Şimdi Ara

2 yıllık gitsem mi gitmesem mi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum bu soru çok sorulmuştur ama benim sorum biraz farklı. Kendi isteğimle olmasa da Sağlık meslek lisesinden mezun oldum. Üni de sağlık bölümüne gitmek istemiyorum. Ve derslerimiz olmadığı için (Mat, biyo, kimya, fizik ) tyt den 305 ayt den ise 245 gibi bir şey aldım. Bu Ayt puanı ile bir yer gelmeyeceğini biliyorum gelse de ben gitmem. Peki 305 puanla istediğim 2 yıllık bir bilgisayar programcılığı bölümüne gidebilirim ordan da dgs ile 4 yıllık mühendisliğe. Şimdi ise önümde 2 seçenek var. 2 yıllık gidip dgs ile 4 yıllığa geçmek ve gitmeyip 1 sene daha hazırlanmak. Ama ben kendimden şunu biliyorum. Babam biraz sıkıntılı bir insan. Evde beni rahat hissettirir mi bilmiyorum. Üniversitede ise üni derslerine çalışırken aynı zamanda dgs ye de çalışabilir miyim bilmiyorum. İki ucu boklu çubuk. Lütfen bilgili birileri bana yardım etsin.

• Bu devirde sağlıktan başka bölüme gidilir mi ya..
    Hmeşire olmayı hiç istemedim gidip mühendis oldum ama kendimi yetiştircem diye 5 senem millete kölelik yapmakla geçti. İş bulma derdi stresi de cabası.
    Şimdiki aklım olsa sağlık ile ilgili bir bölüm okur yaşardım.
  • wesile kullanıcısına yanıt
    devlet memuru olmaktan nefret ederim. Ha bu dediğim devlet memurluğu kötüdür kimse devlet memuru olmasın anlamına da gelmesin. Ben sadece teyzelerin dediği gibi "oku da memur ol oliiim" cümlesindeki kişilerden olmak istemiyorum. Bu devletin ekonomisinin sıkıntılı olmasının bir sebebi de herkesin memur olmaya çalışmasıdır. Ben ise bu devlete bir katmadeğer vermeye çalışmak istiyorum. Kafam bu aralar çok yoğun olduğu için daha karar vermemeye karar verdim.
  • Hocam ben de hem bilg. müh hem programcılık yazıcam listeye. Eğer progamcılık gelise ilk seneden itibaren DGS kasmayı düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var eğer DGS'den iyi bir üni gelirse üni , programcılık derslerini saymıyor yani 2 yılı değil 1 yılı falan geçecek kadar sayıyor 2. sınıftan falan başlıyorsun eğer BOUN, İTU falan tipi bir yer gelirse komple saymaz direk hazırlıktan başlatır. Sıkıntı orada eğer ilk senense bence yaz programcılık oradan 4'e tamamlayıp dgs kasarsın.
  • RemyDeGourmont R kullanıcısına yanıt
    Daha demin duyduklarım üzerine eğer evde kalırsam sağlık sigortam bitiyormuş (genel değil). Üstüne 18 i geçtiğimiz için askere çağrılma ihtimalimiz de varmış. Bu yüzden 1 yıl beklemeyip 2 yıllıktan dgs ile geçmek çok daha akılcı ve mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastess

Daha demin duyduklarım üzerine eğer evde kalırsam sağlık sigortam bitiyormuş (genel değil). Üstüne 18 i geçtiğimiz için askere çağrılma ihtimalimiz de varmış. Bu yüzden 1 yıl beklemeyip 2 yıllıktan dgs ile geçmek çok daha akılcı ve mantıklı.
    Hocam erkek çocuklarında 20 yaşına kadar kadınlarda evlenene kadar sanırım sigortadan yararlanabilirsiniz. Askerlik için de tecil atsanız 3 yıl tecil verirler. Ben 19'da tecil attım 31 ocak 2020'ye kadar tecil attılar. Lise diploması ile yani.

Evet DGS'nin olayı ise kontenjanlar düşük yani ama sınava 50k kişi falan giriyor zaten ve bunun içinde öylesine girenden tut EA , Sözel , Sayısal hepsi var. Yani iyi bir çalışma ile müh'e geçilir.
  • Kardeşim bilişim sektöründe çalışıyorum, kendini çok çok çok geliştirmediğin sürece girebileceğin iş sabah 8 akşam 7 sadece pazar günleri tatil maximum 2500-3000 maaş. Kaldı ki çoğu başta asgari ücret veriyor.

Şimdi bilgisayar programcılığına gideceğine göre çok çalışkan biri olmadığını biliyorum bunu seni rencide etmek için söylemiyorum bende öyleydim.

Benimde onlarca arkadaşım zamanında programcılığa gitti, onlarında hepsi diyordu mühendisliğe geçerim diye hiçbiri geçemedi, üniversite dgs kontenjanları çok az zaten üstelik okul + dgs sıkıntılı bir süreç.

Günümüzde iyi bir üniversitede iyi bir bölümü okumadıkça hiçbir anlamı kalmıyor. Patronların, yöneticilerin gözünde okumuş amelesin.

Git sınava yeniden hazırlan ya da açıktan oku

Tavsiyelerim şu konuda yazıyor:https://forum.donanimhaber.com/universiteye-gidecek-olanlara-tavsiyelerim--138976875

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 20 Temmuz 2019; 0:13:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu durum her sektör için geçerli. O yüzden ne okuduğumun , ne yaptığımın pek bir önemi yok. O yüzden kendim istediğim bir yere gidip bilgisayar hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorum (+ olarak aileden uzaklaşma). Hayalimde tabi bir şirkete girip köle gibi çalışmak yok (tabi bu şirketten şirkete değişir ortam iyiyse başım üstüne). Benim gibi bir sürü arkadaşım var. Çevremde de benim ilgilendiğim şeylerle ilgilenen arkadaşlarım var. En kötü arkadaşlarımla birlikte çalışıp küçük bir oluşum kurarız (Tabi şirket gibi bir şeyden bahsetmiyorum). Küçük bir startup gibi). Hem 1 benim durumumda 1 sene daha kalmak biraz zor. Ben, evde oturup 1 sene ders çalışacak bir adam değilim. Ailemin dershane gibi bir yere gönderme gücü de yok zaten. O yüzden benim için en mantıklısı 1 sene YKS ye hazırlanmaktan sa 2 sene DGS ye hazırlanmak daha akılcı ve mantıklı olan da bu zaten.

• ülkeye amele fabrika işçiside lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezun olunca iş imkanın varsa dgs kolaysa git oku 2 yıl yoksa tamamen vakit kaybı....sağlık 2 yıllık iyi gibi
  • sağlık bölümünü hemşireliği bırakırsan çok üzüleceksin benden sana abi tavsiyesi bırakma, ortalama bir üniversiteden mezun olunca tanıdıkların yoksa iş bulamama ihitmalin var iistediğin kadar kendini geliştir tanıdıkları işe alıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batalla16 -- 22 Temmuz 2019; 14:42:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.