Şimdi Ara

20-30K Arasi Bilgisayar Mühendislikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gebze Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği eğitimi çok iyidir. Bilgisayar mühendisliğini marka yapmaya çalışıyorlar. Araştır az zaten kalitesini anlarsın. Sıralamaya aldanmaya gerek yok. İlk sıradan girenlerin puanlarına bak, neden tercih ettiklerini anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rider_33

Sizi önceki yıllardan hatırlıyorum hangi bolumdesiniz

Tıptayım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 6 Aralık 2017; 14:37:40 >
  • Kimseyi dinleme. İstersen okuma git bir sürü yazılım dili öğren, kendini geliştir ve sağlam bir ingilizcen olsun ; parayı kırarsın. Yazılım okumakla alakalı değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatın gerçekleri kardeşim.herkes bir örnek veriyo madem ben de verim bir arkadaşım itü bilgisayar mühendisi mezunu ve şu an tıp fakültesinde.sebebi ise hem işin zorluğu hem de gerekli degerin verilmemesi.hiçbir mühendis öyle 5.000 tl ile işe başlamayamaz.hangi üniversite olursa olsun ömür boyu sürünürsün ve hayal ettiğin hayatı malesef yaşayamazsın.bunları iyi düsün ve mesleğini ona göre seç.

• tetanos. T kullanıcısına yanıt
    Teknoloji dünyası sonsuz bir deniz bir çok alanda çalışıp kendini gelistirse projeler yapsa yurt-ici-disi farketmeksizin birşeyler yapabileceğini düşünüyorum arkadaşınız üniversitede sadece sınavlara çalıştı sanırım :D

• kardeşim kendini geliştirmek çok önemli haklısın.mesela bizim 44 binlik kampüsün yarısı fitness salonuna gidiyo.baştan sana söylim ben de çok düsündüm matematik ile ilgili bir bölüm okumayı hatta matematik okumayı da düsündüm ama malesef temel bilimlere ve mühendisliğe hiç değer verilmediği gibi kendini çok farklı işlerde bulabiliyosun.proje konusunda ise tübitak projelerine bakmanı öneririm.kısacası hayal ettiğin şeyler malesef bu ülkede gerçekleşmiyo.umarım yanlış meslek seçip pişman olmazsın.

• Up

• 20-30K Arasi Bilgisayar Mühendislikleri

Obama yönetiminde Beyaz Saray, 2020 yılında 1.4 milyon bilgisayar mühendisliği ile ilişkili mesleklere ihtiyaç olacağını ve sadece 400 bin mezunun bu işlere başvurabilecek yeterlilikte olacağını tahmin ediyor.

Yazılım firmasında çalışıyorum account manager olarak. Yazılımcı değilim. Maaşlarımız yeni mezunlara verdiğimiz maaş 3000 ila 3500 lira arasında değişiyor. Tecrübesine göre 6000-7000 liraya kadar artabiliyor. Bundan fazlasını şimdilik alan yok.

Eğer kendinizi geliştirseniz İşsiz kalmanız imkansız.

En basitten şu an java bilen 1085 kişi aranıyor:
    http://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&kw=java

645 firmasi c# bilen eleman arıyor:
    http://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&kw=c#

Kendini geliştirme mevzuna gelecek olursak. Millet burayı bence yanlış anlıyor. Kendini geliştirme demek aslında bölümün hakkını vermek. Önceden çıkmış soruları ezberleyip bölümü bitirmek bu bölümde işinize yaramıyor çünkü bu meslekte kendinizi kanıtlamak zorundasınız. Misal tıpta kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz. Bir yere prastiyen olarak atanırsınız. Kafanıza göre ilaç yazarsınız ve gül gibi geçinirsiniz. Kimse ise kaç hastayı gerçekten iyileştirdin ya da doğru tanı koydun diye ölçmüyor. Yani bu tıp bilimi öğrenmeden ezbere bölümü geçen kişiler için geçerli. Yanlış anlaşılmasın. Öğretmenlik de öyle keza. KPSS ile atan. Sonra sınıfta ister çay iç, ister yalandan ders anlat. Kimse umursamaz. Ama bilgisayar mühendisliği öyle değil. Daha iş mülakatına gelmeden sana problem yolluyorlar. O problemi çözebilirsen randevu veriyorlar. Ezbere bölümü bitirsen ezbere o soruları çözemeyeceğin için iş bulamazsın ama bu kimsenin suçu değil. Senin suçun. Ezbere doktor olursan asla düzgün bilimsel araştırma yapamazsın. Aranan doktor olmazsın. Hatta malpraktisten işin men edilebilirsin. Ezbere öğretmen olursan öğrencilerin bir ömür boyu arkadan küfür eder. Yetersizliğini öğrencileri ezerek kapatmaya çalışırsın.

20-30K Arasi Bilgisayar Mühendislikleri

Bakın bu istatistik bu yıl Quartz'da paylaşıldı ve haberin başlığı Bilgisayar Mühendisliği diploma almalısınız idi. Rakamlar ise şunu gösteriyor: Mezun sayısı ihtiyaçların sadece %10'nu kapatabiliyor. %90 ise hala açık ve yurt dışından sizleri bizleri almak zorunda kalıyorlar. Hatta bu durum ne yazık ki değişmeyecek çünkü ABD'de bilgisayar bilimine ilgi düşük. Bu alana yönelenlere nerd/geek gözüyle bakılıp küçümsüyorlar.

Şu mühendis çok güzel açıklıyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 6 Aralık 2017; 17:34:22 >

• faydalı bilgiler için teşekkürler. bilgisayara ilginiz varsa nerde kazanırsanız orda girin arkadaşlar, çankaya üniversitesi burssuz bilgisayar mühendisliğinden ucla ya giden forum üyesini hatırlatayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okkibashi

faydalı bilgiler için teşekkürler. bilgisayara ilginiz varsa nerde kazanırsanız orda girin arkadaşlar, çankaya üniversitesi burssuz bilgisayar mühendisliğinden ucla ya giden forum üyesini hatırlatayım.

hocam olabilir ama daha iyi üni kazanırsan yüksek puanlı ünilerde düşük puanlılara göre daha iyi hocalar olduğundan sorun oldu mu daha iyi, hızlı yanıt alırız. Kendimizi geliştirmemiz daha kolay olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: voublo

Gebze Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği eğitimi çok iyidir. Bilgisayar mühendisliğini marka yapmaya çalışıyorlar. Araştır az zaten kalitesini anlarsın. Sıralamaya aldanmaya gerek yok. İlk sıradan girenlerin puanlarına bak, neden tercih ettiklerini anlarsın.

hocam orası iyiymiş ama darbeden sonra iyi hoca gitti diye duyum aldım gebzede ki arkadaşımdan. Belki birden çok hoca gitmiştir o yüzden aklım oraya takılıyor benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

quote:

faydalı bilgiler için teşekkürler. bilgisayara ilginiz varsa nerde kazanırsanız orda girin arkadaşlar, çankaya üniversitesi burssuz bilgisayar mühendisliğinden ucla ya giden forum üyesini hatırlatayım.

hocam olabilir ama daha iyi üni kazanırsan yüksek puanlı ünilerde düşük puanlılara göre daha iyi hocalar olduğundan sorun oldu mu daha iyi, hızlı yanıt alırız. Kendimizi geliştirmemiz daha kolay olmaz mı?

Haklısın. Daha iyisini kazandıysa elbette gitsin. Buradaki amacımız sıralaması düşük okula giden insanlara umut vermek ve yol göstermek. İyi okullar toplasan 500 kişiyi anca eğitebiliyor. Geri kalanlarımız ne olacak? Pes mi edeceğiz yoksa seneye yükselip başkalarını mı eleyeceğiz? Bunlara gerek olmadan ortalama okula gidip de öğrenebiliriz bu alanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 6 Aralık 2017; 19:48:14 >

• eğer sektöre atılıp yazılımcı olmak istiyorsan okuldan daha çok senin kendini geliştirmenle alakalı. ama mesela ben yüksek lisans-doktora yapmak yapay zeka, makine öğrenmesi gibi alanlarda çalışmak sonra büyük şirketlere girmek istiyorum. benim için iyi bir akademik eğitim önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

quote:

aslında bilgisayar mühendisliğinde belli başlı üniversiteler gerçekten çok kaliteli, daha gerilere gebze, 20-15 bandına hacettepe diyebilirim. şahsen ben ilk 10 bine giremediğim sürece hacettepeyi yazıcam. zaten taban değilde tavan puana bakarsak hacettepe 480 puanlı öğrenci bile almış, 12 binden üst bi sıralamaya tekabül ediyor bu. uzunca araştırma yapıp kendini bilgisayar mühendisliğine ait görenlere önerim girdiği yeri yazmaları. yazılımda bireysel yetenek önemli faktör. diğer sektörlere benzemez. donanım haberdeki iş ilanında bile equal experience daha iyisini kazanırsan orayı yaz ama bilgisayardan anlıyorsan daha iyi üniversite diye gidip inşaat yazmayın.

• tetanos. T kullanıcısına yanıt
    Bi çekememezlik var sanirim

• Bi konu dışına, dünya gündemine giriyorum itü makine, boğaziçide mühendislik mezunu biri iş şartlarının kötülüğünden dem vuruyor, 2500-3000 TL ye çalışmaktan şikayet ediyor, yabancı dili var iyi staj imkanı olmuş vs. Sonra buraya geliyorum yeni mezuna 5000-6000 TL maaşlar havada uçuşuyor. Bu insanlar farklı ülkede mi yaşıyor hangi taraf doğru söylüyor nereden duyuyorsunuz merak ediyorum.

• scienceandart kullanıcısına yanıt
    Al benden de o kadar

Sıkıntılı durum

• quote:

Orijinalden alıntı: scienceandart

Bi konu dışına, dünya gündemine giriyorum itü makine, boğaziçide mühendislik mezunu biri iş şartlarının kötülüğünden dem vuruyor, 2500-3000 TL ye çalışmaktan şikayet ediyor, yabancı dili var iyi staj imkanı olmuş vs. Sonra buraya geliyorum yeni mezuna 5000-6000 TL maaşlar havada uçuşuyor. Bu insanlar farklı ülkede mi yaşıyor hangi taraf doğru söylüyor nereden duyuyorsunuz merak ediyorum.

Makineyi bilmem ama bilgisayarda o rakamlar mümkün değil. Yeni mezunlar 6K-7K alması çok ama çok zor. Yeni mezunlar ortalama 3K ile başlar ama hızla yükseltebilir maaşını. Maksimum da 7K olabilir. Daha fazlasını istiyorsa yurt dışı şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 7 Aralık 2017; 13:40:1 >
  • Bu yazdıklarınızdan %100 emin misiniz hocam benim için çok önemli.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.