Şimdi Ara

2.YABANCI DİL ÖĞRENİMİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an İktisat 1.sınıf öğrencisiyim hem bölümümle alakalı şuanda etkili olan ve ilerde ticari hayatta etkili olabilecek İngilizce hariç bir dil öğrenmek istiyorum . Okul bitene kadar ingilizceyi çok iyi bir şekilde öğrenebilecek , diğer yabancı dili ise en az orta seviye öğrenecek kadar eğitimimi tamamlamak istiyorum .
    Önce ingilizceyi hallettmem gerek ama onu beklersem baya bi geç kalırım şu an ingilizcem orta seviye . İkinci yabancı dile seneye başlamayı düşünüyorum sizin yorumlarınız nedir bu konuda hem ingilizce hem başka yabancı
    dil bir arada gider mi ? Ve ne zaman başlamam uygun olur ?
    Ayrıyaten 2.yabancı dil hangisi olmalıdır ? Dediğim gibi hem ticari hemde dünyada kabul görecek bir dil olması lazım . Siz hangi dili öğreniyor ve öğrenmek istiyorsunuz nedeni ile açıklarsanız sevinirim.
    Bu arada fazla uğraştırmasın

Aklımda olan :
    1- Japonca
    2-Çince
    3- Korece
    4-Almanca ( Türkiye'de Almancayı bilen kişi sayısı diğerlerine göre çok olduğu için çekimserim , Sanayi dili olarak kabul ediliyor bu çok önemli bir etken )
    5-Rusça
    6-İspanyolca
    7-İtalyanca
    8-Fransızca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 5 Şubat 2014; 23:08:37 >

• Almanca tabii ki. İnan ki Almanca'yı bilen de çok az kişi var. Diğerlerinden çok olabilir ama Almanca'yı adam akıllı bilen kişi sayısı çok çok az. Diğer avrupa dillerine göre daha uğraştırıcı ama en işe yarayacak olanı Almanca. Tabi Çince öğrenebilirim dersen hiç düşünme diğerlerini. Fakat Çince'nin Almanca'nın birkaç katı zor bil dil olduğunu biliyorum. Orta seviyede öğrenmek için 4-5 seneni vermen gerekecektir. Kişiden kişiye daha uzun veya kısa olabilir tabi bu süre.
  • Almanca İngilizceyle hemen hemen aynı dil yapısına sahip olduğu söyleniyor bilginiz var mı ?
    Diyelim ki Bir şirketin ithalat kısmında Almanyadaki üniversite mezunu gurbetçi çalıştırabilirler ve Türkiye'de Anadolu liselerinde almanca öğretiyolar bunun için ilerde herkes Almanca öğrenmek isteyecek ve bu yüzden kıymeti azalacak bu çok öğrenilmesine dair bir etken değil midir ?
  • Şimdiye kadar öğrenememiş de şimdi mi öğrenecek herkes? :) Bizim gibi tembel bir millet İngilizce dururken gidip Almanca ile uğraşır mı sence? Almanca öyle okulda görmeyle (hele ki bizim okullarda) öğrenilecek bir dil değil. Bu bakımdan Almanca her zaman için önemli olacaktır. En azından ben işveren olsam avrupanın en büyük ekonomisine sahip olan ülkenin dilini bilen adamı işe alırdım. İnsanlar hem nispeten kolay hem de çok konuşulduğu için İspanyolca'ya yöneliyorlar ama İspanyolca konuşan tüm ülkeleri toplasan Almanya kadar büyük bir ekonomi etmeyebilir. Ekonomi yönü de bakılması gereken tek nokta değil tabi. Senin işine yarayacak ortamı hagisi sağlayacak?

Bu arada ingilizce ile pek alakaları yok. İngilizce bilmek sana avantaj sağlayacaktır tabi çünkü kelimelerin önemli bir kısmı benzer fakat gramer falan farklı. Özellikle artikellar işi değiştiriyor baya. Benim ingilizcem advanced seviyede diyebilirim ve bunun bana faydası dokunuyor çünkü ingilizce yazılmış çok değerli kaynaklar var ve açıkçası türkçe kaynaklara göre daha iyi anlatıyorlar. TÜrkçe de çok güzel kaynaklar var tabi haklarını yemeyelim.

Ayrıca şu anda hem ispanyolca hem de almanca öğreniyorum aynı anda ve ikisi de güzel gidiyor. Gerçi daha giriş seviyelerdeyim ama azimle sürdürmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 6 Şubat 2014; 1:34:13 >

• Almancayı tekrar bi kıskaca almak , incelemek gerekir o zaman . Teşekkür ederim yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için .
  • Rica ederim. Dediğim gibi ben Almanca konusunda uzman değilim ama zor diyenlere aldırmayıp devam et bence. Hiçbir dilin zor olabileceğine inanmıyorum ben açıkçası. Sonuçta matematik problemi değil ki bu. Bazı diller diğerlerine göre daha uğraştırıcı oluyor. Ezber gerektiriyor, istisnaları bilmek gerekiyor falan. Kolay gelsin.
  • evet arkadaşlar başka yorumu olan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Yabancı Dil Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de ingilizce var, almanca biraz var. Almanca mı ögrensem iyi olur, yoksa aklımda rusca var ona mı başlayayım almancayı ilerde çıkarır mıyım??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.