Şimdi Ara

20'lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
8
Favori
484.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aga ömür törpüsü sanki halsızlık boğaz şişmesi her tülü haltı yapıo ne pislik bı sey bu be
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anil43

    Beyler her önüne gelen +25 yaş mı anlamadım.Neden diye soracak olursanız herkes çektirmiş kurtulmuş şöyle böyle anlatıp duruyor.Bu dişlerin çekilebilmesi için ki zaten bu son ihtimal yaşınızın 25 veya daha fazla olması gerekıyor.Çünkü çene gelişimini 25 yaşında tamamlıyor.25 yaşından önce böyle bi operasyon hiç bi doktor yapmaz.Bunu kafanıza sokun.Milleti korkutmaya calısmayın.

    Kardeşim 16 yaşında bir tanesini çektirdi. Ben de 20 yaşımda çektirdim. Kalan 3 dişi de çektireceğim . 20 lik diş çekimi ameliyat gibi, zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 16 Ekim 2012; 20:44:10 >




  • gece gece 20lik dişimin ağrısından bu saatte uyandım, yok böyle bir ağrı, ölüyü bile mezarından kaldırır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    gece gece 20lik dişimin ağrısından bu saatte uyandım, yok böyle bir ağrı, ölüyü bile mezarından kaldırır..



    İnanın bende de uyku olmadı bugün. Çok berbat birşey. Bu acı değişik acı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayberk228

    quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    gece gece 20lik dişimin ağrısından bu saatte uyandım, yok böyle bir ağrı, ölüyü bile mezarından kaldırır..



    İnanın bende de uyku olmadı bugün. Çok berbat birşey. Bu acı değişik acı.

    apranax fort ağrıyı kesiyor ama semptomatik tedavi tabi, en yakın zamanda dişçiye gidip kesin çözüm şart...
    bu arada sıradan dişçiye değil, diş ve çene cerrahisi bölümündeki dişçilere gitmek lazım.
  • Arkadaşlar Salı günü sağ alttaki dişimi cerrahi operasyonla aldırdım. Gitmeden önce çok stres yapmıştım. Operasyondan değil de sonrasından çok korkuyordum ağrı sızı yapar diye. Ama inanın hiç bir şey olmamış gibiyim. Hiç ağrı sızı olmadı. Sadece dikişlerden dolayı ağzımda bir sıkıntı varmış gibi geliyor. Ama hiç bir şikayetim yok. Bence gidin bir an önce aldırın sıkıntılı dişinizi. İnanın yorumlarda yazdığı gibi olmuyor. Tabii bu biraz cerraha da bağlıdır diye düşünüyorum.
  • Kanal tedavisine başlandı e gayet iyi gidiyor doktorum sayesinde. Diş köküm iltihaplıydı ilk baş onu geçirdik, o dişim dolguluydu sonra dolgumu aldı hoca, bi kaç operasyon yaptı. Son 1-2 işlem daha kaldı. İğnesiz oluyorum tedavimi. Korkan arkadaşlar korkmasın sakin olsun. İyi bir dişçi herşeyi tersine çevirir. Ağrıyla baş olmaz.
  • İyi geceler,

    Bende dün azı dişim çürük ve içi boş diye doktora gittim.Doktor azı dişinin miladının dolduğunu söyledi.Hatalıyım çok geç gittim doktora.Temizleme,dolgu vs nin bir işe yaramayacağını çekilmesi gerektiğini söyledi ama küçüklükten kalma korku ve tedirginlik ile kabul etmedim.Çünkü güveniyordum dişlerime sağlam diye..Aynı anda yirmilik dişleri sordum ve panaromik çekim yaptılar .yirmilik dişler yan bitmiş durumda.şu an için ağrı sızı yok,olmasından da çok korkuyorum.İlerde olabilme ihtimaline karşı aldırmamı söyledi ama mantıklı gelmedi.Herkeste ağrı sızı olmuyor...

    dişlerin röntgeni aşağıda ki gibi..şimdilik böyle bakalım sonrasında neler olacak..

     20'lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer?




  • öncelikle bu agrıyı bende cekiyorum herkese acil şifalar diliyorum biraz arastırma yaptım ve hekimime basvurdum eger diş düzgün cıkıyorsa cektirmeyim acısına katlının çünkü 20lik dişler kök hücre olarak kullanılıyormus buda sizin faydanıza vücuttaki hiçbirşey boş deildir cıkıyosa bi sebebi var saygılar
  • ben 16 yaşıma yeni girdim yardı namussuz ölüyorum sızıdan :D
    16 yaşında 20 likmi çıkar ya adı üstünde 20lik pratik çözüm bilen yazsın acısını alacak
    diş çektirmek gibi bi isteğim yok vardır bi hikmeti boşuna koymazlar oraya fazladan diş
  • Herkese selamlar, aranızda bende şu andan itibaren katılmış bulundum.

    Öncelikle bu gün yataktan kalktığımda boğazımda bir şişlik var filan zannediyordum ama işin kökü diş nedeniyle oluyormuş, yani diş ağrısı nedeniyle böyle bir acı çekiyormuşum. Pek hap alan birisi değilim ama kendi emellerimle olabildiğince oraya dokunmamaya ve dişimi fırçalamaya devam ediyorum, demin sert bir şeyler yemiyeyim diye sıcak çorba hazırladım afiyetle yiyorum.

    Bu acıyı çekenler eminim ne kadar zorluklardan geçtiler ama ben bile henüz çektirmemişken işin en iyisi olarak herkese çektirmeyi öneriyorum. Haftaya müsait olursam bende röntgenimi görüp dişimi çektirtmek isteyeceğim. İnternette okunulan şeylere kanmamaya, hatta onları okumamaya çalışın yoksa ömrünüz boyunca böyle korku içerisinde dişçilere yaklaşırsınız benden söylemesi. Bu iş ne kadar erken olursa o kadar da iyi olur, küçüklükten gelen bir ağrı varsa daha önceden de çekilmesi makuldür çünkü ileride çene yapısını bozabilir ve hatta onların baskısı sonucu dişlerin çarpık olmasına doğru ilerleyebilir.

    Sağ alt dişimde bir ağrı yok ama mümkünse onu da çektirmeyi umuyorum, çene yapım biraz küçük olduğundan dolayı yapmam gerekiyor. Unutmadan; bu işin ehlini bilen birisine yaptırın derim, öyle abudik bubudik yerlerde az para vereyim çeksin diye düşünmeyin diş bu, sonuçta önemli bir şey. Bazıları gerçekten yapmasını bilmiyor çekiyor sinirleri öldürüyor, bazıları iki üç parçaya bölerek keserek çıkartmaya çalışıyor. Bunları anlatıyorum diye korkmayın çünkü bu işte en iyisini seçmek size kalmış bir şey, ne kadar iyi olursa o kadar da risksiz ve ağrısız bir şekilde acıyı atlatırsınız. Yapılan iğneden sonra zaten gözlerinizi kapatıp onların uğraşmasını bekleyeceksiniz, iğne ağrısından başka bir his pek yaşanmıyor. Tek ciddi ağrıyı diş çekildikten belli bir süre sonra uyuşturucunun etkisinin geçmesiyle olabilir artık bunu da doğal olarak yaşayacaksınız, ağrı kesicilere çok fazla saldırmamaya çalışın.

    Bu acıyı çeken herkese acil şifalar diliyorum, zor bir şey sonuçta beni bile rahatsız ediyor.

    Haydi herkese geçmiş olsun, bende inşallah en kısa sürede şu illetten kurtulacağım. :)




  • Merhaba arkadaslar bende ayni
    sikintidan muzdaripim benim sag
    alt 20 lik dis disarda ve cürük
    gömülü degil Allahtan gecen agiz
    ve dis sagligi merkezine gittim
    antalya tip fakültesine gitmeniz gerek orda cekilecek dediler cok
    yorum yapilmis kimisi üniversitede
    kimisi özelde yaptirmis siz
    hangisini tavsiye edersiniz doktor
    tavsiyeleriniz varsa onlarida
    alabilirim simdiden tesekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siddstli bas agrisi ve arka dislerimde sikinti var 19 yasindayim 2 gun once devlet hastanesibe gittim 20 lik dis olacagi aklima gelmiyor hassazlik var dedim agri kesici verdi gonderdi insan bir rontgen fln ceker acidan yerimde duramiyorum cok feci sejilde bas agrisi yapiyor nasil beklicem simdi pazartesite kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler siz yine iyisiniz 20-26 yaş fln ben 15 yaşındayım yarısı patladı dayanılır acı deyil
  • bu dis orucumu bozdurdu, yok boyle bir agri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    Ulan bi süredir yanaklarımı ısırıyorum. Meğer o da bu diş yüzündenmiş.

    Aynen Su anda hem yanagim cok aciyor hem disim agriyor ne yapsam bilemedim
  • Çok güzel Tam gününe denk geldi bu 20lik diş a.q 2 gün daha bekleyeydin diş doktoruna giderdim en azından kendimi pamuk rakıya vurdum agrıyı alıyor ama demlenmek gerekiyor ... 1 bardaga saf rakı koyun su katmayın :) pamuku bandırın çıkarın agrı olan yere koyun :) inceden ağrının yok oldugunu görüceksiniz :)
  • 20 Lik dişlerin adını bile duymamıştım taki ortodontik tedaviye başlayana kadar hekimim panoromik film çektir dedi getirdim. doğuştan üst çenedeki 20 lik dişler yok :) ama alt çenedekiler gömülü çıkmıştı bir ay aralıklarla çektirdim . 2. ameliyatımı dün oldum ALLAHA SONSUZ DEFA ŞÜKÜRLER OLSUNKİ İLK AMELİYATTA OLDUĞU GİBİ NE AMELİYATTA NEDE SONRASINDA HİÇBİRŞEY HİSSETMEDİM SADECE ŞİŞLİK VAR O KADAR ONUDA BUZLA İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUM ONUN HARİCİNDE HİÇBİRŞEY YOK 1 HAFTA YEMEĞİN KISITLI OLUYOR ISLAK KEK ÇORBA İLE FELAN TAKILIYON 8, GÜN TURP GİBİ AYAKTASIN DİKİŞLER ALINDIKTAN SONRA. AMELİYATI YAPAN HEKİMEDE BAĞLI AĞRI OLUP OLMAMASI ÖRN. çok gömülü ise parçalayarak çıkarıyor birden çıkarmaya çalışırsa çeneye zarar gelebiliyor...

    İMKANI OLAN ÇEKTİRSİN...
  • Ya benim bu 20 lik dişler 17 18 yaşındaken çıktı sanıyodum yemek yerken falan acı veriyodu sol alt kısımdakinin yarısı çıkmıs anladıgım kadarıyla 2 gündür damakta kırmızı bi şişlik beyazlık falan var böyle bi acı olmaz tam bi ağrıda değil acı ile karışık garip bişey ağrı kesici içmekten nefret ederim içmedim henüz umarım çıkar sorun olmaz 2 ay önce kök diş çektirdim çok zordu bunu düşünemiyorum bile..
  • Merhaba arkadaşlar. Benim de 3 gündür ağrıyor. Yeni çıkıyor diye bakmıştım ama 3/4u çıkmış. Arka tarafı her gün biraz daha ilerliyor ama acı veriyor. Normalde hap kullanan biri değilim ama bugün ilk defa ağrı kesici aldım. Bu denli ağrı NORMAL midir yoksa hiç olmaması mi gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.