Arkadaşlar müdür yardımcısı bize kağıt dağıttı kağıtta aynen şöyle yazıyor
"Doğrudan veya yıl sonu başarı notu ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden;9 uncu sınıfta en fazla 3 10 ve 11 inci sınıflarda ise en fazla 2 dersten başarısız olanlar sorumlu ders olarak bir üst sınıfa devam ederler."
Şimdi ben lise 1 Anadolu lisesi öğrencisiyim 2 tane zayıfım var (Biyoloji ve Geometri) hoca bana sorumluluk sınavlarına kaldın 4 sene içinde bu dersleri vermek zorundasın dedi kafam karıştı şimdi ne yapacağım?
kredini hesapla 3,00 altında ise sorumlu geçersin ama benim bildiğim 2 zayıfla kalınmıyor
Sınıfı geçtin ancak o 2 dersten sorumluluk altındasın demek oluyor. Bu da her yaz ve dönem ortalarında yapılan sorumluluk sınavlarına girmeni gerektirir. Bu sınavların herhangi birinden bu 2 ders için geçer not alamassan diplomanı alamassın.
quote:
Orijinalden alıntı: DaRLoRd
kredini hesapla 3,00 altında ise sorumlu geçersin ama benim bildiğim 2 zayıfla kalınmıyor
Nasıl hesaplanıyor?
Yıl sonu ortalaman ile haftalık ders saatini çarp bütün dersleri çarptıktan sonra çıkan sonuçları topla 73 ve üstüyse ortalaman tutuyo demektir.
her yıl 2 veya 3 defa o sınavlara gırıyosun sorumluluk sınavları baslayınca mezun olana kadar gecmen lazım yoksa okulu bıtırsen bıle dıploma alamazsın o derslerı verene kadar
Yıl sonu ortalamam tutuyor arkadaşlara sordum girmemen lazım sınava falan dediler iyice kafam karıştı.