Şimdi Ara

2 yıl kalma olayı ve askerlik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mayıs ayında sanırım kanun değişmiş biraz araştırma yaptım okuduğum tüm kaynaklarda 2 yıl kalma olayının kalktığı yazılı. Kayıt yeniletmeye devam ettiğiniz sürece 29 yaşına kadar tecil oluyormuş. Bu yıl 2 yıllık bir bölüme yazılıcaktım tecile ihtiyacım olduğu için fakat buna güvenerek vazgeçip aöf'e devam edeceğim. 2 yıl önce kayıt olmuştum aöf'e ve hiç bir sınava gitmemiştim. Şimdi kayıt yenileticem tekrar ve şubatta son bulan tecilimi bu sayede uzatmayı dğşünüyorum. Emin olmak için açıyorum bu konuyuda geri dönüşü olmayan bir yol çünkü Son kez soruyorum tecil edebiliyoruz dimi kesin yani ?

Bu sitede eskiden 2 yıl üst üste kalmamak şartı ile ertelenir yazıyordu.
    Şimdi ise
    quote:

Öğrencilerin askerliklerinin ertelenmesinde devam mecburiyeti ve üst üste aynı sınıfta iki yıl kalma gibi (açık öğretim dâhil) şartlar aranmamaktadır.

yazıyor.
    http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/ogrencierteleme_12.htm
  • asal'da yazıyor hocam kalkmış o olay (tecil bozulması) yani, aöf destek sitesindeki admin de belirtiyor, silmeyin boşuna kaydınızı.

Orijinalden alıntı: ekostros

Mayıs ayında sanırım kanun değişmiş biraz araştırma yaptım okuduğum tüm kaynaklarda 2 yıl kalma olayının kalktığı yazılı. Kayıt yeniletmeye devam ettiğiniz sürece 29 yaşına kadar tecil oluyormuş. Bu yıl 2 yıllık bir bölüme yazılıcaktım tecile ihtiyacım olduğu için fakat buna güvenerek vazgeçip aöf'e devam edeceğim. 2 yıl önce kayıt olmuştum aöf'e ve hiç bir sınava gitmemiştim. Şimdi kayıt yenileticem tekrar ve şubatta son bulan tecilimi bu sayede uzatmayı dğşünüyorum. Emin olmak için açıyorum bu konuyuda geri dönüşü olmayan bir yol çünkü Son kez soruyorum tecil edebiliyoruz dimi kesin yani ?

Arkadaşım yeni askerlik yasası yürürlüğe girdi diye biliyorum. Yani önceden 2 yıl üstüste kaldığınızda askere çağırılabiliyordunuz ama yeni yasa ile artık 29 yaşınızı doldurup 30 yaşınızdan gün alana kadar üstüste kalsanız bile askere çağırılmıyorsunuz. Benim bildiğim bu ve arkadaşlarım AÖF'ün sitesinde de yazdığını söylüyorlar. Ama içim rehat etsin diyorsan büroyu ara sor bence.

• Bir kaç gün içinde direk büroya uğrayıp sorucam ama öğrendik artık tüm kaynaklarda yazıyor kalkmış o olay kesin yani tecil edebilcez. Geçen yıl 2.dönem harcımda duruyor bu yıl yeniletme bedeli ile birlikte onuda ödeyip kaydımı yenileticem. Bu yıl istediğim bölümü tutturamamıştım eğer kanun değişmeseydi mecburen istemediğim bir yere kayıt yapmak zorunda kalıcaktım.
    Bu yıl 4. Yılı Olan Var mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.