesi ile çalışıyor pil gün boyu %100 dolu şekilde Güneş gidene kadar devam güneş gittikten 1.5-2saat sonrada pilim bitiyordu.Yani rahatlıkla 12-13saatlik bir kullanım elde edebiliyordum.Elektronik cihaz sağlığı acısından hiç bir zararı yok zaten pil li ion.
    Araya akü ,şarj kontroller ve invertör koymaktansa sadece notebook çalışacaksa en sağlıklısı bu.Sonuçta cihaz modifiye sinüs dalgayada maruz kalmamış oluyor.
    bu arada 2.bilgisayarımda netbook Yine watt metre ile Pil dolarken baktığımda 25watt pil dolu iken maksimum 10watt enerji tüketimi ile çalışıyor.20watt panel gün boyu Fazlası ile çalıştırıyor Az enerji harcadığı için.Tasaruf açısından Ve merağınız varsa bütçenizde 20watta yetiyorsa 20watt da işinizi görecektir.saygılar.

çok teşekkür ederim. sağolun bilgi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Merhaba Dediğiniz işlemi 2.5senedir uyguluyorum.2dizüstü bilgisayarımdada.Biri 19v 4.74A adaptör değerle Çalışırken watt metre ile baktığımda Pil dolu olduğu için tabiki maksimum 55-60watt enerji çekiyor.Bilgisayar kapalı iken 20watt panel pilimi 4-4.5saatte dolduruyor.Bilgisayar açıkkende Şarj oluyor yazıyor ve Pile Takviye veriyor.Yani Şöyle düşünün Motoryat bir teknede Az yaksın diye Az rüzgarda bile yelkenlerini açması gibi.İş görmüyor değil görüyor tabiki.

Kusura bakmayın cahıllıhıı hoş görün
    siz solar panel den gelen kabloyu direkt laptopu şarjımı ediyorsunuz arada aku regilator vs. birşey kullanmıyormusunuz

• evet dogrudan calistiriyordum yillar once
    voltajlar uyuyorsa gayet guzel calisiyor
    aku regulator olmadan calisabilecek onlarca cihaz var

• atakan123123 kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba, güneş panelinden çıkan kabloyu doğrudan kullanabiliyor muyuz, yoksa fiş girişi için çevirici gibi birşey gerekiyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektronik cihaz sağlığı açısından hiç bir zararı yok demişsiniz ama voltaj veya akım değişiminden dolayı laptop bataryasının ömrü hızlı tükenmez mi ? Ya da olası yüksek voltajda laptobumuz zarar görmez mi ? Şarj kontrol cihazı kullanırsam bu kez de düşük enerji üretildiğinde az şarj yapmak yerine hiç şarj yapmayacak değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.caglar -- 24 Eylül 2016; 18:27:54 >
  • Arada kontrol devresi olmak zorunda. Doğrudan panel bağlanmaz çünkü voltaj surekli değişir. Aradaki devre voltajı sabit tutar ama akim değişir . 20watt panel ile laptop calismaz anca şarj olur. Laptop adaptörleri genelde 90wat bu nedenle en az 120watt bir panel lazım. Güneş varken laptop çalışır gidince de laptop bataryası sarji kadar çalışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: integer

Arada kontrol devresi olmak zorunda. Doğrudan panel bağlanmaz çünkü voltaj surekli değişir. Aradaki devre voltajı sabit tutar ama akim değişir . 20watt panel ile laptop calismaz anca şarj olur. Laptop adaptörleri genelde 90wat bu nedenle en az 120watt bir panel lazım. Güneş varken laptop çalışır gidince de laptop bataryası sarji kadar çalışır.
    Peki akım arttığı zamanlarda laptop bataryasının ömrünü kısaltmaz mı ? Buna da bir önlem alamıyor muyuz ?
    İlerde sistemimi geliştirmeyi düşündüğüm için güçlü bir güneş paneli alacağım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.caglar -- 24 Eylül 2016; 19:45:30 >
  • Akim artarsa da laptop alacagi kadar akim ceker fazlasıni almaz. ama güçlü bir panel alacaksan bir akuyu şarj edip bu akuden laptopu kullan.

• ReCoMaX R kullanıcısına yanıt
    Galiba kullanılacak güneş paneli, 12v luk... çünkü 12v luk güneş panelinin, güneşte 18v verdiğini söyleyebilirim... 24v panel için 28-36v..
    Tabiki buda doğal olarak DC akım olduğu için leptopu şarj eder... akım yetmesede, voltaj 19-20v u geçmediği sürece zararı yok..
    Güneş panelini akü veya regülatör olmadan kullanmak en sağlıksız yöntemdir, hem alıcıya zarar verir, hemde kendi hücrelerine.

Sizin yapacağınız en sağlıklı yöntem akü takviyeli kullanmak + araya regülatör koymak..
    12v 7A akü,, 12v 10A solar kontrol cihazı,, 12v dan 19v a voltaj yükseltici, step up devresi veya, araç çakmaklık (leptop şarjı için)..
    Diğer türlü leptopu kullanmadığınız zamanlarda, güneş panelinin hiç faydası olmaz,,, araya bu sistemi kurarsanız, elinizde panel tarafından şarj edilmiş akü olur,,, kullanırken bir taraftan şarj olmasıda ++ özellik...
    Bende akü var, 2 adette kontrol cihazı var, fakat panelim yok... aküyü evde odamın lambasını yakmamak için kullanıyorum,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Diğer türlü leptopu kullanmadığınız zamanlarda, güneş panelinin hiç faydası olmaz,,, araya bu sistemi kurarsanız, elinizde panel tarafından şarj edilmiş akü olur,,, kullanırken bir taraftan şarj olmasıda ++ özellik...

Peki aküyü kullanırken bir taraftan da şarj etmek, akünün ömrünü boşa tüketmek anlamına gelmiyor mu ? Onun yerine regülatörle direk laptobu kullansam daha mantıklı değil mi ?
  • Araya regülatör girerse, çıkış, 12-14v olur, Leptopunuz şarj girmez, aslında zaten panel güneş gördüğü zaman 18v veriyor Dc.. sadece panelin bağlı kalması, sorun olsa da sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Araya regülatör girerse, çıkış, 12-14v olur, Leptopunuz şarj girmez, aslında zaten panel güneş gördüğü zaman 18v veriyor Dc.. sadece panelin bağlı kalması, sorun olsa da sorun olmaz

örneğin şurada regülatörlere baktığımda 12/24V şeklinde bir ibare var. Bu ya 12V ya da 24V vereceği anlamına mı geliyor ? 19 Volta ayarlayamıyor muyuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.caglar -- 25 Eylül 2016; 3:23:36 >
  • d.caglar D kullanıcısına yanıt
    Akü grubu ve panel girişi ve çıkış voltajı 2 seçeneklidir..

12v panel ile 12v akü şarj ve yük kontrolü.

24v panel ile 24v akü şarj ve yük kontrolü.

24v panel ile 12v akü bağlanır mı bilmiyorum..

Değişen aralıkta çıkış ayarı YOK.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.