Şimdi Ara

xx (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alpro hazelnut enjoyer kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun şimdiden. yurt tercihini 9 ve 8 yapıp rahatına bakarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    batı yurtlarını düşünüyordum ama ne dersiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seneye çok iyi çalış işini şansa bırakma olabildiği kadar gerisi nasip kısmet. İlk 500 yap sonra bilkent odtü seçim senin elinde olur tercih dönemini güle oynaya geçirirsin hakkında hayırlı olsun şimdiden.

Kişilik özelliklerine bağlı aslında evcimen çok dışarıyla işi olmayan biriysen batı güzeldir konforludur kafa dinlersin ama atik sosyal hiperaktif biriysen kesinlikle doğu bence gece geç dönme derdin olmaz takılma yerleri ayağının dibinde olur ha tabi bir yerden sonra o da sıkar ama yine de doğu daha iyi bence

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Hocam bu sene yaptığim hataları tekrarlamamaya çalısacağım. Hedef ilk 500 tekrardan. Tesekkürler  

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

kaynak atar mısın acilinden

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

bgyeter storyleri hocam kaynak istiyorsan aç bak bizde yalan olmaz

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

gayet yeterli ;)

konu güncellendi bu arada, herhangi bir bölüm hakkında şu olmamış. o sıra asla gelmez, daha iyi daha kötü gelir yorumlarınız bekleniyor. aktiflik acil

İtü yazıyor hocam storyde

Hocam ben İsada kalıyorum batı tercihi yaparsanız muhtemelen size o gelir.

Rahat yurt, kantin güzel. Fiyatlar eskiden ucuzdu ama bir tık daha pahalı şu an. (Yine de dışarıdaki restoranlardan ucuz bence) Lavabolar banyolar yenilendi daha iyi oldu şu an. Soracağınız bir şey varsa danışabilirsiniz.

• Hocam geçen sene daha negatif düşünen bendim ama bu sene bazılarında daha pozitifim

Ceng -> 674 oldukça makul bir tahmin

EE -> 1.523 de kesinlikle öyle. 1.6k-1.4k arası her şey gelebilir.

IE -> Ben endüstrinin oldukça revaçta olduğunu duyuyorum, bunun yanı sıra EE (-10) ve IE (-10, oransal olarak çok yüksek) kontenjan düşüşünü katarsak bence kesinlikle ilk 2k içinde bitirecek. Tahminim 1.9k başları (1932 olsun hadi).

AEE -> Bu bölüm de adı havalı geldiği için çok popüler. Bizim yks öğrencileri pek araştırma yapmayı bilmediği için ME'den farklı bir bölüm falan zannediyorlar burayı. -5 kontejan da düşünülünce 2.830 gibi bir şey olacak bence. (Şunu bu bölümü makine ardında 8kdan falan alan zamanlarda söyleseniz bölüm başkanı bile inanmazdı. Harbi yks sıralamasının bölümler hakkında hiçbir şey ifade etmediğinin kanıtı bu bölümdür)

ME -> Underdog. Bu sene bence 3.8k civarlarını görecek çünkü -30 kontenjan azaltması çok. Önünde AEE de azaltınca (AEE yazan cahiller bunu bir altına yazıyor) bence bu sıralamalar çok uçuk olmayacak.

Not Ayrıca makine gelecekte daha keyifli bir hale gelebilir. Biz yaşamayacağız ama bu sene bölüm başkanı ve bölüm başkanından daha çok sözü geçen iki hocamızın artık emekli olacağı konuşuyor. Bu dinozor ve değişikliğe hayır tayfa gidince ben bölümün müfredatında köklü değişiklikler bekliyorum. Çünkü tanıdığım bütün genççe olan hocalar değişim istiyor. Bu daha az antik mühendislik dersi, daha interdisipliner ve daha popülist dersler anlamına gelebilir ve bölüm rahatlayabilir. Ayrıca seneye kontenjan 100 veya aşağısına inerse bu bölüm harbi cennet olacak.

METE -> AEE-ME-METE sarmalında tutturamayanların son adresi. Ben ilk 7k içine gireceğini düşünüyorum. 6.8k veya 6.9k falan çok uçuk tahminler olmayacaktır bence. Aynı zamanda reddit'te ve bazı platformlarda bu bölümün fena propagandası var. Bu sıralamadaki tıpların kafa çeldirmesi olmazsa bu sıralamalar gelebilir. (Bu bölüm 20k üstü ile alıyordu vay anam nereden nerelere)

MBG -> Hiçbir fikrim yok. Bu bölümün kimya müh üstü olması bile büyük bir skandal.

ChEng -> İyi tahmin. Bence oluru bu.

Stat -> Düzgün bir müfredat değişikliği ile 60klık bölüm nasıl gözde hale getirilir en büyük örneği. 10-12k arası her bir yere yerleşebilir. Dandik bölümlerle yarışmaktan artık İTÜ ME ile yarışmaya terfi etti bu bölüm. Bence bu artışı hak eden nadir bölümlerde. (Şu bölümün adı İstatistik ve Veri Bilimi olsaydı ne IE civarı alırdı vay anam)

Math -> Güzel bir bölüm ama bence o kadar yükselmeyecek çünkü bu sene 10k-20k arası tıplar daha cazip görülebilir. 16k-17k civarı kalacaktır diye düşünüyorum.

Phys -> Benzer bir durum ama Math'ı geçecek gibi. Reddit, ekşi, forum nereyi görsem fizik yazmak isteyen biriyle karşılaşıyorum. Eğer ebeveyn baskısını yenebilirlerse bu bölüm fena atlar.

ID -> Bence fena alım fırsatı bölüm. Fikrim yok

Aşağısı irrelevant.

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

hocam biraz abartmışsın sanki

ctis kaç binle alır sence?

• Hangisi abartı aslanım.

CTIS burslu öne gider. Burssuzuna girecek kadar değişiklere müjde burssuz geriye kaçar.

Arz ederim.

matla fizik için düşündüğüm ana etken burstu hocam. o civarda burslar ciddiyete biniyor diye bastım biraz.

fiziği de biz dışarıdan bakıp uçurdukça uçurmuştuk herkes fizik istiyordu gidip makinenin arkasına bile yazacaktık sonuçlar bi geldi 1k kişi atmış aw. o yüzden korkup yine matın arkasına attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 22 Temmuz 2024; 23:48:36 >

hocam odtü makineye geçsem 3.5 ile bitirsem ne yapıyor olurum? sıralamam yetio 22'sine

savunma sanayi deme hakarri ee bitirsem bile eforsuz girerim hepsine

• Bi tane eleman f1 williamsta mühendis olmuştu en peak nokta o bence

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

yok la koskoca ödtü makine, bir sürü parlak mezun var.

çağrı mert bakırcı ile tercih zamanı konuşmuştum. gerçi o 2.75 ile bitirmiş. çok top bir örnek değil

• Kimya sıralama tahmini bence çok yerinde
    Gerçi geçen yıl bazı bölümler tahminlerin üzerinde attı

• İyi referans, bir de araştırmalarda çalıştıysan yl vey phd yurtdışı gider orada keyfine bakarsın aslanım.

Arkadaşın dediği gibi williams f1'de çalışmak (duymadım bu arkadaşı ama mümkün) bence harbi peak. Bence özellikle top f1 takımlarında çalışmak (redbull, mclaren, mercedes vb.)(ferrari koymadım, İtalyanca bilmiyorsan çalışamıyorsun ucube herifler bunlar bir 20-30 yıl daha şampiyon olamaz bu mallık ile) herhangi bir mühendisin ulaşabileceği max seviye (faang falan boş bunun yanında). Deseler Nvidia, Intel falan mı yoksa McLaren Racing Team aero takımı mı 2. seçenek net daha iyidir.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 23 Temmuz 2024; 0:1:27 >

Burs olayı mantıklı olabilir. Fizikte de dediğim gibi millet anasını babasını ikna edememiş bence  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.