Evet arkadaşlar başlıkta görebildiğiniz gibi, bilgisayarımırımı 2 gün önce içini temizlemiştim, bu normalde hep yaptığım birşeydir ve o ara ramleri çıkarttım. Temizlikten sonra da gerekli herşeyi yaptım, işte ramleri taktım fanı tekrar yerine taktım vesayre ama ondan sonra 2 ram takılıyken 3 saniye açılıyor pc sonra kapanıyor hep denedim denedim olmadı. Bu sorunun çözümü nedir acaba?
Edit: Ramleri 2 yıldır kullanıyorum ve format dahil attım.
tam oturduğuna emin misiniz ramlerin ? ve cıkartırken bir yerine zarar geldiyse pc acılmaz. hangi ram takınca aıclmıyorsa onu bulun muhtemelen o ram arızalıdır..
ve birde işlemci 4 pin lik soketi taktınızmı
Bazen PSU ilede alakalı olabiliyor. PC tek RAM ile açılıyordu 2 RAM takınca açılmıyordu, ben bu arada her seferinde PSU kablosunu çekiyordum, en son kabloyu çekmeden 2 RAM'ide taktım PC gayet güzel açıldı.
quote:
Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr
Bazen PSU ilede alakalı olabiliyor. PC tek RAM ile açılıyordu 2 RAM takınca açılmıyordu, ben bu arada her seferinde PSU kablosunu çekiyordum, en son kabloyu çekmeden 2 RAM'ide taktım PC gayet güzel açıldı.
Hocam benim pek bilgisayarın donanımıyla ilgili deneyimli olduğum söylenemez. Şimdi PSU'yu nasıl çıkarcam ve çıkardım diyelim, bilgisayara herhangi bir zararı olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Dodgers
quote:
Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr
Hocam benim pek bilgisayarın donanımıyla ilgili deneyimli olduğum söylenemez. Şimdi PSU'yu nasıl çıkarcam ve çıkardım diyelim, bilgisayara herhangi bir zararı olur mu?
PSU'dan kastım güç kablosu, prize giden. Ben her RAM çıkarttığımda o kabloyu çekiyordum, en son kabloyu çekmeden RAM'i taktım PC açıldı. Bende zararı olur diye düşündüm ama olmadı.
anakartın maximum ne kadar destekliyor? eğer destekliyorsa ramlerde sorun olabilir teker teker deneyin tek modül değilse
Diğer ramim bozukmuş arkadaşlar, şimdi yeni ram aldım bitmiştir konu. Sağolun yardımlarınız için.