Şimdi Ara

2 TANE MATEMATİK SORUSU ÇÖZEBİLECEK VAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SORU2:

• Dostum ilk soruda asal çarpanlarına 37x3x2 geliyor şıklarda sadece 37 olduğu için 37
  • 2. Soruda 14 den küçük olmak zorunda ve gelen sayıda çift olacağından çift sayıdan çift sayıyı çıkartırsan çift sayı olmak zorunda yani 14 den küçük çift sayıları topluyorsun
  • 2.soruda 14x+y=Bölünen sayı x yden büyük olmak zorunda burdan çık git derşm devamına üşendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladın mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeffLoomis -- 27 Temmuz 2016; 22:39:21 >
  • Birinci soru modüler aritmetikle rahat gelir ilk 9 dan kalanını sonra 5 den kalanını bul
  • ilk soru için 45 i asal çarpanlarına böl yani 5 ve 9 ye.59 tane 222.. 9a böldüğünde kalan 1,5e böldüğünde ise 2 olacaktır şıklarda da 9a böldüğünde kalan1,5e böldüğünde kalan 2 olan şıkkı işaretleyeceksin.diğer soru için KLM2 sayısı çift sayıdır o yüzden böldüğünden kalan sayılar da çift olacaktır çünkü 14 de çift bu yüzden kalan sayılar 2,4,6,8,10,12 olacaktır.2 parantezine alıp toplamı rahatlıkla bulabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki soruyu da anladım açıklayan herkese teşekkür ediyorum
  • İlk soru basit bir bölme bölünebilme sorusu gibi geldi bana.

45 e bölünmesi yerine 9 ve 5 e bölünmesine bakalım.

9 la bölünme kuralını uygularsak 59.2=118 ve 118/9 bölersek 1 kalanını verir.

5 e böldüğümüzdede zaten 2 kalanını verecektir.

Bu verileri elde ettikten sonra şıklarda bu şartları sağlayan sayılara bakıyoruz.Ve 37 .. 9'a bölündüğünde 1 ve 5'e bölündüğünde 2 kalanını verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.