Şimdi Ara

2 Notebook arasında dosya paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir tane gamer notebook aldım. Haftaya elimde olacak. Fakat ben bu bilgisayarda yer alan yaklaşık 200-250 gblık veriyi o bilgisayara nasıl akatarabilirim ? Harici hard diskim yok. LAN üzerinden atabilirsin dedi bir arkadaş fakat o nasıl olacak ? 2 bilgisayarı ethernet kablosu ile birbirine mi bağlayacağım ? Hiç deneyen oldu mu ?

• ethernet kabosuyla birbirine baglamakla degil hocam, iki pc de aynı ağa bağlanacak ve bilgisayların ikisinde de ag baglantılarımdan özelliklere girip, klasör/dosya paylaşımına izin ver özelliğini aktif hale getireceksiniz ve böylece diger pc den verilerin olduguna girip istediginizi secip kopyalayacaksınız. ama bu uzun sürer yani yavastır biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekolog

ethernet kabosuyla birbirine baglamakla degil hocam, iki pc de aynı ağa bağlanacak ve bilgisayların ikisinde de ag baglantılarımdan özelliklere girip, klasör/dosya paylaşımına izin ver özelliğini aktif hale getireceksiniz ve böylece diger pc den verilerin olduguna girip istediginizi secip kopyalayacaksınız. ama bu uzun sürer yani yavastır biraz.

Peki hocam bu ne kadar hızda olur ? Yani indirme hızında olacaksa bir anlamı yok.. En azından saniyede 6-7 mb olmalı ki bir işe yarasın. O kadar hızlı aktarım yapabilir mi ?
  • uzun zamandır yapmadım net bilgi veremicem ama zannetmiyorum yani neredeyse flash belleklere o kadar atıyor zaten pcler (usb 2.0 göz önünde olursa)
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    ama bak şöyle birşey de var cross kablo denilen bi nimet var bulabilirsen ( çapraz kablo ) onunla veri aktarımını 2 pc arasında hızlı yapabilirsin. Bir pc dükkanına gidip sor onu onlar sana söylecek zaten nasıl olacağını kafanı karıştırmayım burdan kablo yokken elde. Yoksa diger türlü baglamak için hub lazım ikisi için ayrı ayrı kablolar lazım vb uzun iş yani. :) hayırlı geceler
  • quote:

ama bak şöyle birşey de var cross kablo denilen bi nimet var bulabilirsen ( çapraz kablo ) onunla veri aktarımını 2 pc arasında hızlı yapabilirsin. Bir pc dükkanına gidip sor onu onlar sana söylecek zaten nasıl olacağını kafanı karıştırmayım burdan kablo yokken elde. Yoksa diger türlü baglamak için hub lazım ikisi için ayrı ayrı kablolar lazım vb uzun iş yani. :) hayırlı geceler

Yardımların için teşekkürler. Ben bir bakayım o kabloya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

quote:

ethernet kabosuyla birbirine baglamakla degil hocam, iki pc de aynı ağa bağlanacak ve bilgisayların ikisinde de ag baglantılarımdan özelliklere girip, klasör/dosya paylaşımına izin ver özelliğini aktif hale getireceksiniz ve böylece diger pc den verilerin olduguna girip istediginizi secip kopyalayacaksınız. ama bu uzun sürer yani yavastır biraz.

Peki hocam bu ne kadar hızda olur ? Yani indirme hızında olacaksa bir anlamı yok.. En azından saniyede 6-7 mb olmalı ki bir işe yarasın. O kadar hızlı aktarım yapabilir mi ?

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/need-set-up-home-network#1TC=windows-7

bak burda anlatmışlar genel prosedürü, artık modemine pc özelliklerine göre tahmini oranlar bunlar :) yalnız dediğim gibi cross kabloyla sn de 1000 mb aktarıma kadar gidebiliyorsun bunu göz ardı etme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekolog -- 16 Ocak 2014; 3:08:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

quote:

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/need-set-up-home-network#1TC=windows-7

bak burda anlatmışlar genel prosedürü, artık modemine pc özelliklerine göre tahmini oranlar bunlar :) yalnız dediğim gibi cross kabloyla sn de 1000 mb aktarıma kadar gidebiliyorsun bunu göz ardı etme :)

Sanırım burda 2 pcyide ethernet ile modeme bağlayınca çok daha hızlı aktarım yapabiliyorum onu anladım. Olmazsa cross kablo alayım çok pahalı değildir herhalde.

• Paraya kıy hdd al derim başka işinede yarar kablo ile uğraşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Paraya kıy hdd al derim başka işinede yarar kablo ile uğraşma

hdd alicamda donuma kadar tum parami pcye harcadim sonraki ay alicam zaten. Bana kisa bir cozum lazim sadece :d

• Cross kablo verimsizdir ve hizi dusuktur. Adami deli eder. Her nasil bir baglanti olursa olsun cross yada switch li hublu wifili farketmez 250 gb iyi bir rakam transfer icin. Harici hdd olmadan ugrasirsin. Harici hdd yi komple alma paran yoksa. Hdd kutusu al sade. Diger laptoptaki hdd yi kutuya tak hallet isini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarDar -- 16 Ocak 2014; 12:52:07 >
  • Olmadi 509 gblik bir hdd bulmam gerekecek :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.