Şimdi Ara

20,5 TL(kargo dahil) 20m Metre CAT6 Ethernet Kablosu Fabrikasyon Uçlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
14
Favori
8.853
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evde 15 yıllık kablo vardı ,dün vatandan slink cat6 kablo aldım hız testinde sadece 0.5 fark çıktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cat6 aldım bakalım gelsin umarım iyi çıkar. Şu an kullandığım ethernet kablosu çok kötüleşmişti. Yanına da 15 metrelik telefon kablosu aldım. Ev içi kabloları biraz düzeltmem lazım. Bir de şu telefon fişlerinden mi alsam acaba daha iyi kablo bağlamaktan en azından. Aslında binanın girişinden 3 ncü kata kadar kablo mu çeksem diye de düşünmüyor değilim. Hızı ve pingi ne kadar etkiler acaba merak ediyorum.

20,5 TL(kargo dahil) 20m Metre CAT6 Ethernet Kablosu Fabrikasyon Uçlar

• @cohannan sizdeki gibi etli değil ama iş görür burada incelemeside var
    Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    CAT6 Kablo Önerileri ve Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    https://www.youtube.com/watch?v=IIzs-qe1oG8

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 15 metre telefon kablosu ptt ile hızlıca geldi. Ethernet kablosunun kargo bilgisi halen girilmemiş. 15 metre telefon kablosunu splitter'a girip modeme bağladım ama 4.6 mbps hız 3.6 ya düştü. Eski kablo daha kısaydı ondan mı daha hızlı acaba ? Fabrikasyon kablo alalım dedik o da böyle çıktı. Belki de modeme giren kablo olabildiğince kısa olmalı anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Cat6 aldım bakalım gelsin umarım iyi çıkar. Şu an kullandığım ethernet kablosu çok kötüleşmişti. Yanına da 15 metrelik telefon kablosu aldım. Ev içi kabloları biraz düzeltmem lazım. Bir de şu telefon fişlerinden mi alsam acaba daha iyi kablo bağlamaktan en azından. Aslında binanın girişinden 3 ncü kata kadar kablo mu çeksem diye de düşünmüyor değilim. Hızı ve pingi ne kadar etkiler acaba merak ediyorum.

Aynı şekilde binadan eve kablo çekmeyi bende düşünüyorum. Bu attığınız görseldeki çevirici nasıl kullanılıyor? Prize takarak internet çekebiliyor muyuz yani?

• Evinizde birden fazla pc varsa ve aralarında dosya transferi rahat olsun istiyorsanız cat6 ile çok rahatlıyorsunuz. 100mb transfer hızı oluyor ve büyük rahatlık. cat5'de 10mb ile eziyet çektim yıllarca.
  • 20 metre CAT6 aldım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wauwaxtt

Aynı şekilde binadan eve kablo çekmeyi bende düşünüyorum. Bu attığınız görseldeki çevirici nasıl kullanılıyor? Prize takarak internet çekebiliyor muyuz yani?

Alıntıları Göster
    Hocam şöyle prizlerde var.
    www.hepsiburada.com
    Viko Karre Beyaz Nümeris Telefon Prizi Rj11 (Çerçeveli) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viko-karre-beyaz-numeris-telefon-prizi-rj11-cerceveli-p-HBV00000220S2

urun.n11.com
    Viko Karre Beyaz 2 Li Numeris Telefon Prizi Çerçeve - n11.com
    https://urun.n11.com/tv-data-prizleri/viko-karre-beyaz-2-li-numeris-telefon-prizi-cerceve-P111417709

Aslında splitter'ı prizini içine yerleştirip direk telefona ayrı kablo internete ayrı kabloyu duvardaki prizden almakta mantıklı olabilir :) yada splitter'lı priz olsa güzel olurmuş. Belki vardır bilmiyorum.

Benim yolladığım görseldeki fiş için alttaki görseldeki gibi 3 girişli eski tip telefon prizine sahipseniz, kabloyu soymakla ve bağlamakla uğraşmayıp, direk uçları hazır kablolardan alıp bağlamaya yarıyor. Yani çok gerekli değil ama olursa daha iyi olurmuş gibi geliyor sonuç olarak daha pratik bir bağlantı sağlıyor.

Bu arada binanın arka cephesindeyim ve elektrikçi pek olmaz gibisinden konuştu neden tam olarak anlamadım. Eğer sık kopma olursa en sonunda dışarıdan direk hat çektireceğim. Çünkü hem bina eski hemde kablolarda çok fazla ek var. Hızı ve ping sürelerini çok etkiliyor olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 22 Ekim 2019; 19:54:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

15 metre telefon kablosu ptt ile hızlıca geldi. Ethernet kablosunun kargo bilgisi halen girilmemiş. 15 metre telefon kablosunu splitter'a girip modeme bağladım ama 4.6 mbps hız 3.6 ya düştü. Eski kablo daha kısaydı ondan mı daha hızlı acaba ? Fabrikasyon kablo alalım dedik o da böyle çıktı. Belki de modeme giren kablo olabildiğince kısa olmalı anlamadım gitti.
    Benim bina girişindeki kablolarda sorun varmış. Zaten hızım çok düşüktü muhtemelen o yüzden telefon kablosu hızı düşürdü diye düşündüm. Elektrikçi çağırdım bina girişindeki sorunu düzeltti.
  • CAT7 kablolara blendajlı kablo denir ve o dıştaki metal kısım toprağa bağlantı yapılmadığı sürece fonksiyonsuzdur. Radyo tv ve pekçok EMI için tavsiye ederim. Sadece frekans olarak düşünmeyin alınan ve gönderilen veri paketlerindeki bozulmayı azalttığı içinde önerilir.
  • eline sağlık
  • Kablo biraz gecikmeli de olsa sonunda elime ulaştı.

@cohannan Teşekkürler hocam. Kablodan anlamam ama kalın ve kaliteli görünüyor. İnternet hızını bir miktar arttırdığını fark ettim. Hatta hat zayıflaması ve snr değerini de küçük bir miktar olumlu yönde değiştirmiş gibi görünüyor. Umarım bazı kopmalar konusunda da faydalı olur.

• Bugün geldi,rengi mavi ve memnunum şu anlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengizGurkan

Bugün geldi,rengi mavi ve memnunum şu anlık.
    Selamlar

CAT5, CAT6 hangisini ve kaç m almıştınız?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Evde nerde kullanıyorsunuz 20 mt kabloyu ? Fikir vermesi açısından soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuryeşildağ

Evde nerde kullanıyorsunuz 20 mt kabloyu ? Fikir vermesi açısından soruyorum.
    Ortalama 100 metre kare bir evde, oturma odası ve salon/misafir odası arasında, köşelerden kablo çektiğinizde 20 metre tam yetiyor.
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, benimde Wi-Fi modem salonda ama genelde oturma tv odasında olduğunuz için tam çekmiyor bu kablo ile modemi hole alırsam daha iyi çekecektir o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CAT5E 20 metre olanından almıştım, ürün dün gelmiş. Denedim ve hiç memnun kalmadım.
    24mbit interneti taktığım cihaza 3-5mbit aralığında yolluyor.

CAT6 ve CAT7 sorunsuzdur Belki bilemem ancak CAT5E olanından almanızı tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Ortalama 100 metre kare bir evde, oturma odası ve salon/misafir odası arasında, köşelerden kablo çektiğinizde 20 metre tam yetiyor.

Alıntıları Göster
    Ben 4. kattan zemindeki evime çekmek için 20 metrelik aldım inşallah yeter.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.