Şimdi Ara

2 yıllık üniversite mezunu kısa dönem askerlik mi yapar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
35.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DELTA53

Aslında 2 Yıllık lara yapılan büyük bir haksızlıktır bu ama kimsenin umrunda değil. Bende 2 yıl okudum, oldukçada zor bitti.. 4 Yıllıklar dönemde 5-6 ders alırken biz 12-13 ders alıyorduk.. Askerde ise ilkokul terklerle aynı kefeye konuyorsun..

aynen kademeli olsa mesela 2 yıllık mezunları 10 ay yada 12 ay yapabilirler...en azından okuduklarının birazda olsun artısını görmeleri lazım
  • aöf de kalmadan mezun olana madalya veriyorlar,normal okul gibi hocayla diyalog yok,sözlü yok,dönem ödevi yok,senede 3 kere sınaba giriyorsun ne yaparsan o ben tek ders yüzünden 1 sene beklemek zorunda kaldım,açıköğretim örgüne göre daha zor,sadece branşı olanlar aöf de rahat geçiyor.bilmeden sallamayalım lütfen.
  • quote:

Aslında 2 Yıllık lara yapılan büyük bir haksızlıktır bu ama kimsenin umrunda değil. Bende 2 yıl okudum, oldukçada zor bitti.. 4 Yıllıklar dönemde 5-6 ders alırken biz 12-13 ders alıyorduk.. Askerde ise ilkokul terklerle aynı kefeye konuyorsun..

Yok yaw o kadarda değil en azından çavuş yapıyolar ben öyleydim mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

quote:

O kadarda farketmez okuma yazma bilmeyende çavuş oluyor

• quote:

Bende TBMYO Bitirdim. Askerlik için 1'i hazırlık olmak üzere 3 senede aöf okudum lisansa tamamladım ve kısa dönem yaptım... Bilginize...

quote:

Orijinalden alıntı: sipru81

aöf de kalmadan mezun olana madalya veriyorlar,normal okul gibi hocayla diyalog yok,sözlü yok,dönem ödevi yok,senede 3 kere sınaba giriyorsun ne yaparsan o ben tek ders yüzünden 1 sene beklemek zorunda kaldım,açıköğretim örgüne göre daha zor,sadece branşı olanlar aöf de rahat geçiyor.bilmeden sallamayalım lütfen.

Valla tek bi dönem bile kalmadan bitirdim sıfır dersane... Hemde kendi bölümümle alakası olmayan bi bölümü...

Yapılamayacak şey değil yani ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fuckir boy

quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

quote:

O kadarda farketmez okuma yazma bilmeyende çavuş oluyor

Tabi kimi yerlerde dediğin gibilerinide çavuş yokluğunda çavuşluk yaptırıyolardı ama çavuş eğitim bölüklerine sadece lise ve üstü alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

quote:

Bende TBMYO Bitirdim. Askerlik için 1'i hazırlık olmak üzere 3 senede aöf okudum lisansa tamamladım ve kısa dönem yaptım... Bilginize...

Hocam ben teknik bölüm okudum, çıkar çıkmazda işe başladık.. Sırf askerliği kısa yapmak için 3 yıl ihtiyacım olmayan bir eğitimi almak hiç mantıklı gelmiyor.. Hem bana yük hem de devlete.. Ben okulumu okudum, mesleğimi de çok severek yapıyorum.. Oldukça da yoğun bir meslek okumaya inanın zaman kalmıyor. (Harita Teknikeriyim) Ama yapılan bir emeğin görmezden gelinmesidir. Resmen adaletsizlik, haksızlıktır.

• quote:

Hocam ben teknik bölüm okudum, çıkar çıkmazda işe başladık.. Sırf askerliği kısa yapmak için 3 yıl ihtiyacım olmayan bir eğitimi almak hiç mantıklı gelmiyor.. Hem bana yük hem de devlete.. Ben okulumu okudum, mesleğimi de çok severek yapıyorum.. Oldukça da yoğun bir meslek okumaya inanın zaman kalmıyor. (Harita Teknikeriyim) Ama yapılan bir emeğin görmezden gelinmesidir. Resmen adaletsizlik, haksızlıktır.

Hocam Peki askerlik durumunu ne yaptın tecil mi ettirdin acıköğretim okumadıgına göre 15 ay yapıcaksın , ama iş iyi bulmuşsun zor valla askerliği yapmadn iş bulmak , birde meslek mezunu olmanın avantajı var diye biliyorum askerlik döneminde
  • uzun dönem
  • quote:

Katılıyorum arkadaşım ben de ege üniversitesinde okudum 1 sene içinde girdiğimiz sınavların haddi hesabı yok. 4 yıllıklardan çok daha fazla ders çalışmak zorunda kalıyorduk. Normalde 4 yılda alınması gereken dersleri 2 yıla yüklüyorlar ve askerlik açısından 15 ay yapıyor olmamızda adaletsizlik. 21 kasım da gidiyorum kısmetse askere hayırlısı diyelim. Insallah askerliği yaptığımız süre içerisinde 15 ayı 12 ye indirirler.

• Arkadaşlar konu çok eksi farkındayım ama mevcut yasa halen devam ediyor mu ? 2 yıllık mezunlar 12 ay asker lik mi yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: drjacob

Arkadaşlar konu çok eksi farkındayım ama mevcut yasa halen devam ediyor mu ? 2 yıllık mezunlar 12 ay asker lik mi yapıyor

2 yilliklar icin bir degisiklik yok dostum aynen devam.. Lisans mezunu 6 onlisans mezunu 9 lise ve alti egitim.mezunlari da 12 seklinde yapilmasi bence mantikli bir hareket olur ama bu bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Aöf yi eleştiriyorsunuz ama mezun olmanın ne kadar zor olduğundan zerre kadar haberiniz yok ben hem normalden hemde aöf den mezun oldum işim gereği askerliği ertemem lazımdı. En azından normalde hocayla konuyorduk yada takdir hakkını kullanıp geçiriyordu. Aöf te öyle değil. Ayırca belki sizin aileniz eğitim masraflarınızı karşıladı normal ünide misler gibi okumuş olabilirsiniz fakat hem çalışıp hemde okumak zorunda olan bir kesim var o yüzden dolayı Aöf okuyanları küçük görmeye hakkınız yok. Ben ikisinde de okuduğun için bir fikire sahibim ama gelipte burada dünyadan haberi olmadan hiç bir sıkıntı çekmeden baba parası ile belkide paralı ünide okuduktan sonra "Aöf yi de 4 yıllık ile aynı kefeye koyular" diye düşünen kişilere yazıklar olsun. Azcık bilgi edinmek adına gidip aöf kurslarındaki öğrenci profiline bak, yüzde 90 ı çalışmak zorunda olan kişilerdir. Ama şimdi yukarıda aşalayan zihniyete sorsan " aaa insan hakları,aaa demokrasi, aa laiklik, aaa fırsat eşitliği" der. Eeee hem okuyup hem çalışmak zorunda olan kişilerin üni okumaya hakkı yok mu ?

Dersen ki amaç askerliği ertelemek Aöf kanunu hakkında da bilgin yoktur. Çünkü Aöf de bir dersi 2 kere tekrarladın mı doğru askere gidiyorsun ve 3 dersin alttan kaldımı sınıfta kalıyorsun 2 kere sınıf tekrarı demek yine doğru askere gitmek demek.Yani askerliği erteletmek için çalışman lazım. peki normal ünilerde durum nasıldı ? Bu seneye kadar 8 yıl sonunda atılıyordun. İstersen 1 ci seneden dersin olsun fark etmiyordu bu sene yeni kanunla beraber artık üniden de atılmıyorsun.Yani 18 yaşında kazanırsan 30 yaşına kadar askerliğini erteletebiliyorsun. keşke benim zamanımda da bu olsadı bende Aöf stresi yaşamasaydım.

Yani Sonuçta ben okudum ben aydınım diye ortada dolaşan eğitimli olduğunu idda eden kişilerden bunları duymakta beni aynı kapıya çıkartıyor yani haklısınız

Yükselen Türkiye nin doğal olarak mezun sayısı.

Helal olsun arkadas konus tam benziyoruz iste.

• Aof ye laf soyleyenlere diyecek lafim vardi. Ama sagolsun arkadaslar agzinin payini fazlasiyla vermisler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.