Şimdi Ara

2 PSU İLE TEORİM VAR YARDIM LAZIM BİLENLER LÜTFEN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba öncelikle forum falan olaylarından pek bi bilgim yok fakat aklıma takılan olayı sizinle paylaşmak istedim çünkü buna pek bi yanıt bulamadım şimdi sistemimi yeniden güncellemek istiyorum. elimde iki adet psu var ki hali hazırda ben bunları tek kasada kullanıyorum biri 600W öteki de 400W şimdi sistemi güncelleyeceğim için yeni nesil anakartlar ve ekrankartlarından alacağım 600W lık psu da 2 adet 4pin anakart soketi bulunuyor şu işlemciye güç verenlerden ve ekran kartı için 6+2 ile 6 lı güç soketleri mevcut. şimdi diyorum ki elimdeki 400W ı tüm ışıklandırma ve hali hazırdaki hddlere falan bağlayayım ayrıca anakartın 24 pin liğine de yine 400W lığı takayım. sonra anakart üzerindeki 4+4 pinlik yuvaya 600W lık ve ekran kartı için gerekli güç bağlantıları içinde gene 600W'lığı bağlayayım... şimdi aklımdaki merak konusu şu bu şekilde sistem çalışır mı yani psu ları aynı anda açılmasını sağlamayı biliyorum her türlü kablosal birleşimi ben yaptım zaten ama şimdi anakartın 24 pinliği 400 de, 600 lüğün de 4+4 ü ile ekran kartı için gerekli olan 6+2 ve 6 lık bağlantıları bağlanınca çalışır mı? bunu bu şekilde deneyeniniz var mı? yada ciddi anlamda bu teorinin uygulanacağını söyleyebilir misiniz? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Chaotic! kullanıcısına yanıt
    selamlar ben çalışacağını düşünüyorum ama anakartın 4 pini ile 24 pini ile diğer bileşenleri 600w ye bağlayıp sadece ekran kartına 400w yi ayırabilirsiniz.
  • Bahsettiginiz sistem teorik olarak da pratik olarak da calisir ancak 2. psu yu her seferinde tetiklemeniz lazim ki calisabilsin anakartin 24 pinlik baglantisindan bagimsiz olacak cunku. Daha once denemisligim var benzer sekilde kullanimi ancak bana sorarsaniz bu sekilde kullanimi tavsiye etmem cok ucuk bir sisteminiz yoksa elinizdeki 600 watt psunun sisteminize yeterli gelecegi dusuncesindeyim. Muhtemel sasi sorunlarinda tum sistemi elinize alma ihtimaliniz var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • southbridge kullanıcısına yanıt
    sorun şu ki 600w yeni bi psu olduğundan 4+4 cpu için gücü var ve 6+2 ve 6 lık ekran kartı güç çıkışı o yüzden anakart gücünü de bindirmek istemediğimden 400 e takacağım herşeyi... neyse çok teşekkür ederim yine de sağolun beni büyük bir endişeden kurtardınız çünkü psu alacak param yoktu mecburen ekran kartından kısacaktım bu iyi haber çok teşekkürler tekrardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.