Şimdi Ara

2 X Kingston HyperX Fury 120GB Raid 0 Test sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gelen SSD'lerle raid 0 yaptım. Windows 7 x64 için sürücü problem çıkardı, 6-7 saat kadar uğraştım ancak olmadı. Bu nedenle Windows 8 kurmak zorunda kaldım.
    SSD'lerin yazma hızı hoşuma gitmedi ancak okuma hızı güzel.

Test sonucu aşağıdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 25 Ocak 2015; 16:18:37 >

• Giriş seviyesi pek birşey bekleme v300 den biraz daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıçanadam

Giriş seviyesi pek birşey bekleme v300 den biraz daha iyi.

Bundan önceki 240 GB V300'dü. Tek V300'ün yazma hızı bunlardan daha iyiydi..

Bkz;

• Quarysma kullanıcısına yanıt
    Hocam sizdeki ilk nesil v300 anladığıma göre ben önceki mesajımda mukayese ederken şuan satışta olan değişiklik yapılmış v300 ü kastettim.
  • temmuzda almıştım valla neslini bilmiyorum. Dogrudur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 7'de işletim sistemini yüklerken RAID bölümünü görmüyor "AMD SATA RAID Driver" sitesinden indirdiğim driver ile windows 7 de kurulum yapabilmiştim, sıkıntınız bu şekildemiydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

windows 7'de işletim sistemini yüklerken RAID bölümünü görmüyor "AMD SATA RAID Driver" sitesinden indirdiğim driver ile windows 7 de kurulum yapabilmiştim, sıkıntınız bu şekildemiydi ?

Evet, MSI 970A-G43'ün 32 bit olanını görüyordu kurulum aşamasında ama x64 görmedi. Gerçi 32'biti görse de kurmadı. AMD siteden güncelini indirdim, MSI sitesinden güncelini indirdim, BIOS güncelledim, orijinal anakart driver DVD'sindekileri denedim ama nafile. Bir sıkıntı var anakart bâbında ama çözemedim. Win 8 kurdum, alışırım gayrı Win8'e :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı chipset anakartın muadili başka markalardakı driverleri ile deniyebilirdin aslında neyse Win 8' de iyidir ;) güle güle kullan diyelim

buda benim ssd raid değerlerim bilgilendirmek amaçlı eklemek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comaa -- 26 Ocak 2015; 18:26:51 >
  • Keşk dün saatlerce uğraşmadan önce diyeydin :D

Sizin değerler iyiymiş, güle güle kullanın.
  • Bende OCZ VERTEX4 ssdlerle raid yaptım ama beklentilerimi karşılamadı desem yeridir. Benchmark testlerinde 700-800mb'lar gözüküyor ama performans olarak tek ssd'den bir fark göremedim, hatta tek ssd'ye göre yavaşladı bile diyebilirim, açılışta çıkan raid ekranı ve oradan windows başlangıc ekranında 3-5 sn bekletmesi falan (raid sürücüsüyle mi alakalıdır bilmiyorum). Masaüstüne gelincede tek ssd performansı diyebilirim. Bu arada işletim sistemi Windows 7 64 bit ultimate

Özetle; çok gb'lı tek ssd almakta fayda var, çift ekran kartının dezavantajları gibi çift ssd'ninde dezavantajları var

SSD değilde 2 hdd ile raid yapmayı düşünüyorsanız eğer kesinlikle yapın çok fark ediyor.
  • apollonx kullanıcısına yanıt
    Raid ekranında 1 sn bekliyor / beklemiyor bende.

Power tuşuna basıp Win 8'de masaüstünün gelmesi yaklaşık 6-7 sn. sürüyor. Tek SSD ile Win 7 desktop yaklaşık 15-16 sn. sürüyordu. İşletim sistemi ve SSD hariç sistem bileşenleri aynı.

(Düzeltme: Şimdi tam ölçtüm, BIOS dahil 17 saniye sürüyor açılış. Önceki SSD'de daha uzun sürüyordu orası kesin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 27 Ocak 2015; 21:16:49 >
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    Win 7 ile mi alakalıdır bilmiyorum ama ben emin olmak için 2 kez format attım, ilki win 7 sp1 olan sürüm bunu beğenmeyince düz sp1'siz win 7 kurdum güncelleştirmeleri ben yaptım bu daha stabil oldu sp1 olana göre fakat performans gözle görülür olarak tek ssd'den farklı olmadı. Win 8'i sevsem birde win8 ile denerdim ama katlanamıyorum win8'e nedense.

Benim güç düğmesine bastıktan sonra açılış 30 sn'yi rahat buluyor hatta geçiyor bile ama bu ssd ile alakalı değil anakart ile alakalı sanırım çoğu süre anakart ekranında geçiyor, yoksa windowsun mavi rengi gözüktükten sonra açılış ssd performansını hissettiriyor ama raid olarak değil tek ssd performansı olarak.
  • bu da benim 2x ssd corsair 120 gb raid 0 sonuçlarım .
    win 10 1151 yapı üzerinden alınmıştır. Hız malesef beni tatmin etmedi win 8.1 döneceğim galiba . AMD anakartta bir sorun var gibi ??????
    driver derseniz allahlık neyi kurup kurmadığı belli olmayan garip bir paket anlayısı var gigabyte ın
    anakart gigabyte 990fxa ud3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdonanım -- 3 Ocak 2016; 23:40:32 >

• drdonanım D kullanıcısına yanıt
    Tam olarak hangi model? Valla 2011'de benim Corsair Force 3 GT 120 GB tek başına bundan iyi skor veriyordu. Bi yanlışlık olabilir.

Ayrıca Amd demeyin bana n'olur. Crosshair Formula-Z Anakartta raid 0 sorunu yaşadım, Asus Universal ile görüştüm, adamlar bana cevaben "Bu chipset biraz sorunlu, anca bu kadar oluyor" demeye getirdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

Tam olarak hangi model? Valla 2011'de benim Corsair Force 3 GT 120 GB tek başına bundan iyi skor veriyordu. Bi yanlışlık olabilir.

Ayrıca Amd demeyin bana n'olur. Crosshair Formula-Z Anakartta raid 0 sorunu yaşadım, Asus Universal ile görüştüm, adamlar bana cevaben "Bu chipset biraz sorunlu, anca bu kadar oluyor" demeye getirdi...

Zaten dilim AMD den yandı bir daha mı tövbe AMD olmaz ama elimizdekilerle ne yapacağız ..
    Skorlara bakınca bir testte 1000 mb/sn gören diğer testte 400 mb/sn kalıyor nasıl iş çözemedim ...
  • Arkadaşlar AMD de Raid yaptım.

Z77 çipsette 3570K ile raid yaptım.

Z97 çipsette raid yaptım.

Z97 de Windows 7 - 8 - 10 denedim. Hepsinde aynı.

Aynı dediğim şu ; Raid, 4K okuma ve yazma hızlarını etkilemiyor. O yüzden AMD ye suç atmayın. İnternette binlerce aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Raid sadece sıralı okuma yazma hızını artırıyor.

Bunun sebebi de muhtemelen Rain in çalışma mantığı.

Raid in çalışma mantığı şu; eskiden HDD ler yavaş olduğundan işlemci bir veri paketini hazırlar HDD ye gönderirdi. Ama ikincisi hazır olduğunda HDD hala ilk paketi yazmakta oduğundan 2-3-4 üncü paketler 1. verinin okunma ya da yazılmasını beklerdi. Raid de ise ikinci veri boşta olan ikinci HDD ye yazılırdı. Bu sefer de 3 ve 4 üncü paketler sıra beklerdi. 4 lü raid yapardın. 4 üncü HDD ye sıra gelene kadar 1 inci HDD işini bitirir ve işlem başa dönerdi.

Yani Raid in verdiği performans aslında HDD yi bekleme süresinin değerlendirilmesi ile geliyordu.

Ama SSD de öyle değil. SSD de zaten 4KB boyutundaki dosyalar nerede ise anlık olarak yazılıyor. HDD lerde veri erişim süresi 12ms gibi bir süreydi. SS lerde bu değer bundan bin kat daha düşük 0,012ms yani 1ms bile değil.

Kısaca şöyle oluyor. Demiştik ya ilk HDD yazmak ile meşgulken sıra ikinciye geliyor. Ehh işte ikisine de nerede ise anlık yazılıyor ve bekleyen HDD olmadığına göre bu bekleme süresinden kazanç da olmaz. Tek sebep bu değil tabi yine de hızın artmamasının diğer sebebi ise Raid denetleyici. Açıkçası raid denetleyiciler hala güncellenmedi. Hala HDD lere göre düzenlenmiş durumdalar.

AMD nin görüntü kalitesini iyileştirme yönündeki sunumunda dediği gibi. Eski teknolojinin üstüne çok fazla şey eklendi ama hala eski teknoloji. Mesela artık tüplü TV yok. Ama teeee tüplü TV zamanından kalma arabirim protokolleri var şu an. Bu protokoller de düşük veri aktarımına göre düzenlenmiş ve fazla sıkıştırma yapıyorlar. AMD aradaki bu gereksiz sıkıştırma protokollerini kaldıracakmış. SSD de de durum bu. iki SSD ye veri anlık yazıldığı için raid denetleyici buna yetişemiyor/işleyemiyor.

Yani anlayacağınız raid denetleyici "Ne oluyo lan" durumunda oluyor genelde. Mesela sıralı okuma hızları iki katına çıkıyor. Neden? Çünkü sıralı okuma testleri HDD nin beklemesi ile alakalı değil. Bir veri ikiye bölnüyor yarısı bir HDD ye diğer yarısı diğer HDD ye. Yani eş zamanlı veri aktarımına göre düzenlenmiş bir aktarım söz konusu. Parçalı okumada ise HDD lerdeki boş veri kümeler vb durumlar için özel kodlamalar var buna NCQ gibi teknolojiler de dahil. Bu da HDD için üretilmiş bir teknolojinin SSD yi görünce aklını yitirmesine neden oluyor.

Kısaca çipsetlerdeki Raid0 güncellenip yenisi çıkana ya da harici güncel bir raid kontrolcü alana kadar SSD nin performansının raid ile artmasını beklemeyin.

• bu ssd bende aldım 1 2 gün önce pc benim baya eski sata 2 de kullanıyorum hd tunede 210mb/s çıkıyor bunu sdd frimware falan güncelleyince sata 2 den daha performans anlıyormuş varmı öyle bi durum sata 2 de performansı artarsa sata 3 de artar galiba deneyen duyan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşlar AMD de Raid yaptım.

Aynı dediğim şu ; Raid, 4K okuma ve yazma hızlarını etkilemiyor. O yüzden AMD ye suç atmayın. İnternette binlerce aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Raid sadece sıralı okuma yazma hızını artırıyor.

Raid in çalışma mantığı şu; eskiden HDD ler yavaş olduğundan işlemci bir veri paketini hazırlar HDD ye gönderirdi. Ama ikincisi hazır olduğunda HDD hala ilk paketi yazmakta oduğundan 2-3-4 üncü paketler 1. verinin okunma ya da yazılmasını beklerdi. Raid de ise ikinci veri boşta olan ikinci HDD ye yazılırdı. Bu sefer de 3 ve 4 üncü paketler sıra beklerdi. 4 lü raid yapardın. 4 üncü HDD ye sıra gelene kadar 1 inci HDD işini bitirir ve işlem başa dönerdi.

Yani Raid in verdiği performans aslında HDD yi bekleme süresinin değerlendirilmesi ile geliyordu.

Ama SSD de öyle değil. SSD de zaten 4KB boyutundaki dosyalar nerede ise anlık olarak yazılıyor. HDD lerde veri erişim süresi 12ms gibi bir süreydi. SS lerde bu değer bundan bin kat daha düşük 0,012ms yani 1ms bile değil.

Kısaca şöyle oluyor. Demiştik ya ilk HDD yazmak ile meşgulken sıra ikinciye geliyor. Ehh işte ikisine de nerede ise anlık yazılıyor ve bekleyen HDD olmadığına göre bu bekleme süresinden kazanç da olmaz. Tek sebep bu değil tabi yine de hızın artmamasının diğer sebebi ise Raid denetleyici. Açıkçası raid denetleyiciler hala güncellenmedi. Hala HDD lere göre düzenlenmiş durumdalar.

AMD nin görüntü kalitesini iyileştirme yönündeki sunumunda dediği gibi. Eski teknolojinin üstüne çok fazla şey eklendi ama hala eski teknoloji. Mesela artık tüplü TV yok. Ama teeee tüplü TV zamanından kalma arabirim protokolleri var şu an. Bu protokoller de düşük veri aktarımına göre düzenlenmiş ve fazla sıkıştırma yapıyorlar. AMD aradaki bu gereksiz sıkıştırma protokollerini kaldıracakmış. SSD de de durum bu. iki SSD ye veri anlık yazıldığı için raid denetleyici buna yetişemiyor/işleyemiyor.

Yani anlayacağınız raid denetleyici "Ne oluyo lan" durumunda oluyor genelde. Mesela sıralı okuma hızları iki katına çıkıyor. Neden? Çünkü sıralı okuma testleri HDD nin beklemesi ile alakalı değil. Bir veri ikiye bölnüyor yarısı bir HDD ye diğer yarısı diğer HDD ye. Yani eş zamanlı veri aktarımına göre düzenlenmiş bir aktarım söz konusu. Parçalı okumada ise HDD lerdeki boş veri kümeler vb durumlar için özel kodlamalar var buna NCQ gibi teknolojiler de dahil. Bu da HDD için üretilmiş bir teknolojinin SSD yi görünce aklını yitirmesine neden oluyor.

Kısaca çipsetlerdeki Raid0 güncellenip yenisi çıkana ya da harici güncel bir raid kontrolcü alana kadar SSD nin performansının raid ile artmasını beklemeyin.

Dostum bilgiler için teşekkürler ;
    raid ile ilgili bende bir kaç şey yazmak isterim . Raid serüvenim yeni değil daha önce 500gb iki disk e 1 tb iki disk ile intel anakart ile raid kullandım daha sonra güncelleme ile amd geçtim orada da 1 tb ile raid kulanmışlığım var . Benim anlamadığım 3 farklı test programı da aynı diskleri test ediyor ama sonuçlar arasında uçurum var biri 400 mb/sn çıkarırken biri 1000 mb sn çıkarıyor . Disklerle yaptığım testlerde +/- 25 bilemedin 50 mb sn fark olurdu intel sistemlerinde . Ama amd neye göre hareket edeceğimi şaşırdım forumlardaki araştırmalarım da biri si raid sürücüsü amd nin raidexpert kullan diyor birisi microsoft denetcisini kullan diyor iki sistemdede sonuçlara ben ulaşamadım . Windows 10 dan kaynaklanır mı bilemiyorum ama ondada bir sıkıntı var gibi . Esas sorun bana göre driver desteğinin amd tarafından tam olarak optimize edilmeden verilmesi . Yoksa sata 3 ile 400 mb sn aldığın bir ssd yi raid 0 yaptığında teorik olarak 800 altına düşmemesi lazım . Zamanım olursa win 8.1 x64 sistemi kurup bir de orada deniyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: drdonanım

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşlar AMD de Raid yaptım.

Dostum bilgiler için teşekkürler ;
    raid ile ilgili bende bir kaç şey yazmak isterim . Raid serüvenim yeni değil daha önce 500gb iki disk e 1 tb iki disk ile intel anakart ile raid kullandım daha sonra güncelleme ile amd geçtim orada da 1 tb ile raid kulanmışlığım var . Benim anlamadığım 3 farklı test programı da aynı diskleri test ediyor ama sonuçlar arasında uçurum var biri 400 mb/sn çıkarırken biri 1000 mb sn çıkarıyor . Disklerle yaptığım testlerde +/- 25 bilemedin 50 mb sn fark olurdu intel sistemlerinde . Ama amd neye göre hareket edeceğimi şaşırdım forumlardaki araştırmalarım da biri si raid sürücüsü amd nin raidexpert kullan diyor birisi microsoft denetcisini kullan diyor iki sistemdede sonuçlara ben ulaşamadım . Windows 10 dan kaynaklanır mı bilemiyorum ama ondada bir sıkıntı var gibi . Esas sorun bana göre driver desteğinin amd tarafından tam olarak optimize edilmeden verilmesi . Yoksa sata 3 ile 400 mb sn aldığın bir ssd yi raid 0 yaptığında teorik olarak 800 altına düşmemesi lazım . Zamanım olursa win 8.1 x64 sistemi kurup bir de orada deniyeceğim.

Windows 10 ile ilgilidir muhtemelen.

Bak ben de 3 lü SSD Raid vardı.

Sırf Windows 10 da sıktı diye tek SSD ye geçtim. Gerçi sıktı dediğim öyle test programı açmadım bir de malum yükseltme olunca biraz da ona bağladım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.