Şimdi Ara

2 yıllık tercih işinden anlayan gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaynak ; ÖSYM'nin sitesindeki 2013 yerleştirme puanları.Resimde kırmızı dikdörtgen içine aldığım yer "Yerleştirme Öncelikleri" sütünü.Soracağım soru : "Bu sütunda resimdeki gibi rakamlar yazıyor ise , o bölüme hiçbir düz lise mezunu yerleşememiştir , bütün kontenjanı meslek lisesi mezunları doldurmuştur." anlamına mı geliyor.

• Evet
    o 13 3 d 95 falan yazanlar meslek liseliler
    5 tane boş sutunlu varya onlar ygs puanıyla girenler

edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 28 Temmuz 2013; 19:43:13 >

Orijinalden alıntı: mrt__gl

Evet

edit

Yeşille gösterdiğin bölümler YGS puanıyla almış evet ama belki 39'unu meslek lisesinden 1 tanesini YGS puanından almıştır.Bunu nasıl öğrenicez.Yani tamamını meslek lisesi doldurmuş , ya da tamamını YGS puanıyla doldurmuş diyebiliyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Evet

edit

Yeşille gösterdiğin bölümler YGS puanıyla almış evet ama belki 39'unu meslek lisesinden 1 tanesini YGS puanından almıştır.Bunu nasıl öğrenicez.Yani tamamını meslek lisesi doldurmuş , ya da tamamını YGS puanıyla doldurmuş diyebiliyormuyuz?

ne kadarını meslek liseli ne kadarı puanla bilemimiyoruz diye bılıyorum

• Beyler bir rehberlikçi ile konustum.
    Ben lisede muhasebe okudum
    dış ticaret bölümüne yerleştim
    kendi alanıma yerleştigim için dıploma puanımın yarısının gitmeyecegını soyluyor prosedür bumu ?

Orijinalden alıntı: BcevikB

Beyler bir rehberlikçi ile konustum.
    kendi alanıma yerleştigim için dıploma puanımın yarısının gitmeyecegını soyluyor prosedür bumu ?

konterjanlı bir bölüm olursa gider rehberlikçi yanlış biliyor.

quote:

nasıl kardeş aklım karışti iyice

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 28 Temmuz 2013; 23:12:43 >

quote:

quote:

nasıl kardeş aklım karışti iyice

okul puanın yarıya düşüyor

• uzaktan eğitim bölümlerini kimse tercih etmemiş eğer sizde bir yere yerleşemediyseniz uzaktan eğitime girin akşam internetten canlı yayın derse girersiniz.
  • @mrt__ql ; Müdür o zaman 2 yıllık bölümlerin hepsini meslek liseliler dolduruyor , bize hiçbir şey kalmıyor ki.Benim istediğim bölümlere bakıyorum YGS puanıyla girebilen yok.Bu nasıl bir adalet , nasıl bir sınav sistemdir arkadaş.
    Bir de düz lise mezunu bir bölüm tercih edeceği zaman okul puanı yarıya mı düşüyor?Misal İş sağlığı ve güvenliği bölümü için.Şimdi seneye girsem , yarıya düşecek , birde meslek lisesi olmadığı için yarıya düşse ne kaldı bize.

@ddeniziminkızı290 ; Maalesef Konya Taşkent diye berbat bir yer çıktı , yanlış tercih hatası gitmeyi düşünmüyorum.Uzaktan eğitimlerin kontenjanı fazla ve puanları düşük bu yüzden açık kalıyor.Mesleği öğrenmek hususunda sıkıntı olacağı için uzaktan eğitime mesafeliyim.
    birde şöyle bir durum var siz kaydınızı yaptırın okula öğrenci belgenizi alın 2.üniversite kapsamında anadolu aöf istanbul auzef atatürk aöf ten birine geçebilirsiniz bu konyadaki bölüm 2 yıllık mı 4yıllık mıdır.

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

kazandınız gitmediniz seneye sınava girdiğiniz dee puanınız düşücek
    birde şöyle bir durum var siz kaydınızı yaptırın okula öğrenci belgenizi alın 2.üniversite kapsamında anadolu aöf istanbul auzef atatürk aöf ten birine geçebilirsiniz bu konyadaki bölüm 2 yıllık mı 4yıllık mıdır.

2 yıllık harita ve kadastro bölümü.Gidip kayıt yaptırmaya değmez gibi geliyor bana.

quote:

2 yıllık harita ve kadastro bölümü.Gidip kayıt yaptırmaya değmez gibi geliyor bana.

güzel bölümmüş. kpss atamalarına baktınızmı kaç kişi alıyorlarmış. kayıt yaptırmadığınız taktirde ne kaybediceğinizin farkında olun.
    benim söylediğim 2.üniversite uygulamasını yabana atmayın sadece öğrenci belgesi yeterli anadolu ve atatürk aöfte 2 yıllıklar var onlardan birine 2 yıllık olarak girersiniz. 2.üniversite uygulamasında kontenjan yok sınav yok.
    http://www.sorubak.com/20122-kpss-onlisans-harita-kadastro-taban-puanlari-_3151.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 29 Temmuz 2013; 19:34:04 >

• quote:

quote:

quote:

güzel bölümmüş. kpss atamalarına baktınızmı kaç kişi alıyorlarmış. kayıt yaptırmadığınız taktirde ne kaybediceğinizin farkında olun.
    benim söylediğim 2.üniversite uygulamasını yabana atmayın sadece öğrenci belgesi yeterli anadolu ve atatürk aöfte 2 yıllıklar var onlardan birine 2 yıllık olarak girersiniz. 2.üniversite uygulamasında kontenjan yok sınav yok.
    http://www.sorubak.com/20122-kpss-onlisans-harita-kadastro-taban-puanlari-_3151.html

KPSS'den ne kadar alım yapılıyor bakmadım fakat KPSS işi kolay değil , kendime güvenmiyorum.Bu bölümü okuyacak olursam özelde çalışırım.
    Açıköğretimden meslek öğrenilmez , bu yüzden zaman kaybetmek istemiyorum.

• quote:

Doğru söylüyor.Kardeşim kendi alanına SINAVSIZ yerleşti. Gitmedi, puanı da kesilmedi. 3. sayfanın sonlarına bakabilirsiniz.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69322/h/2013-osys-kont-kilavuzu-baski-temmuzyeni.pdf

2012-ÖSYS'de sınavsız geçiş ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2013-ÖSYS'de OBP'lerine
    uygulanacak katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: berfu2

quote:

Doğru söylüyor.Kardeşim kendi alanına SINAVSIZ yerleşti. Gitmedi, puanı da kesilmedi. 3. sayfanın sonlarına bakabilirsiniz.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69322/h/2013-osys-kont-kilavuzu-baski-temmuzyeni.pdf

2012-ÖSYS'de sınavsız geçiş ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2013-ÖSYS'de OBP'lerine
    uygulanacak katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Evet sınavsız geçişle yerleşirsem kesilmiyormuş bende böyle yaptım

• quote:

@mrt__ql ; Müdür o zaman 2 yıllık bölümlerin hepsini meslek liseliler dolduruyor , bize hiçbir şey kalmıyor ki.Benim istediğim bölümlere bakıyorum YGS puanıyla girebilen yok.Bu nasıl bir adalet , nasıl bir sınav sistemdir arkadaş.
    Bir de düz lise mezunu bir bölüm tercih edeceği zaman okul puanı yarıya mı düşüyor?Misal İş sağlığı ve güvenliği bölümü için.Şimdi seneye girsem , yarıya düşecek , birde meslek lisesi olmadığı için yarıya düşse ne kaldı bize.

@ddeniziminkızı290 ; Maalesef Konya Taşkent diye berbat bir yer çıktı , yanlış tercih hatası gitmeyi düşünmüyorum.Uzaktan eğitimlerin kontenjanı fazla ve puanları düşük bu yüzden açık kalıyor.Mesleği öğrenmek hususunda sıkıntı olacağı için uzaktan eğitime mesafeliyim.

2 yıllıkların hepsini meslek liseliler doldurmuyor, sizin örnek verdiğiniz bölüm üzerinden göstereyım (İş sağlığı ve güvenliği bölümü)

Erzurum Meslek Yüksekokulu
    101470642 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 50 50 250,25448

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu
    104770418 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 40 40 243,36213

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
    106870217 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 30 30 241,58207

Gediz Meslek Yüksekokulu
    103271681 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 60 60 245,18079

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
    108170827 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 50 50 257,63585

Size hiçbir kalmıyor degil meslek lise mezununun tercih etmediği bölümler size kalıyor. 2 yıllık önlisansa gitmek istiyorsanız niye zamanında düz liseye gittiniz.
    Adalet kısmi olsada şurda meslek liseli ders görmüyor geçiş yapıyor düz liseli ders görüyor geçiş yapamıyor. sınav degilde egitim sisteminin tamamı sorgulanmalı

*Düz ,fen, meslek, anadolu, imamatip, açık, hiçbir lise türü farkı gözütürmeden eger bir ögrenci konterjanlı bölüm kazanırsa kayıt olsun veya olmasın seneye okul puanı yarıya düşer
    *Meslek liseli olmadıgınız için birşeyiniz düşmez

GEÇEN SENE YGS PUANI İLE ALAN BÖLÜMLER
    Örnek:http://www.netteresim.com/pictures/87a7094dd8e9b1ec284c2f362c8f918a.png
    Site:http://www.dogrutercih.com/program2013/tablo3/goster

• abi ne bok var şu 2 yıllıklarda ya fazla heycan yapmayın lise değil 2 yıllık 1 puanla cinayete yatarsınız

quote:

@mrt__ql ; Müdür o zaman 2 yıllık bölümlerin hepsini meslek liseliler dolduruyor , bize hiçbir şey kalmıyor ki.Benim istediğim bölümlere bakıyorum YGS puanıyla girebilen yok.Bu nasıl bir adalet , nasıl bir sınav sistemdir arkadaş.

2 yıllıkların hepsini meslek liseliler doldurmuyor, sizin örnek verdiğiniz bölüm üzerinden göstereyım (İş sağlığı ve güvenliği bölümü)

Erzurum Meslek Yüksekokulu
    101470642 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 50 50 250,25448

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu
    104770418 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 40 40 243,36213

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
    106870217 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 30 30 241,58207

Gediz Meslek Yüksekokulu
    103271681 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 60 60 245,18079

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
    108170827 İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) YGS-2 50 50 257,63585

Size hiçbir kalmıyor degil meslek lise mezununun tercih etmediği bölümler size kalıyor. 2 yıllık önlisansa gitmek istiyorsanız niye zamanında düz liseye gittiniz.
    Adalet kısmi olsada şurda meslek liseli ders görmüyor geçiş yapıyor düz liseli ders görüyor geçiş yapamıyor. sınav degilde egitim sisteminin tamamı sorgulanmalı

*Düz ,fen, meslek, anadolu, imamatip, açık, hiçbir lise türü farkı gözütürmeden eger bir ögrenci konterjanlı bölüm kazanırsa kayıt olsun veya olmasın seneye okul puanı yarıya düşer
    *Meslek liseli olmadıgınız için birşeyiniz düşmez

GEÇEN SENE YGS PUANI İLE ALAN BÖLÜMLER
    Örnek:http://www.netteresim.com/pictures/87a7094dd8e9b1ec284c2f362c8f918a.png
    Site:http://www.dogrutercih.com/program2013/tablo3/goster

İşte geriye dandik üniversiteler kalıyor.İstanbul ve Kocaeliden İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü tercih yapmıştım , çıkmadı.Yani kastettiğim çoğu üniversitede kontenjanının tamamını meslek liseliler dolduruyor.Senin dediğin gibi Dogrutercih sitesinden "Sadece YGS ile dolan" diye arattığımda hiçbir sonuç çıkmıyor.Bu da demek oluyor ki sadece YGS puanıyla dolan bir üniversite yok.Düzce , Karabük için puanım yetiyordu fakat tercih listemde alt sıralardaydı keşke üste koyaydım.Zamanında bunları bilseydik meslek lisesine giderdim , ben açık lise mezunuyum aslında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.