Şimdi Ara

2 Sata HDD'nin yanına ide bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda 2 tane sata hdd var. Elimde 1 tane çalışıp çalışmadığını bilmediğim ide harddiskim var. Bunu sataların yanına bağlayabilir miyim?
    Cevabınız evet ise slave olarak bağlamak için ne yapmam gerekiyor? Üzeinde bi jumper var ve nasıl slave yapmam gerektiğinin şeması var ama o pinlere kablo gelicek mi gelmeyecek mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsuer

Bilgisayarımda 2 tane sata hdd var. Elimde 1 tane çalışıp çalışmadığını bilmediğim ide harddiskim var. Bunu sataların yanına bağlayabilir miyim?
    Cevabınız evet ise slave olarak bağlamak için ne yapmam gerekiyor? Üzeinde bi jumper var ve nasıl slave yapmam gerektiğinin şeması var ama o pinlere kablo gelicek mi gelmeyecek mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Evet takabilirsin. Elbetteki port farklılığı olduğunu biliyorsundur. Master sleave olayını elinde şema varsa yapabilirsin. Olmadı anakart üzerindede yaparsın master sleave olayını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

quote:

Bilgisayarımda 2 tane sata hdd var. Elimde 1 tane çalışıp çalışmadığını bilmediğim ide harddiskim var. Bunu sataların yanına bağlayabilir miyim?

Evet takabilirsin. Elbetteki port farklılığı olduğunu biliyorsundur. Master sleave olayını elinde şema varsa yapabilirsin. Olmadı anakart üzerindede yaparsın master sleave olayını.

eski pcdeki ide kablosuna takip denedim. uzerindeki jumperla slave olayini ayarladim. biostan da goremedim hard diski normal olarak da gorunmedi. sorunlu galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jumperlı hddler kaldımı ya
  • quote:

eski pcdeki ide kablosuna takip denedim. uzerindeki jumperla slave olayini ayarladim. biostan da goremedim hard diski normal olarak da gorunmedi. sorunlu galiba.

Evet hocam büyük ihtimal öyle.

quote:

Orijinalden alıntı: Ateşşiz Adam

Jumperlı hddler kaldımı ya

Kalmaz mı ya benim daha geçen senelerde attığım 40 GB Ide HDD vardı o da jumperlıydı. Hemde üstünde w7 ult. vardı

• Bende 1SATA , 1 IDE takılydı sorunsuz çalışıyordu ama jumper konusunda bilgim yok .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Sata ve USB Farkı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.