Şimdi Ara

20'LİK DİŞİNİ ÇEKTİRENLER: acıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
68.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

20'LİK DİŞİNİ ÇEKTİRENLER: acıyor mu?

(En Son Oy Tarihi: 25.6.2024)
Giriş

• 20'lik diş olayına girsek mi acaba ?

nasıl oluyor ameliyatı?
    acı var mı?
    kaç gün sürüyor ?

lütfen yaşayanlar anlatsın arkadaşlar

teşekkürler

• kimse yok mu yahu !?

kurtarın beni bu ızdıraptan hadi
  • evet bende yorumları beklıyorum benım de dısım agrıyor 1 haftadır ne yapcagımı bılemıyorum.bazıları cok acı verıyor dıyor bazıları ıse tam tersı...lutfen samımı olalım..nedır bu ısın aslı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozalyilmaz

evet bende yorumları beklıyorum benım de dısım agrıyor 1 haftadır ne yapcagımı bılemıyorum.bazıları cok acı verıyor dıyor bazıları ıse tam tersı...lutfen samımı olalım..nedır bu ısın aslı ?
    Bizim arkadaş önceki hafta cuma çektirdi ve yaklaşık 10 gündür okula gelemiyor ve 1 hafta daha sürecekmiş ağrıları vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Bizim arkadaş önceki hafta cuma çektirdi ve yaklaşık 10 gündür okula gelemiyor ve 1 hafta daha sürecekmiş ağrıları vs.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

hadi canım sende.
    ciddi olamazsınız yaaa

• quote:

evet bende yorumları beklıyorum benım de dısım agrıyor 1 haftadır ne yapcagımı bılemıyorum.bazıları cok acı verıyor dıyor bazıları ıse tam tersı...lutfen samımı olalım..nedır bu ısın aslı ?
    yav kusura bakma kardeşim yanlışkıla evet,çok çektim diye oy verdim

Daha 18 yaşıma yeni bastım göreceğiz bakalım bi kaç sene sonra neymiş şu 20 lik diş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Alıntıları Göster
    quote:

Onda bi anormallik olmasın

3 tane yamuk çıkan yirmilik dişimi çektirdim. Diş doktorum konusunda uzman olduğu için çok kolay oluyo. 1 tanesine dikiş atılmıştı. Dikişliyken 1 hafta kalıo sonra dikiş alınıo. Dikişi taşımak zor oluyo. Ama dikişsiz olanlar çok rahat.

Önce lokal anestezi yapıo. Yani iğne yapıp uyuşturuo. Sonra da çekio. Diş hekimim son dişimi 10 sn de çekmişti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20'lik diş mevzusu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loop

quote:

3 tane yamuk çıkan yirmilik dişimi çektirdim. Diş doktorum konusunda uzman olduğu için çok kolay oluyo. 1 tanesine dikiş atılmıştı. Dikişliyken 1 hafta kalıo sonra dikiş alınıo. Dikişi taşımak zor oluyo. Ama dikişsiz olanlar çok rahat.

Önce lokal anestezi yapıo. Yani iğne yapıp uyuşturuo. Sonra da çekio. Diş hekimim son dişimi 10 sn de çekmişti

Alıntıları Göster
    Evet onunda yamuk çıkıyordu ve ameliyatla alıyorlar 4 kez ameliyat oldu 1 haftada ve köklerinimi ne kazıyorlarmış yüzü falan baya şişti okula gelemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: devilish_

Daha 18 yaşıma yeni bastım göreceğiz bakalım bi kaç sene sonra neymiş şu 20 lik diş...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: devilish_

hıc gorme daha ıyı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: devilish_

hıc gorme daha ıyı

Alıntıları Göster
    Bela birşey.Çenemdeki 2 tane 20 lik dişi aldırdım.Lokal anestezi yapıyorlar.Sonra giriyor neşter ile...Kart kurt kart kurt(benimkiler çok zor çıktı ameliyat yapan çene uzmanı olduğu halde...)Dikiş atılıyor ve 1 saatliğine tampon konuluyor.Anestezi geçmeye başlayınca asıl iş başlıyor.Kesinlikle ağrı kesici almalısın.Apranax fort çok işe yarıyor ama yinede 2 gün hafif ağrı yapıyor.Şansızsan 3 gün davul gibi şişiyor(2. dişimde öyle olmuştu).Bence ciddi ağrı yapmadıkça veya 20 lik diş diğer dişleri rahatsız edecek derece yamuk çıkmadıysa aldırmayın....Ağrı varsa aldırın 3 gün eziyet ama değiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Hannibal Lecter -- 5 Mart 2007; 21:59:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Hannibal Lecter

Bela birşey.Çenemdeki 2 tane 20 lik dişi aldırdım.Lokal anestezi yapıyorlar.Sonra giriyor neşter ile...Kart kurt kart kurt(benimkiler çok zor çıktı ameliyat yapan çene uzmanı olduğu halde...)Dikiş atılıyor ve 1 saatliğine tampon konuluyor.Anestezi geçmeye başlayınca asıl iş başlıyor.Kesinlikle ağrı kesici almalısın.Apranax fort çok işe yarıyor ama yinede 2 gün hafif ağrı yapıyor.Şansızsan 3 gün davul gibi şişiyor(2. dişimde öyle olmuştu).Bence ciddi ağrı yapmadıkça veya 20 lik diş diğer dişleri rahatsız edecek derece yamuk çıkmadıysa aldırmayın....Ağrı varsa aldırın 3 gün eziyet ama değiyor.

Alıntıları Göster
    ilk çektirdiğim 20lik dişte çekerken acıdı sadece sonra 1-2 gün hafif sızladı.ağrı kesici alınca geçicek ağrılar yaptı.ama 2.cisinde pek ağrı olmadı.hatta çektirirken zevk aldım önümüzdeki ay bi tanesini daha çektircem.zevk almaya başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Hannibal Lecter

Alıntıları Göster
    1.5 sene once ameliyatla aldırdım benim kadar dişciden korkan olamazdı herhalde ama kesinlikle cok rahat gecti ameliyatım 3 gun sonra derslerime girmeye başladım 1 hafta sonra agızda eriyen dikiş atmıştı ben problemsiz atlattım beklediğimden cok daha rahattı korkmayın o kadar ancak ameliyat sonrasında buz koyun agrısı ve şişi azalıyor o zaman ilk 2 gunde sıvı ile beslenirsiniz zaten doktorda soyler tukurmezseniz dikişlerinizde kanamaz nese uzatmayım bence iyi bir doktora giderseniz sorunsuz halledersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Lèon

ilk çektirdiğim 20lik dişte çekerken acıdı sadece sonra 1-2 gün hafif sızladı.ağrı kesici alınca geçicek ağrılar yaptı.ama 2.cisinde pek ağrı olmadı.hatta çektirirken zevk aldım önümüzdeki ay bi tanesini daha çektircem.zevk almaya başladım

Alıntıları Göster
    daha 10 yaşındayken dişim sallanıyordu..ben sallanan dişlerimi kendim çekerdim elimle..onu çekmeye korktum. süt dişleriydi daha. o daha çekilmeden yeni diş gelmeye başlamıştı.bu yüzden çekilmesi gerekiyordu sallanan dişimin. çok korka korka dişçiye gittim. narkoz verdi onların bi kerpeteni var onla çekti. hiç hissetmemiştim bile. Bunda da pek hissetmezsin çekilirken ama çekildikten sonra ağrı yapabilir. bana olmadı 20 lik nasıl ağrıtır bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: phoarbix

daha 10 yaşındayken dişim sallanıyordu..ben sallanan dişlerimi kendim çekerdim elimle..onu çekmeye korktum. süt dişleriydi daha. o daha çekilmeden yeni diş gelmeye başlamıştı.bu yüzden çekilmesi gerekiyordu sallanan dişimin. çok korka korka dişçiye gittim. narkoz verdi onların bi kerpeteni var onla çekti. hiç hissetmemiştim bile. Bunda da pek hissetmezsin çekilirken ama çekildikten sonra ağrı yapabilir. bana olmadı 20 lik nasıl ağrıtır bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Ben dördünü de çektirdim sadece ağrı kesicinin etkisi geçince ağrımaya başladı ilk gece çok rahat uyuyamadım ama sonra geçti....

Hepsi aynı gün çekilmedi tabi gün aşırı çekildi o yüzden bir hafta rahat uyumadım. Ama korkacak bişey yok tıp ilerledi...

• quote:

Orijinalden alıntı: mmindahor

Ben dördünü de çektirdim sadece ağrı kesicinin etkisi geçince ağrımaya başladı ilk gece çok rahat uyuyamadım ama sonra geçti....

Hepsi aynı gün çekilmedi tabi gün aşırı çekildi o yüzden bir hafta rahat uyumadım. Ama korkacak bişey yok tıp ilerledi...

Alıntıları Göster
    Yaşım 21 bende öyle birşey olmadı.

Ama hayatımda 1 kere bile diş doktoruna gitmedim gitmekte istemem. Çok korkuyorum ya öyle böyle değil hemde.

Herkes duymuyorsun bile diyor ama ne kadar duyulmasada ben çok korkuyorum diş çektirmekten yada diş le ilgili birşey yaptırmaktan.

O yüzden günde 3 defa dişlerimi fırçalarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Ama hayatımda 1 kere bile diş doktoruna gitmedim gitmekte istemem. Çok korkuyorum ya öyle böyle değil hemde.

Herkes duymuyorsun bile diyor ama ne kadar duyulmasada ben çok korkuyorum diş çektirmekten yada diş le ilgili birşey yaptırmaktan.

Alıntıları Göster
    iğne bölümünü geçtikten sonra iş çok basit. önemli olan iğne benide iğne korkutuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Loop

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

lokal anestezi yapınca tamamen baygın mı oluyorsun ? ne zaman ayılma durumu oluyor

iki tane dişim 4-5 senedir kırık sadece kök var korkumdan gidemedim bunca zamandır(kanal tedavisi olduğu için hisstmiyorum)

o koltuğa oturmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Alıntıları Göster
    alt çeneden iki tanesini oparasyonla aldırdım,dişci fobim vardı ama mükemmel bir dişciye denk gelsemde ağrı sızı işini geçtim okadar değilde üst çene deki iki dişime oparasyon için gitöedim sebebi ben dişi çektirdikten sonraki yaklaşık 3-4 günü çok zor atlatıyorum resmen çile o yüzden aslında çok basit bi olay ama gerek dikişler için beklemek gerekse bitmek bilmeyen o günler birde kan tadı sürekli benim kaçmamdaki sebepler

• quote:

Orijinalden alıntı: tigerson

alt çeneden iki tanesini oparasyonla aldırdım,dişci fobim vardı ama mükemmel bir dişciye denk gelsemde ağrı sızı işini geçtim okadar değilde üst çene deki iki dişime oparasyon için gitöedim sebebi ben dişi çektirdikten sonraki yaklaşık 3-4 günü çok zor atlatıyorum resmen çile o yüzden aslında çok basit bi olay ama gerek dikişler için beklemek gerekse bitmek bilmeyen o günler birde kan tadı sürekli benim kaçmamdaki sebepler

Alıntıları Göster
    dostum aynı anda iki tanesini birden alıyorlarmı ?

quote:

Orjinalden alıntı: tigerson

• quote:

Orijinalden alıntı: :::SpyNet:::

dostum aynı anda iki tanesini birden alıyorlarmı ?

quote:

Orjinalden alıntı: tigerson

Alıntıları Göster
    yok be dostum önce 15 gün sağ alt çene sürdü iltihap için ilaç tadavi oparasyon bir hafta sonra dikişleri aldırmak,sonra 1 hafta ara verip sol alt çene ve yine aynı şekil yine o bir hafta aradan sonra gitmem gerekiyordu bayaa oldu üst çenedekiler için gitmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerson -- 6 Mart 2007; 3:02:36 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.