|
İnternette %100 güvenlik meraklılarının olmazsa olmazı Yubikey piyasada 4000-4500 TL ye satılıyor. Ama bu kadar para vermeden de aynı işleve 250 TL bir maliyetle sahip olabilirsiniz... Gerekli olan şey 250 TL ye satılan RP2040 veya RP2350 geliştirme kartlarından birini 250 TL ye satın almak... Google da model numaralarını yazarsanız satılan yerler çıkar. RP2040 250 TL ![]() RP2350 375 TL ![]() İkisi arasındaki fark 2350 modeli güvenlik açısından daha üstündür anahtarınız çalınsa bile şifrelenmiş verilerin çözülebilmesi imkansızdır. Ben kendim için RP2040 modelini tercih ettim hem çalınma ihtimali yok hem de daha ucuz. Şimdi kartımızı aldığımızda yapacağımız işlemlere gelelim: Kartlar usb-c çıkışlı olduğundan bir usb-c kablosuyla bilgisayarın usb girişlerinden birine takmadan önce kartın üstündeki BOOT yazan tuşu basılı tutarak bilgisayara takıyoruz. USB bağlantısı olunca BOOT Tuşunu bırakıyoruz. Bilgisayarım bölümünde RPI-RP2 veya RP2350 isminde disk oluştuğunu göreceksiniz. Daha sonra https://www.picokeys.com/getting-started adresine giderek firmware indiriyoruz... Menüden Pico Fido seçip model olarak Pico seçip indiriyoruz... İndirilen firmware .uf2 uzantılı olacak... Daha sonra indirilen klasöre gidip .uf2 uzantılı dosyayı sürükleyip RPI-RP2 veya RP2350 diskinin üzerine bırakıyoruz. Firmware otomatik olarak kartımıza programlanacaktır... Bilgisayarım bölümünden diskin kaybolduğunu göreceksiniz. Denetim masasından cihazlar bölümüne bakarak pico key cihazımızın eklendiğini görüyoruz... Yubikey' imiz artık hazır... Herhangi bir email hizmetinden güvenlik anahtarımızı kaydedip çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz... Email hesabımıza güvenlik anahtarımızla giriş yapabiliyorsak kartımız çalışıyor demektir... Kartın dışına bir kılıf ayarlamak da artık size kalmış :))) Güle güle kullanın. Kendim için yaptığım Güvenlik anahtarı resmi : ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SysEdit -- 23 Haziran 2026; 20:55:29 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler