Şimdi Ara

2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI MALATYA hakkında bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
61.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI Malatya hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar lütfen yazsınlar..

    Nasıl bir yerdir? Şehre yakın mı? vs.

    Teşekkürler..



  • evet ustalar dedeler 2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI hakkında bilgi bekliyoruz..
  • Allah razı olsun forumdan bir kardeş biraz bilgi verdi sizinle paylaşayım.. (PM attığı için nickini yazmıyorum. İsterse kendisi ekler buraya..)

    "MU.A. K.LIĞI'nın hangi kışla da olduğunu bilmiyorum. Ama Malatya da zaten toplam 4 kışla var. Bunlar; Altay, Çakmak, İnönü ve Tulga kışlaları. Senin kışlan çok büyük ihtimalle Çakmak Kışlası. Yine de daha sağlam kaynaklardan öğrenmeni tavsiye ederim. En azından netten telefon bulup öğrenirsen daha iyi olur. Çakmak kışlası olduğunu varsayarak sana orası hakkında bildiklerimi söyleyeyim. Çakmak kışlası na Yeşiltepe otobüsleri gidiyor, Askeri hastane kışla içinde bulunuyor. Yemin törenleri Çakmak kışlasında yapılıyor. Kalabalık bir kışla. Ulaşımı rahat, şehir Merkezi ne 20-25 dk.

    Malatya bence diğer doğu illerine göre çok daha güzel bir şehir. Tam bir asker ve öğrenci şehri. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. "




  • Baska bir yerde daha Cakmak kislasinda oldugundan bahsediyorlardi. Sanirim buyuk bir yer orasi. Ben aksam 10 gibi orada olacaktim, fakat az once sabah icin bilet buldum ve sabah Malatyaya varip ogleden sonra birlige teslim olmayi dusunuyorum.
  • bende çakmak kışlasıyla ilgili bi arkadşaa bi sürü şey yazmıştım nerede kaldı ki yazdıklarım?
  • 4 kışla vardır.

    muhabere istihkam askeri cezaevi hastane çakmak kışlasındadır. yukarıda yazanların hepsi doğrudur. ben bi sürü yazı döşemiştim nereye kayboldular ya. sinir oldum. neyse. sormak istediğiniz varsa sorun. öğleden sonra 2-3 gib teslim olun. ben ilk girmiştim kıdemli oldum işe yaradı mı? 1 kere yarr gibi oldu ama pek bi esprisi yok
  • Arkadaşlar hayırlı olsun öncelikle...

    Bende 2. ordu muhafız alay komutanlığı piyade er kısa dönem askerlik yapacağım... bu sabah 2. Ordu Komutanlığını aradım.. telefonu 04223715800...
    Muhafız Alay Komutanlığı piyade er için hangi kışlaya teslim olmam gerektiğini sordum... İnönü Kışlası dediler... sonra teyit amaçlı bi daha aradım bu sefer Altay Kışlası dediler... Altay kışlasından emin olduklarını söylediler... öğleden sonra tekrar arayacağım...
  • Iroh,
    Biz 2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI Malatya bilgisini okuyunca Muhabere olarak dusunup ona gore bakiyoruz, acaba senin sonucta tam olarak ne yaziyor. Malatya'da Muhafiz Alayi var mi ki?

    OneMore,
    ben dedigin gibi 2-3 gibi teslim olmayi dusunuyorum. Bize almamiz gereken seylerden baska bisey gerekli midir orda? Neler veriyorlar yada vermiyorlar?
    Birde oradan kisa donemlerin il disi dagitimi oluyor mu? Cevaplarsan sevinirim.
  • dyuksel doğru düşünüyorsunuz...
    kusura bakmayın ben karıştırmışım... muharebe olarak geçiyorumuş ve çakmak kışlası teslim yeriymiş... telefondan teyit ettim şimdi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iroh

    dyuksel doğru düşünüyorsunuz...
    kusura bakmayın ben karıştırmışım... muharebe olarak geçiyorumuş ve çakmak kışlası teslim yeriymiş... telefondan teyit ettim şimdi...




    arkadaşım sen iyi misin?

    bütün malatyayı gezdin. istersen aday numaranı şuraya yaz sana net bilgi sunalım.
    inönü kışlası 2. ordu karagahı kent merkezinde haliyle. diğer kıışlalar hele altay çok dışarda. muhafız alayından olabilirsin ama malatyada da muhafız alayı varmıydı hiç hatırlamıyorum. neyse yaz numaranı söyliyim ne yapacaığını.

    dyüksel. "neler götürülmelidir" konusu var ana başlık. oraya baya yazdım. orayı okuyabilirsin.
  • Malatya Cakmak Kislasinda gorusuruz arkadaslar. Carsiya yakinmis, en azinda sonrasi icin o bir avantaj.
    Ben gerekli seylerden birer ikiser aliyorum yanima. Belki orada hemen bulamayiz diye. Ayrica cep telefonu getirip getirmeme konusunda her kafadan bir ses cikiyor (ben simdilik sadece simkartimi getirmeyi dusunuyorum).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dyuksel

    Malatya Cakmak Kislasinda gorusuruz arkadaslar. Carsiya yakinmis, en azinda sonrasi icin o bir avantaj.
    Ben gerekli seylerden birer ikiser aliyorum yanima. Belki orada hemen bulamayiz diye. Ayrica cep telefonu getirip getirmeme konusunda her kafadan bir ses cikiyor (ben simdilik sadece simkartimi getirmeyi dusunuyorum).


    simkart yeterli. elektronik bişey götürmeyin. cep telefonu da haliyle götürmeyin orda asker pazarında bazen 1 bazen 2 ytl ye kiralarsınız. duruma göre hareket edersiniz.

    çakmakta kocaman kantin var herhangi lojistik:) probleminiz olmaz. hatta hastane e var orada da kantin var gerçi kışla büyük biraz ama işte büyük olduğundan imkan çok. fazla hamallık yapmaya gerek yok yani.

    üniversite bölmü neydi?




  • Bilgiler icin tesekkurler hocam. Ben Ingilizce Ogretmenligi mezunuyum. Sonrasinda master +doktora yaptim. Sizin bolum neydi?
    Orda bolumlere gore bir gorevlendirme sozkonusu mu? Birde siz suanda hala orda misiniz?
  • merhaba arkadaslar 1 sene önce askerliğini gideceğimiz yerde yapmış olan bi mahalle arkadasımı buldum, acemiliği ve ustalığı orada yapmış, bizim bölük muhabereymiş tahmin ettiğiniz gibi çakmak kışlasında olacağız oraya teslim olacağız asker çarsısı varmış az ilerisinden dolmuş kalkıyormus merkeze yakın, soguk olur diyor yün içlikleri unutmayın, hatta kendisi botu büyük almış mes kullanmış ayağına sıcak oluyor diyor ama botu messiz kullandığın zaman zor oluyormuş, yıkanma işi acemilikte hamam varmış kese götürmeyi unutmayın, paralara özellikle dikkat edin eşofman içi cep kilot içine para kemeri en güvenli yollarmış,rahatmış ustada paso yatmışlar acemilik biraz sıkıntı olabilirmiş. ben istanbuldan uçakla gideceğim sabah 9da oradayım üniversiteden sınıf arkadasımla aynı yere düştük, onunla havaalanında buluşup 16:00 gibi teslim olacağız.
  • xcheater arkadasim,
    sabah sabiha gokcen'den mi gitmeyi planliyorsun? ben 8bucuk gibi malatya ucagina binecegim. eger ayni ucakta olursak gorusuruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dyuksel

    xcheater arkadasim,
    sabah sabiha gokcen'den mi gitmeyi planliyorsun? ben 8bucuk gibi malatya ucagina binecegim. eger ayni ucakta olursak gorusuruz.


    yok atatürkten binecegim ama sabiha gökçenden gelen uçakta arkadaşım olacak malatya havaalanında buluşacağız danışmanın önünde benim ismim Faruk senide bekleriz :)
  • Tamam,
    benim ismimde Dogan Yuksel. Orda gorusmek uzere.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dyuksel

    Bilgiler icin tesekkurler hocam. Ben Ingilizce Ogretmenligi mezunuyum. Sonrasinda master +doktora yaptim. Sizin bolum neydi?
    Orda bolumlere gore bir gorevlendirme sozkonusu mu? Birde siz suanda hala orda misiniz?


    senin yerin belli hocam. bu gece rahat uyu bundan sonraki gecelerde de. senin askerliğin bitti. demedi deme. dönüşte müjdemi isterim valla şaka yapmıyorum ha.

    ben işletme mezunuyum. ama tulga daydım. kara havacılıktaydım. açık söyliyim bizim kışla malatyada çakmak ve özellikle altaydan çok çok iyidir.

    fakat ben tulgada 20 gün kaldım. sonra mesleğim gereği başka yerde görevlendirildim. rahat yaptım ben görevlendirildiğim yer güzeldi.
    şu an orda değilim. sizin gideceğiniz yeri de az çok kestiriyorum. hatta büyük ölçüde. iş sizde bitiyor. yarın geldiğinizde detaylı yazarım.

    bu arada ingilizcenin afedersiniz anasını bellemiş bi hocamızı neden yd. sb yapmadılar ki anlamadım valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMore -- 13 Aralık 2008; 1:33:23 >




  • Hocam yazdiklariniz icin tesekkurler. Rahatlattiniz beni. Artik yarin birlige teslim olunca tam olarak anlasilacak. Insallah hayirlisi olur.
    Ben kisa donem istemistim, ve kisa cikmasina cok sevindim, ama cogu insan sana uzun cikar diyorlardi. Neyse ki kisa cikti.
  • 315 Kd olarak acemi askerliğimi 2.Ordu Muhabere Alay Komutanlığı Fevzi Çakmak Kışlası'nda yaptım. Gidecek arkadaşlara malumat olması açısından şunları söyleyebilirim. Kışla büyük bir alanda, askeri hastanede içerisinde. Hasta olduğunuzda (Umarım olmazsınız) gidebilirsiniz. Kışlaya otobüs ve dolmuş işe yaklaşık 20 dakikada ulaşılıyor. Kışladaki bölüklerin kantinleri var bir de büyük gazino. Gazinoda tv, langırt, fast food imkanı var. Diğer ihtiyaçlarınızı makul fiyatlara burada bulabilirsiniz. Bizim dönem çay 100 kuruş idi. Yemin törenleri bu kışlada yapılyor ve diğer havacı, jandarmalar da oraya geliyor. Netice fena yer değildir. Bir de mevsiminde giderseniz bol bol kayısı yiyebilirsiniz. Eğitime gelince ben Nisan döneminde gittim çok zor değildi. Bir de eğitiminize bizim gibi astekleri verirlerse işiniz daha kolay olur. Acemiğilin temeli orada herkesi askeri düzene göre yürütmek. Bunun o kadar da kolay olmadığını oraya gidince anlarsınız. Gidecek olan arkadaşlara şimdiden hayırlı teskereler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7veren -- 13 Aralık 2008; 15:50:56 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.