Bildirim
2 TANE KÖKLÜ SAYI SORUSU

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Dostum birincisinin cevabi 3
Ikincisinin cevabi a+1 mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lanet internetim yuzunden cektigim fotoyu atamiyorum delircem
Birinci soruda, ilkini ikiye boluyorsun. Toplamları 3.5, çarpımlari 3 olan sayılar bulman lazım. Bunlar da 1.5 ve 2. Yani kökün dışına kök 2 artı kök 1.5 diye çıkıyor. Bunları kök iki ile çarpıyorsun. Son durumda 2 artı kök 3 oluyor. Diğer kesiri eşlenigi ile çarpıyorsun. Buradan 2 eksi kök 3 bölü iki geliyor.
Bunları toplayınca 6 artı kök üç bölü iki geliyor. Son çıkarma işlemini yapınca 3 geliyor lazım.
İkinci soruyu da yaparım birazdan.
Nerde hata yaptım
Tamam buldum hatayı çözümü Editledim şuan doğru
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanHakim -- 21 Ağustos 2016; 21:44:27 >
evet -
1 a kesin.
Edit:Sekme açık kalmış sonra gördüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babafingo31313131 -- 21 Ağustos 2016; 21:39:13 >
Birincinin cevabı ne @questioner
cevap anahtarı zaten var çözüm lazım -
3 -
Dostum ozur dilerim ya internetim gercekten cok yavaş yarin universitenin kutuphanesine gidicem ordan yuklerim bu arada kaynagin adi ne sorular fena değil
7 +4kök3 2+kök3 şeklinde çıkar.Eşliliğini alırsın alt kısım 4 üst kısım 4-2kök3 çıkar.Sonra 2+kök3 ile 4-2kök3÷4 ü toplarsın oradan 12 +2kök3÷4 çıkar.Aynı şekilde 2kök3 ün eşliliği devamı gelir.
Kamera sıkıntı olmasa 30 saniyelik iş.
http://i.hizliresim.com/QQAMnr.jpg
hocam o 1. aşamada 7+4kök3 ü nasıl 2+kök3 şeklinde yazdın ? -
önemli değil hocam canın sağ olsun
fem simetri mat1 -
Kök içinde 2+kök3 ün karesi 7+4kök3 eşit.Ama kkök olduğu için kareleri eliyoruz.
Edit:2+kök3 ün karesini al 7+4kök3 e eşit oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babafingo31313131 -- 21 Ağustos 2016; 22:06:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: questioner
hocam o 1. aşamada 7+4kök3 ü nasıl 2+kök3 şeklinde yazdın ?
Önce kök içinde 2 çarpı (3.5 +2kok3) diye çarpanlarina ayırıyorsun.
Sonra şöyle bir kural var, kök içinde
(x + 2köky) gibi bir durum varsa bunu toplamları x, çarpımlari y olan sayılarin köklerinin toplamı halinde yazabiliyorsun. Burada da kök 2 + kök 1.5 yazıyorsun. Sonra bunları kök 2 ile çarpıyorsun. Başta ikiyi ayırmıştık o yüzden.
anladım hocam biraz şekil yapınca algılayamadım ilk başta -
2.soru -
2.soruda hepsini aç direk çıkıyor ordan ama ben -1-a buldum sanırım işaret yanlış oldu
tamamdır.
tam bir amele sorusu
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X