Şimdi Ara

2 Yan Odaya Kablosuz Gigabit İnternet Aktarma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Turk telekom gigabit internet abonesiyim. Halihazırda telekomun h298 modemi yeterli stabilite ve hızı sağlayamadığı için halo h50g mesh sistem kullanıyorum.Kablolu bağlantıda hız 940 civarı çıkarken kablosuzda bir türlü 660 civarını aşamadım.2 yan odada ise hız 330 civarına iniyor.Xbox bu odada olduğundan oraya hızın tamamını aktarmak istiyorum.Mümkünse 940 ın hepsini.Ancak kablo çekme gibi bir şansım yok ve kablosuz çözüm lazım.Daha önce deneyimlediğniz bir çözüm var mı bunun için?Şu router veya mesh sistem ev içinde kayıpsız aktarabilir diyebileceğiniz bir çözüm.

Kablosuzda kayıpsız hele ki 2 yan odaya aktarım yapabilmeniz 1mm cam duvarlara sahip olsanız bile söyleyen var ise yalan atmış olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 4 Nisan 2023; 12:24:48 >

normalde 5ghz bağlantı ile wan hızına daha yakın değerler alabilmelisin diyedüşünüyorum. bu sistemde tekrarlayıcı mod olsaydı, bu modu kullanma diyecektim. hatta ilk bakışta tekrarlayıcı mod nedeniyle en son cihaz o hıza mı düşüyor ne dedim ama öyle görünmüyor. (galiba böyle görünüyor gibi..2 Yan Odaya Kablosuz Gigabit İnternet Aktarma Sorunu ) öncelikle cihazları birbirine yaklaştır ve kapasiteleri, wan hızına yakklaşıyor mu bunu test et. 2. ve 3.cihazın birbiriyle olan bağlantısını 5ghz üzerinden yapabiliyor musun? neyse şu sayfada öneri var. oradakileri uygulayabilirsin.

https://www.mercusys.com/cz/faq-310#case1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 23 Mayıs 2023; 13:8:35 >

• Hocam aynı sorun bende de var ana halodan 500 küsur aliyorken ikinci ve üçüncü halolarda hız %50 düşüyor ikinci haloda 250-300 üçüncü haloda 150-200mbps hız alıyorum siz sorunu çözdünüz mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mesh sisteminde yer alacak olan mesh cihazı sayısı arttıkça, mesh cihazları arasındaki atlamalarda bant genişliği hızı (lan hızı diyelim) yarı yarıya azalacaktır.

dolayısıyla mesh ağındaki lan hızını, max wan hızı performansında tutabilmek için kullanılması gereken mesh cihazı sayısı dikkate alınarak, toplamda uygun lan hızı özelliğine sahip mesh sisteminin tercih edilmesi gerekecektir.

örnek verelim. wan hızınız 1000mbps ise ikili deco mesh sistemindeki tercih 2000 mbps, 3'lü mesh sistemi için 4000mbps özellik..

ayrıca mesh ağına bağlanacak olan cihaz sayısı, mesh cihazlarının powerline özelliğinin olup olmaması, mesh cihazlarının birbirine göre konumlandırmaları, bu cihazların kablosuz-ethernet-powerline özleliklerinin otomatik olarak en doğru bağlantıyı seçebilmesi, 2,4ghz veya 5ghz gibi hangi ağın hangi mesh noktasında kullanılmak istenmesi gibi faktörler, yine lan hızını etkileyeceğinden, bu da wan hızı performansına etki edebilecektir. şebeke'yi de hesaba katmamız gerekiyor.

o zaman şunu da ilave etmemiz gerekiyor. satın alınacak olan 2'li mesh sistemine, bir üçüncü mesh sistemini rastgele ilave edecek olmak doğru bir iş olmayacaktır. aynı şekilde hazır 3'lü olarak satılan bir mesh sistemini rastgele dörtlemek de uygun olmayacaktır. görünen o ki; hesap yapmak gerekeceği gibi, powerline özelliğine sahip olmak da işi kolaylaştracak..

2 Yan Odaya Kablosuz Gigabit İnternet Aktarma Sorunu

@FletneR_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 23 Mayıs 2023; 13:14:7 >

• Söylediğiniz doğru olabilir ancak şöyle bir durum da var ikinci ünitede wifi hızı 330 civarında iken ikinci üniteye lan kablosu takıp bilgisayara bağladığımda hız 550 600 civarına çıkıyor.Wifi üzerinden bu hızı vermiyor ancak kabloluda wifi dan aldığı hızı tam olarak veriyor garip yani anlamadım.

cihazın neydi acaba. kabaca şöyle bakıyorum şu an. 940'a 660'ı düşündüğümüzde, buradaki kayıp 2.cihazın birinci cihaza göre olan kablosuz konumlandırmasından kaynaklı görünüyor denebilir.. uzaklık, yükseklik farkları, aradaki engeller vs.. yani performansın kablo için 600 olmuş oluyor. bunu o cihaza kablosuz olarak yansıtırsan 300 olur. kabaca aynı sonuca denk geliyor.

cihazın neydi acaba.. bende böyle bir algı oluştu şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 23 Mayıs 2023; 14:4:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuzda ilk router olarak kullandığım halo h50g de 660 mbit hız alıyorum kabloluda 900 üzeri veriyor hızı.Diğer ünite 2 yan odada ve kablosuz 330 mbit hız alırken bu cihaza lan kablosu takıp bilgisayarı kablolu bağlayınca ilginç bir şekilde bu cihazda da 600 mbit hız alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 23 Mayıs 2023; 19:32:31 >

bir cihazın arızalı olabilir mi?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.