Şimdi Ara

20.000 TL bandında 3D modelleme/oyun amaçlı PC önerisine ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20.000 TL bandında 3 boyutlu çizim ve oyun odaklı bir PC toplayacağım. Çok uzun yıllardan beri donanım ile uğraşamadığım için güncel bileşenlerden bihaberim. Benim için PC toplayacak bir şirket mevcut, bu arkadaşlar güvenilir ve bana donanım tavsiyelerinde de bulunacaklar. Fakat ne olursa olsun bir ön bilgi sahibi olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizden ricam bana bileşen tavsiyelerinde bulunmanız. Her bileşeni de, aralarından bir bileşeni de söyleseniz işime yarar.

Öncelikle AMD işlemci almak istiyorum (buna itiraz edecek olanınız varsa saygıyla dinlerim). Monitör almayacağım. Ekran Kartımı Asus Rog 2080Ti olarak sabitledim (nedeniyle başla bir marka tavsiyenizi de dinlerim). Ram olarak 64 GB düşünüyorum fakat bileşenler çok maliyetli olur da 20k bandını aşarsa o zaman 32 GB'a düşürebilirim.

Aşağıda kafamda kurduğum sistem var. Lütfen siz de önerilerinizi paylaşınız.

• İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X 3.7 GHz-4.3GHz, 20 MB, 105W, 8/16, AM4, Wraith Prism İşlemci

• Anakart: ASUS ROG STRIX B450-E GAMING WI-FI AMD B450, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, Display Port, HDMI ATX

• Bellek: 2 x KINGSTON HX432C16PB3K2/32 HyperX Predator DDR4-3200Mhz C16 32GB (2x16) DUAL (16-18-18) 1.35V Bellek

• Ekran Kartı: ASUS Geforce ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING RTX2080Ti, PCI-E16 3.0, 11GB/352bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort, USB Type-C Ekran kartı

• SSD: CORSAIR CSSD-F960GBMP510 Force Series MP510 960GB SSD M.2 3480-3000MB/s SSD sabitdisk

• HDD: SEAGATE ST2000DM009 Barracuda Pro 2TB 128MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk

• Kasa: ? (NZXT H700 olabilir)

• Güç Kaynağı: ? (kasanınki gerçekten iyi ise kalabilir)

• İşlemci Soğutucusu: ? (kapalı devre sıvı işlemci soğutucusu)

• Hocam almişken 3950x Alin. 16 core 32 threat. Ram ucuz yollu 3000mhz bakin b450 yerine x470 Alin Yada ayni fiyata var ise x570. Ssd kesinlikle Alin derim 1 tb Sata ssd ve 250gb nvme alabilirsiniz psu olarak 850 watt Alin siz f/p ister iseniz high power fsp bakabilirsiniz. Gold sertifikali olanlarindan. Anakart alirken vrm lerin sicakliklarina dikkat etmenizi öneririm 16 core yi %100 yükte her anakart besliyemez beslese dahi vrm ler isindigindan ya anakart kendini kapatir Yada cpu limitler kendini vrm burn olur ise anakart ile psu da yanabilir bu yüzden anakarti iyi bir model tercih edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman anakarta dikkat, 4 tane ram kullanacaksınız mutlaka t-topology olmalı.

Edit
    2700x de işini görmez, en az 3600 olmak üzere ryzen 3000 serisinden tercihinizi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 14 Ekim 2019; 2:55:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 ay bekleyin 5000tl ye 3950x alıp en az 5 sene rahat edersiniz.

Anakartta asus x570 pro olabilir fp si iyi.

https://urun.n11.com/anakart/asus-prime-x570-pro-ddr4-sgl-am4-atx-P367147032

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r9 3900x varken 2700x alınmaz

• ProSniper kullanıcısına yanıt
    3600 Lira
    https://www.trendyol.com/amd/ryzen-9-3900x-4-6-ghz-3-8-ghz-max--socket-am4-100-100000023box-p-31295768?boutiqueId=343491&gclid=EAIaIQobChMIi7Gz8rub5QIVU6maCh02ug7jEAYYASABEgLJgvD_BwE

Bellekleri de, yeni çıkan GSkill Neo serisi 2X16 3600 C16 alabilirsiniz. QP Bilişim'de var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20.000 TL bandında 3D modelleme/oyun amaçlı PC önerisine ihtiyacım var.

sinerji'den şöyle bir şey yaptım sizin için. Sıvı soğutucu olmadan böyle bir fiyat çıktı ki; bence çok uygun çünkü tek başına ekran kartı bile 10.000TL zaten. göz atmanızı öneririm.
  • @gtx295 @jac0B0 @Timeguard @asko56 @ProSniper @_Dominic_Toretto_ @neroforte

Hepinize vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Yazılarınızı okudum ve elimden geldiğince anlamaya çalıştım.

ilk anladığım şey işlemci olarak Ryzen 3900x almam gerektiği. (Eğer imkanım el verirse 3950x tercih etmem de tavsiye edilmiş.)

Anakartta MSI B450 tavsiyesi de x570 Tavsiyesi de var. 4 tane ram kullanacağım 4x16 şeklinde. Yazılanlara göre t-topology özelliğine sahip bir kart almam gerekiyor. Bir çok x570 var. Ne yazık ki fark analizi yapamıyorum. "Asus Prime X570-PRO 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX" iyi mi?

Bellek için ise "GSkill Neo serisi 2X16 3600 C16" önerilmiş. Bellek seçiminde hata yapmamak için neye dikkat etmem gerekiyor?

Güç kaynağında tavsiye edilmiş olan "Sharkoon 850W SilentStorm Cool Zero 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı" için bir itirazı olan var mı?

Son olarak hayal kırıklığı olacak ama 2080Ti yerine düz 2080 almam gerekebilir. Bütün bu parçaları Black Friday'da indirime denk getirip almaya çalışacağım. Olmazsa bütçem yetmeyecek.

Tekrardan hepinize teşekkürler.

• Stonegolem kullanıcısına yanıt
    Bu bütçe ile arkadaşların dediği gibi 3900x veya 3950x gibi en tepe modellere yönelmen klasik ama isabetli fikirler. Eğer çizim işlerinde rennder ve çok çekirdek performansı da önemliyse bu öneriler ideal.

Anakart tavsiyesi için aşağıdaki konunun ilk sayfasına bak.
    https://forum.donanimhaber.com/x570-x470-b450-anakartlar-tavsiye-konusu-ilk-sayfa--137467824

Yüksek MHZ'li ramlar Amd işlemcilerin dostudur özellikle oyunlarda FPS'ye katkısı gözden kaçmaz. Seçtiğin ramlar 3600 C16 veya 3200 CL 14,15 değerlerine sahip olmalı. Marka çok önemli değil artık anakartlar bütün ramlere uyumluluk gösteriyor ama markanın kullandığı ram bileşeni kararlılık ve overclokc performansı açısından önemli. En kaliteli ram bileşeni olan Samsung B-Die yapımı ramler ram piyasasının en kaliteli ve aynı zamanda en pahalı ramlerini oluşturur. Arkadaşların önerdiği G skill 3600 CL16 büyük ihtimal samsung b-die 'dır. Ama başka markalarda tercih edebilirsin. Aşağıda hangi ramin B-die olup olmadığını sorgulayabileceğin bir site var.
    https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

İtirazım var güç kaynağına. Son dönemde popüler ve müşteri memnuniyetini kazanan marka ama ben 20k'a bütçeyi emanet etmem. Corsair Rmx,TX. Seasonic Prime. Evga markaları/serileri varken sharkona bakmam. Aşağıda verdiğim linkteki tier a+ ve a olan gruptan bakmanı tavsiye ederim
    https://linustechtips.com/main/topic/1045610-new-psu-tier-list/

En son yazdığını okudum. Bütçe zor denkleşcekmiş. O zaman daha farklı bakış açısıyla bakmak gerekebilir. 2080Tİ'a bir 4k veya en az 2k bir monitör almadıktan sonra da kartı boş yere alma derim.

Donanım konusunda tecrüben az ise bilgi toplayarak, tavsiyeleri tartarak karar ver. 20k az değil bazılarının 1 senelik maaşı...

• g3nj kullanıcısına yanıt
    @g3nj

öncelikler hızlı cevap için teşekkür ederim.

Oyun için 3D modelleme, özellikle çevre modelleme yapıyorum. Animasyon işinde olmadığım için render çok kullanmasam da pek çok durumda pre-render sahne göstermek gerektiğinden lazım oluyor. O nedenle ne kadar çok çekirdek o kadar iyi ruh sağlığım için.

Sistemi 4K büyük bir ekranda kullanacağım. O nedenle 2080Ti aslında bu sistemin bel kemiği olacaktı. Ama hem seneye 7nm'lik 3000 serisi geliyormuş. hem de onu alamasam bile bu 2080Ti yarı yarıya ucuzlar şeklindeki yorumlar beni çok yordu. Evet gerçekten de sistemi toplamayı 1 yıl erteleyebilirim ama bunun sonu yok.

Donanım konusunda güncel bilgim maalesef yok. En son makine topladığım zaman 2006 yılıydı. Bu nedenle buradan bir çıkış yolu bulmaya karar verdim. Çok şükür ki sizlerden de yardım alabildim.

Son olarak İstanbul içinde makine toplayan, stres test yapan ve cihazı o şekilde teslim eden güvenilir bir kuruluş var mı bildiğiniz? Her parçayı nasıl aynı yerden tedarik edeceğim bilmiyorum ama alıp kendim kurmaya cesaret edemiyorum. Zaten panik bir insanım, hiç bir şey olmasa heyecandan akan ter ile tuz banyosu yapar bütün sistem.

Yine aynı şekilde sistem toplama sihirbazı olan yerler var. Bunlardan da tavsiye edeceğiniz varsa çok sevinirim.

1 Yıl ertelemek biraz garip geldi. 1 yıl içerisinde çok şey değişiyor. Özellikle $'da çok değişiyor. 1 yıl bekleme fikri varsa burada yazdıklarımızın hiç bir anlamı olmayabilir. En fazla 1 ay kala bilgi toplamak daha mantıklı olur.

donanım Bilgisi konusunda bu platforma güvenebilirsin. Hem tecrübeli, bilgili hem de cebini senden daha çok düşünen arkadaşlar var.

PC toplamayı bazı insanlar gözünde büyütse de çok basit birleştirme işleminden ibaret. Özellikle youtubede çok detaylı rehberleri izleyerek bir arkadaşının da yardımıyla en fazla 30 dk içinde halledebilirsin. Kesinlikle gözünü korkutmasın bir kaç video izle ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın.

Seni teşvik ediyorum toplayabiliyorsun diyorum çünkü: Evet istanbul'da da pc toplayan gerekli testleri yapan firmalar var veya hazır sistemleri alıp direkt kullanmaya başlayabilirsin. Ama bütçeye sığdırmak istediğin parçaları önemle ve güzel indirimleri kovalıyarak seçmek gerekiyor. O yüzden parçaları tek bir yerden değil farklı yerlerden uygun fiyatlarla bulabilirz./Bulmalıyız.

İstanbul'da en güvenilir inventus var. Hizmet konusunda ama fiyatlar çok uygun olmuyor. Ama dediğim gibi zamanın oldukça donanım dünyasına dal yerli/yabancı youtube kanallarını izle. 1 ayda toplamayla ilgili ön yargıların kalkcak

Techsource
    Bitwit
    Paul's hardware
    Line tech tips

önerdiğim yabancı kanallar.

Tehnopat,
    Mod Art Pc,

Yerli kanallar. Sadece teknolojik bilgi ve toplama videolar için önerilerimdir. Tavsiyeleri dikkate alma, tartışılır.

• Sinerji'den toplanmıştır. https://prnt.sc/pj79za

Farklı yerlerden alırsanız veya n11 kuponu toplarsanız 1500-2000 TL cepte kalır.
  • www.newegg.com
    ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 WIFI AX AM4 ATX AMD Motherboard - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/p/N82E16813157893

www.newegg.com
    G.SKILL Trident Z Neo (For AMD Ryzen) Series 64GB (4 x 16GB) 288-Pin RGB DDR4 SDRAM DDR4 3600 (PC4 28800) Desktop Memory Model F4-3600C16Q-64GTZNC - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/g-skill-64gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820232865?item=N82E16820232865

www.newegg.com
    MSI GeForce RTX 2080 Ti RTX 2080 TI SEA HAWK X Video Card - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/msi-geforce-rtx-2080-ti-rtx-2080-ti-sea-hawk-x/p/N82E16814137354

Asrock X570
    Gskill trident neoZ 64GB (4x16gb) 3600mhz cl16
    2080ti sea hawk (sıvı soğutmalı)
    Toplam 12,346tl

3900x hepsiburadada 3600tl
    16 bin tl etti

4 bin tl ye m2 ssd kasa+psu kaldı

Edit
    www.newegg.com
    SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 1TB PCIe Gen3. X4, NVMe 1.3 64L V-NAND 3-bit MLC Internal Solid State Drive (SSD) MZ-V7E1T0BW - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/samsung-970-evo-1tb/p/N82E16820147691?item=9SIA0ZX99Y8973

Samsung 970 evo 1tb
    1300 tl

Kasa+psu kaldı
    Corsair spec-06 ve rm750x alırsan
    1400tl de bunlar tutar.

Toplam 18,750 TL

Edit2
    spec-06 kasa beğenmezsen Corsair Crystal serisi bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 14 Ekim 2019; 22:2:11 >

• Bütçe kısmak istersen 2080 super alırsan 3100 tl tasarruf edersin

https://www.newegg.com/global/tr-en/gigabyte-geforce-rtx-2080-super-gv-n208sgaming-oc-8gc/p/N82E16814932218?item=N82E16814932218

Bunu normal windforce rev1.0 ile kıyaslama rev2.0 daha Türkiye’ye gelmedi.

B450 tavsiye etmem. Sizin için x470 Yada daha az fark var ise x570 Alin. Ram ler 3600mhz Samsung b die Yada 3600 mhz herhangi bir marka (nadir de olsa ram seçer anakart) psu olarak 850 watt high power gold alabilirsiniz. High power güvenilir markadir kendi psu larini üretir sirtec firmasinin markasi. Ayrıca baska markalara psu üretir. Kasa olarak f/p corsair spec delta yada full tower. Sivi sogutma olarak gamepower 360 lik. Buda gamemax üretimi tabi fazla verirseniz thermaltake corsair nzxt gibileirne bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Tekrardan bilgiler için teşekkür ederim. Black Friday'dan önce araştırmaya başladım. 1-1.5 ay filan kaldı sanırım. 1 yıl sonraya erteleyebilirim derken demek istediğim beklemenin sonu yok anlamındaydı. Şu an 2080 var, seneye 3080, belki sonraki sene de 4080 gelecek.

İnventus'u biliyorum. Arkadaşım oradan makine almıştı. Benim de liste başımda da orası var.

Uyumsuzluk çok korktuğum bir şey. Bu nedenle tecrübeli birilerinin elinden çıksın istiyorum. Daha önce bileşenlerin birbirine çarptığı ve bu nedenle sorun yaşandığını, soğutucunun kasaya sığmadığını, ram'in bir başka şeyle sıkıştığını filan bizzat gördüm. Ben şimdi parça seçerken yüksek fiyatlı ürünler belirliyorum. Bunları bir kaç detayı atladığım için birleştiremezsem kahrolurum. Üstelik o kadar kolay ki o detayları atlamak bilmeyen biri için :(

Ama tahmin ediyorum. Her ürünü aynı yerden en uygun fiyata bulmak mümkün olsaydı tüm Türkiye tek bir noktadan alış veriş yapardı. Doğru

Uzun yılların ardından nihayet güzel, güçlü ve yeni bir bilgisayar alabileceğim için sevinmem gerekirken endişe içinde kıvranıyorum şu an.

Sen benim yukarda kurduğum parçaları al hepsi uyumlu.
    O sistemden daha iyisini daha ucuza almana inkan yok.

• Selamlar.

3900X işlemci olarak mantıklı ama render çok yoksa aslında 3700 civarı da alınabilir o kadar çıkmaya gerek yok. Modelleme yaparken yada oyun oynarken getiri epey düşük.

Ramleri 2x16gb yapabilirsin en mantıklı seçenek olacaktır.

2080Tİ seçimi hem oyun için hem de çizim için mantıklı seçim.

Overclock vb. bir deneyim yok ise, anakartı sürekli mıncıklayan kurcuklayan bir kullanıcı değilsen, anakarta bir çuval para vermene gerek yok. Sadece şu giriş seviyesi modellerden olmasın yeterli. Sisteme göre 750-800TL bandından bir anakart bakabilirsin ,o paraya B450 yerine biraz ekleyip X470 de denkgelebilir eski seri diye fiyatlar düşüyor ama oldukça iyi anakartlar da var.

M2 ssd F/P oranına göre bakarsın, en az 500GB olsun , bunun tamamanını aktif uygulamalar ve sistem için kullanırsın , 960GB da sata ssd alıp ona da oyunları kurarsın.

En verimli bu şekilde kullanabilirsin sistemi. Kasa ve güç kaynağı gönlüne göre seç, kasayı boş olarak seç gönlüne göre, yanına 700W civarı bir güç kaynağı yeterli gelecektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.