Şimdi Ara

20-25 M2 ODA ISITMA PROBLEMİ ACİL ÖNERİLERİNİZ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
11.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Oturduğum ev teras katı ve merkezi sistemle ısınıyor,ısınıyor dememek lazım aslında evde donuyoruz, sıcaklığı ölçmek için 3 adet termometre aldım bir tanesi civalı iki tanesi dijital ekranlı, akşamları ortalama sıcaklık 17-18 dereceyi gösteriyor ama bu derecede ciddi anlamda üşüme problemi yaşıyoruz,eve gelen misafirler yada biz kalın giyinerek battaniye ile oturabiliyoruz. yine örneğim bugün sabah termometreler 11 dereceyi gösteriyordu internetten istanbul kaç derece diye baktığımda ise 6 derece olduğunu gördüm.bu aya yanlız bir gün ısınabilmemize rağmen doğalgaz 200 ytl geldi,şohben tüplü,yemek ocağıda tüplü.yani doğal gaz yanlızca ısıtmada kullanılıyor.200 ytl ısınamadığımız bir ev için vereceğiz.iki adette tüp kullanıldığını düşünürsek çok fazla para veriyoruz gibime geldi üstelik hiç ısınmadan.ayrıca teras olduğundan dolayı %20 daire daha az ödeme yapıyorum.diğer dairelere 240 gibi bir rakam geldi,diğer dairelerde oturanların ısındığını ve hiç sorunları olmadığını biliyorum,

    şimdi farklı ısınma yöntemleri arıyorum,bilgili olan arkadaşlarda bu konuda yardımlarını bekliyorum. merkezi sistemden yararlanmayı düşünmüyorum acaba merkezi sistemden nasıl çıkabilirim.doğalgazı kapattırabilirsem 20-25 m2 lik odamı nasıl en iyi sonuçla fazla elektirik faturası ödemeden ısıtabilirim ( klima düşünmüyourm)

    2 adet ufo,kumtel,yağlı petek,vs ne gibi seçenekler önerirsiniz.

    ayrıca bana gelen doğalgaz miktarını bir şekilde ölçtürebilir yada ısınamadığımı haksız yere paramın alındığını isbat ettirebilirm,apartman sakinlerinin evimize ziyarete gelip sorunu alamalarını istedim ama nafile kimse ilgilenmiyor.geçen sene sürekli hasta gezdik bu sene sorun olmayacak dendi ama birşey yapılmadığından aynı problemi yaşıyoruz.

    bulunduğum evde kiracı olduğumdan dolayı önerilerinizi buna göre yapabilirseniz sevinirim.

    oldu, oldu. olmadı evden taşınacağım

    cevaplar için teşekkür ederim







  • Merhaba,
    ilk etapta yalıtım diyecegim ama kiracı oldugunuzdan mümkün degil.En iyisi taşınmak bence.Zaten boş boşuna dogalgaz parası veriyorsunuz.Yazık günah evdekilere.200 ytl dogalgaza verene kadar Ufo tavsiye edecegim bu durumda çünkü hiç olmazsa infraredin gördügünü yüzeyi ısıtır.Faturada dogalgazınki gibi gelir.Yada konvektör ısıtıcıları kullanabilirsiniz.Nobo,beha,ardo veya Aeg gibi konvektör ısıtıcı markaları var.
  • bu işin çözümü var aslında bazı ölçüm yöntemleri var,örneğin su sayacına benzer bir sayaç eve giren boruya takılıyor,her eve giren suya göre fatura bölünüyor falan filan, neyse şuna bi göz atın derim.

    http://www.alomaliye.com/2008/merkezi_isitma_yonetmelik.htm
  • can sıkıcı bir durum olmuş...
    evin hatırı sayılır bir artısı (+) yoksa başka evde bakabilirsiniz.
  • @yyusa kardesim senin icin en iyi cozum eger anne baba yanı, cocukların okul durumu vs. gibi cok baglayıcı bir sebebin yoksa derhal ordan tasınman olacaktır. Malum kiralar baya bir dususte daha iyi vede ozellikle arakat tercihinde bulunursanız ailecek iyi olacaktır saygılar...
  • Herkeze cevaplar için teşekkür ederim.

    taşınma işini bende düşünüyorum ve ev araştırıyorum aynı zamanda, yanlız taşınmakta bayağa bir uğraş gerektirdiğinden ev bakarkende sorunumu nasıl halledebilirim diye araştırma yapıyorum.

    Erete arkadaşım verdiğin link i şöyle kısaca inceledim daha sonra dikkatli bir şekilde uzun uzun okuyacağım. anladığım kadarı ile merkezi sistemde olsa her kata kullandığı doğalgaz kadar ödemesini sağlayacak bir sayaç mevcutmuş, eğer doğru anladıysam bu konuya odaklanacağım.
  • YYUSA ARKADAŞIM.

    MAALESEF OTURMAKTA OLDUĞUNUZ DAİRENİN TERAS KAT OLMASI EN BÜYÜK DEZAVANTAJ OLARAK GÖZÜKÜYOR.

    SICAK SU SİSTEMİNE SICAK SU SAATİ TAKTIRMAN BİŞE İFADE ETMEYECEK. SU SAATİ TESİSATTAN GEÇEN SU MİKTARINI ÖLÇECEKTİR. SENİN DAİRENE GELEN SU MİKTARI DEĞİŞMİYOR Kİ DAHA AZ ÖDEME YAPASIN. KAZANDAN ÇIKAN SICAK SU SENİN DAİRENE GELENE KADAR ISI KAYBEDİYOR.

    ŞİMDİ.


    DAİRENİN ISI YALITIMI NE DURUMDA? BİNA YAŞI İLE DE ALAKALIDIR.

    PETEK MİKTARIN DAİREYE GÖRE UYGUN SEÇİLMİŞ Mİ? DİĞER DAİRE SAKİNLERİ ZAMAN İÇERSİNDE KENDİ DAİRELERİNE PETEK İLAVESİ YAPTIRMASI DA SİZE SICAK SUYUN ULAŞMASINI OLUMSUZ ETKİLEYECEKTİR. DAİRENİN METREKARESİ, PENCERE EBATLARI GİBİ DEĞERLER PETEK SEÇİMİNDE ÖNEMLİDİR.

    DAİRENİZİN ISITMA SİSTEMİNDE TIKANIKLIK OLUP OLMADIĞINI NE KADAR BİLİYORSUNUZ? ZAMANLA BORU İÇ YÜZEYİ KİREÇLENME GİBİ SEBEPLER İLE DARALMAKTA VE SUYUN GEÇİŞİNİ ZORLAŞTIRMAKTADIR. BUDA ISI TRANSFERİNİ OLUMSUZ ETKİLER.

    BİNADAKİ MERKEZİ SİSTEMDE AÇIK İMBİSAT DEPOSU MU KULLANILIYOR? AÇIK İMBİSATLI SİSTEMLERDE AŞIRI ISI VE SU KAYBI YAŞANMASI KAÇINILMAZDIR. ÜST KAT OLDUĞUNUZDAN EN ÇOK SİZİ ETKİLER.

    YUKARIDA SAYDIKLARIM İLK AKLIMA GELEN FAKTÖRLER.

    BU FAKTÖRLERİ BİR GÖZDEN GEÇİRİN İSTERSENİZ. YAPMIŞ OLDUĞUNUZ GÖZLEMLERİ AKTARIRSANIZ DURUMU DAHA İYİ ANALİZ EDEBİLİRİZ.

    AMA İŞİN DİĞER BOYUTU DA VAR.

    NE KADAR GÖZLEM YAPSANIZ DA KİRACI OLDUĞUNUZ İÇİN;

    DAİREDE PETEK İLAVESİ YAPILMASI GEREKİYORSA EV SAHİBİ KABUL EDER Mİ?
    APARTMANDAKİ DİĞER FERTLER AÇIK SİSTEMDEN KAPALI SİSTEME GEÇMEYİ KABUL EDERMİ?
    BORULARDA TIKANMA VARSA NE YAPILABİLİR?

    GİBİ DİĞER SORUNLAR ÇIKIYOR KARŞINIZA.

    İNŞALLAH EN KISA SÜREDE GÖNLÜNÜZE GÖRE BİR EV SAHİBİ OLMANIZI DİLEĞİYLE




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.yerdenisi.com/urun.asp?cat=4&id=43 bende zaten ısı sayaçlarından bahsettim, yoksa sadece suyu ölçmek bi anlam ifade etmez tabiikide.

    bu sorun için illaki sayaç taktırın demiyorum,bakılacak çok parametre var arkadaşın da dediği gibi,ama herkes ısındığı kadar ödesin deniliyorsa taktırırsınız,1.kattaki daha sıcak gelen suyu kısmak zorunda kalır,sıcak su yukarı doğru gelir.(tabi sorun bundan kaynaklanıyorsa).

    neyse kolay gelsin.
  • direkt taşın hoca merkezi değil de lokal ısıtma çözümlü bir ev olsun.merkezi sistemlerde bu gibi durumlarda hiçbirşeyi ispatlayamazsın ve üşüdüğünle kalırsın.kimse ısınamaz gibi sonuç çıkarmayın sizin gibi durumlarda birşey çıkmaz diyorum...
  • herkese vermiş olduğu cevaplardan dolayı teşekkür ederim.

    bende direk taşınmayı düşünüyorum ama kışın taşınmak biraz zahmetli ayrıca bulunduğum semtte ev kiraları hiçte düşmedi tam aksine hala aynı yada biraz artış var.

    gezgin75 uzun ve açıklayacı bilgilendirmelerin için teşekkür ederim.sorduğun sorulara az olan bilgimle cevap vereyim.
    ev yaklaşık olarak 120 m2 ama bunun terasın 20m2 balkonunda 3 metre kare olduğunu var sayarsak kullanım alanım yaklaşık 97 m2.
    ev 3+1,oturma odam 20 m2 gibi ama uzunlamasına bir oda biraz.her odada bir petek var,bunlardan iki tanesi eski peteklerden,hani eski okullarımızda vardıya onlardan,diğerleri ise normal ızgaralı peteklerden, zaten eski olanlar daha çok ısınıyor ve daha geç soğuyor,diğer petekler ise ılık şekilde yanıyor kendini zor ısıtıyor.hatta ısıtamıyor diyebilirim.
    ev daha önce dublex miş daha sonrada evi genişletip dublex i bozup ayrı daire yapmışlar.işin açıkçası evin çatısındada problem var duvarlar su aldı ve kabardı, yan daire ile duvarlar arası boşluk olduğu çıktı sonradan ortaya.ev tam bir yaz evi aslında yazın çok keyifli ama kışın biraz zorluyor bizi. ev kendimin olmadığındanda eve müdahalede bulunamıyorum.terasa ile odayı ayıran duvarın 4 de 3 ü cam,tavan yüksekliği yaklaşık 2,5 metre eni ise 5 metre gibi.şuan termometrelerim 19 dereceyi gösteriyor.boğazlı kazakla oturuyorum çokta üşümüyorum ( bedende alıştı tabi )

    aslında bu durumada razıyım şuan çok üşümediğimden dolayı ama her zaman böyle değil tabi, geçen hafta içi apartman sakinlerinin yapmış olduğu toplantıda alınan karar her daire bir peteğini kapatması imiş, biz toplantıya girmedik çünkü 6 katlı apartmanda tek kiracı biziz.

    zaman içerisinde gelişmeler neyi gösterecek bilemiyorum, ama çok üşüdüğüm bir iki gün daha olursa acilen taşınma kararı alabilirim.

    hayırlısı olur inşallah.




  • Hiç duymamıştım Ardo'yu. Sitesine girip baktım. Aynen mesajınızdaki gibi pijama gömlekten bahsediyor. Eskiden vapurlarda işportacılar olurdu. Haşere ilacı satan birisini hiç unutmuyorum. "Hayvanı yakala, sağ bacağını sol koluna bağla, sonra koltuk altından gıdıkla, hayvan gülecek, agazını açacak, bu gördüğünüz ilaçtan ağzına iki damla damlat, hayvan önce felç olacak, daha sonra cavlağı çekecek, iki sene sonra nesli kuruyacak. Baylar bayanlar işte bu şahaser ilaç 2.5 lira, yanında tarak bedava" Lafın kısası ardo bende böyle bir etki yaptı.

    İlk önce "mikro dalga fırın mantığı" ile üretildiğini düşünmeme rağmen eklenen pdf leri okuyunca bundan da vazgeçtim. Anlaşılmasın diye Grek alfabesinde kullanılmayan harf bırakmamışlar. Fiziğin temel kavramı "olmayan varolmaz, varolan yokolmaz" istedikleri kadar harf kullansınlar elektriğin dışında kullandığı enerjinin kaynağını ve türünü anlatmadıkça 1200 watt elektrik enerjisiyle kışın ortasında insanları soyunuk dolaşmaya ikna edemezler. Eğer mikro dalga kullanılıyorsa da sağlığa aykırı olmadığına dair uzun süreli testlere dayanan raporları yayınlanana kadar bu tarz girişimlerden herkes kaçınmalıdır. Özetle, Erzurumda kışın ortasında çıplak yatmak gibi zevki olanlar bile bu aleti kullanmamalı, aksi taktirde bir gece uğruna, gerçek aletlerini kaybedebilirler.

    (Bu tarzda mesaj yazdığım için Haber donanımdan özür diliyorum. Belki ilgili firma ya da kişi bu mesajı okursa sitesini traji-komik biçimden kurtarabilir. Ayrıca dağ başımı burası, kaşınanı kaşımak lazım )




  • Sn. Kimyacılar, şimdi yeniden Ardo'nun sitesine girdim. Biraz değişiklik yapılmış gibi. Ancak hala iddia'ya yakışır profesyonel hava yok.

    Ana sayfada yer alan;

    "Hesabını bilene, Elektrik enerjisini: Isıtmada, kurutmada Doğalgazdan %50 daha ucuz yakıt yapan ısıtma teknolojisi ile üretilen ARDO panel ısıtıcılar, 6 kenar 8 köşeyi aynı anda eşit ısıtır! Eksi 40 derecede bile, uykuda PLAJ KEYFİ yaptırır! "

    "Doğalgazdan daha hesaplı, daha konforlu ve Organik Isıtan ARDO ile: Artık; Plaj Mevsiminiz 12 ay sürecek! Kazaklar fora edilecek! Yorganlar dolapta kalacak!,"

    " İklim dolabı veya kuluçka makinesi gibi ısıtmaz!
    İklim dolabı veya kuluçka makinesinde her tür mikrop, bakteri ürer!
    Malesef diğerleri iklim dolabı veya kuluçka makinesi ısıtma tekniği ile ısıtmak için yarışıyor. (Klimlar, kaloriferler, yerden, menfezden havayı ısıtanlar!)
    Sonuç: Gelsin enfeksiyonel solunum yolu hastalıkları!
    Bebekler her hafta doktora abone! "

    gibi sloganlara ne gerek var?

    Hele, düşük cümlerin sonlarındaki ünlemlerin niye konulduğunu hiç anlamadım. Bunları incelemekten işin aslını öğrenmeye fırsat kalmadı.

    Ardo'cuları tanıyorsanız söyleyin daha ciddi bir site hazırlatsınlar. Ya da Star TV'de Hayrettin'in programına katılıp, milleti kışın ortasında gömlekle dolaştırmak yerine birazcık güldürsünler.

    Tekrar yazıyorum. Ciddiye alınmak isteyenler öncelikle kendileri ciddi davranmalıdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.