Şimdi Ara

2 watt fm vericideki dirençlerde aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hayırlı forumlar 2 watt fm vericimdeki dirençlerde ve mosfetlerde aşırı ısınma oluyor parmak değmeyecek şekilde 12 volt giriş olduğu halde 12 voltda 0.7 amper akım çekiyor voltu 7 8 volta düşüyorum akım 0.4 civarı oluyor ama sıcaklık devam ediyor neden olabilr resim ekliyorum özellikle resimde ortadaki büyük dirençde bir ısınma var 2 watt fm vericideki dirençlerde aşırı ısınma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdrli22 -- 29 Mayıs 2020; 16:4:35 >







  • Onlar mos değil de bence BD139-BD140 çiftidir (A-B yükselteç yapısı). Devreniz yüksek frekans(RF) üretmek için kendini çok paralıyor. Bu nedenle ısınma olması normal. Direncin parmak yakacak kadar ısınması normal değil, ama soğutucu bağlamadığınız için transistörler parmak yakar. Evvela o transistörlere soğutucu bağlayacaksınız. Soğutucu heatsinkler hazır da satılıyor, bir yerden alüminyum ya da bakır levha da bulup onu da vidalayabilirsiniz. Beyaz terml macun kullanmanızı öneririm. Yekpare değil de ayrı ayrı heatsink takın çünkü yanlış bilmiyorsam o transistörlerin kollektörleri o soğutma metali ile tümleşik. 2W direnci de 5W ile değiştirirseniz ömrü uzun olur(yine ısınır). Çok uzun süre 12Vde soğutucusuz çalıştırdysanız transistörleri yakmış olabilirsiniz ona dikkat edin.

    Kolay gelsin.

    Düzeltme: resme şimdi yakından baktım ikisi de 135miş AB değil demek ki. Soğutucu takın. Ayrıca o elemanların bacakları çok uzun kondansatörler falan... Onları dibine kadar takıp lehimlemenizi öneriyorum. RF'de çok kararsızlıklara neden oluyormuş öyle diyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 29 Mayıs 2020; 17:49:48 >




  • Cevap için çok teşekkür ederim ortadaki büyük direnci için hangi değerlerde direnç almamı önerirsiniz yada diğer dirençlerde yardımcı olursanız sevinirim
  • ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt
    Aynı değerde olcak. 22 Ohm 5 Watt taş direnç diyerek alın.
    2 watt fm vericideki dirençlerde aşırı ısınma
    Resimde 1R5 yazan yerde 22R ya da 22J olacak.
  • Teşekkür ederim sipariş verdim inşallah deneyip paylaşıcam sonucu
  • ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt
    arızalı parça ve ya kısadevre olabilir. Transistör ve ya entegre vb kısadevre olmuşda olabilir.
    Aşırı ısınma hiçbir zaman normal değil, bu devreler ısınmaz pek.
    Analiz için yakın çekim ve devre eleman bilgilri lazım. Hatta varsa devre şeması, yoksa alttan çekim. Hangi parçalar ısınıyor resim üzerinde gösterin. Ölçü aleti le sağlamlık kontrolü lazım,nerelerde gerilim var yok bakmak lazım.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.