Şimdi Ara

2 pc + 1 modem + 1 switch = SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde notebook ve masaüstü olmak üzere 2 adet bilgisayar, 1 adet switch ve 1 adet adsl modem var.

Workgroup adı = HUSKY
    Masaüstü bilgisayar tanımı = FUZZ (windows xp pro + sp2)
    Notebook bilgisayar tanımı = Notebook (windows xp home + sp2)

Modem switchin 1. portuna, masaüstü pc 2. portuna, notebook da 3 portuna bağlı.

Ağ kurulum sihirbazını iki makinada da çalıştırdım, internet paylaşımında sorun yok her iki makina da interneti kullanabiliyor.

Sorun şu: Bilgisayarlar birbirini görmüyor.
    Kurulum sihirbazında "Dosya ve yazıcı paylaşımı"nı seçmeme rağmen masaüstü bilgisayarda sadece kendi bilgisayarımı görebiliyorum.

Notebook bilgisayarda "Çalışma grubundaki bilgisayarı göster"e tıkladığımda "Husky erişelemez. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. Erişim izninizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin. Bu çalışma grubu için sunucuların listesi kullanılamıyor." hatası veriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-997D59FCA -- 12 Mart 2006; 0:43:42 >

• iki bilgisayar da otomatik ip almalı. ayrıca mac köprüleri varsa kaldırılmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sabata

iki bilgisayar da otomatik ip almalı. ayrıca mac köprüleri varsa kaldırılmalı.

İki bilgisayar da otomatik IP alıyor zaten, windowsun beyinsiz ve gereksiz firewallunu kapattım oldu
  • hayrılı olsun diim o zaman
  • İyi günlerde kullan:)
  • Sağolun ama, sadece iyi bi' gün oldu

Dün düzelmişti; iki bilgisayarda gayet güzel dosya paylaşımı yapıyordu. Bugün sorun yine tekrarladı

Firewallar kapalı, internet bağlantısı süper ama iki bilgisayar yine birbirini görmüyor :-/
  • komut satırına "net view" yazınca öteki bilgisayar görünüyor mu?
    hizmetlerden computer browser kapalı olmamamlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.4 wifi sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Pc HDMI 1. ve 2. Ekran Hatası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

komut satırına "net view" yazınca öteki bilgisayar görünüyor mu?
    hizmetlerden computer browser kapalı olmamamlı.

"bilgisayar tarayıcısı" notebook ve kendi bilgisayarımda açık.

Kendi bilgisayarımda net view yazınca sadece kendimi görüyorum.
    Notebook da yazınca "6118 sistem hatası" yazıyor ve hiçbir makina listelenmiyor.

Sanırım notebookda sorun var
  • evet sorun notebook üzerinde. bazı hizmetleri açman gerekli sunucu ve buna bağımlı hizmetleri, network (nla),network connections (türkçe ne yazıyo hatırlamıyorum da kusura bakma) ayrıca notebook üzerinden uygun ev ağı kurulumunu yapıp sonra da diğer bilgisayarda uygulaman gerek.
    bir de şu ayarın
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters ----->Hidden = 0 olması gerek . bu net üzerinde bilgisayarı saklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabata -- 13 Mart 2006; 1:02:56 >
  • quote:

evet sorun notebook üzerinde. bazı hizmetleri açman gerekli sunucu ve buna bağımlı hizmetleri. ayrıca notebook üzerinden uygun ev ağı kurulumunu yapıp sonra da diğer bilgisayarda uygulaman gerek.

Dün iki makinayada ağ kurulum sihirbazıyla ayar çektim, sorunsuz tamamlandı yazdı, reset attım.
    Yani dün gayet güzeldi, net bağlantısı da vardı dosya paylaşımı da.

Bugün nooldu bilmiyorum kendi kendine gitti işte...
    Notebook da hangi servisleri açmam gerekiyor ?
  • kusura bakma sistem bende ing olduğundan türkçe yazamayacağım.
    remote access control manager (svchost.exe -k netsvcs)
    workstation (svchost.exe -k netsvcs)
    server (svchost.exe -k netsvcs)
    Distributed File System (Dfssvc.exe)
    computer browser (bu kendini açtıktan hemen sonra kapatabilir)
  • "Workstation" servisi başlamıyor, sistem günlüğünden baktığım kadarıyla aşağıdaki hatalar mevcutmuş:

RDR aygıt sürücüsü yüklenemedi.

Rdbss aygıt sürücüsü yüklenemedi.
  • bu hiç başıma gelmedi ama şu linke bi bak istersen
    LİNK
  • quote:

bu hiç başıma gelmedi ama şu linke bi bak istersen
    LİNK

Maalesef verdiğin site çözüm için paralı üyelik istiyor :-/
  • pardon ya hiç aklıma gelmedi böyle yapacakları. bi de şu linki dene support microsoft
  • XP HOME sp2 yüklü, bu verdiğin sayfada sadece sp1 için patch var.

Sorunu hala çözemedim çıldırmak üzereyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.