Şimdi Ara

2 Muhabbet Kuşu Rehabilitasyonu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aslında nasıl başlayacağımı bilemiyorum moralim bozuk. Mesele şu ki çok sevdiğim bir yakınım kendine 2 tane muhabbet kuşu almış. Alalı 1 seneye yaklaşıyor. Aldıklarında yumurtaları varmış yaşlarını bilmiyorum. Ancak bu 1 sene içerisinde 1 ya da 2 defa kafeslerinden 10 dakika çıkabilmişler. Çünkü kuşların sahibi kuşlardan korkuyor. Biliyorum çok saçma ama vaziyet böyle. Evlerine geldiğimde kafesin içi pislik doluydu. Belli ki alındı alınalı temizlenmemiş.. 1 defa banyoda suyun altına tutup yıkamışlar sanırım. Anlatamadım yanlış olduğunu.

Bugün onlar gider gitmez kafeslerini açtım yaklaşık yarım saat bekledim. Benden korktukları belliydi. Bi köşede sessizce bekledim. Sonra bilgisayarımdan muhabbet kuşu sesleri açtım nette gezinirken dişi olan (öyle dendi) kafesinde fırladı yaklaşık yarım saat sonra da erkek olan kafesten çıktı. Kendime muhabbet kuşu almak istediğimden biraz araştırmıştım. 10dakikada bir pisletirler deniyordu bu hayvanlar yaklaşık 4 saat dışarıda kaldılar 4-5 defa ya yaptılar ya yapmadılar.

Hayvanlar sadece ''kuru yemle'' beslenmiş. Dün akşam elma dilimleyip suluklarının önüne koydum sabaha kadar dokunmamışlar. Sabah salatalık koydum dokunmadılar bile. Zaten pislikleri de gözle zar zor görülüyor. İçeri sokmak tam bir işkenceydi. Gerçekten bu hayvanlara yabancı olduğumdan incitmek istemedim ama ev sahibi eve geleceğinden sokmak zorundaydım. 3 saat sonra kafesine girdi ama dişi olan çok uğraştırdı en sonunda elime alıp koymak istedim. Ama elimi var gücüyle ısırıp parmağımı kanattı :)

Elime çorap giyip kafesine koymak zorunda kaldım onda da tırnağı takıldı sanırım hafifçe çıkardım ama tırnakları çok uzamış gibi geldi bana dokunmadım hiç. İncittiğimi sanmıyorum ama bilmiyorum kötü bişey mi yaptım. Sadece biraz uçsunlar kendilerine gelsinler istedim hayvanlar tavuktan beter uçuyolardı...

Güya yarın kafeslerini temizleyecektim ama hal böyle olunca daha kötü olurlar diye dokunmamaya karar verdim. Sinirliyim ama yakınlarımın kalbini de kırmak istemiyorum. Kuşları birine vereceklermiş ama kafese kusa bi dünya para ödedik diyorlar ben alırım dedim.

Ben alırım ama.. Nasıl bakarım ne yapsam düzelirler. Elime gelsinler konussunlar vs istemiyorum. Sadece madem ailemiz bir hata yapmış düzeltelim istiyorum. Ne yapmam gerek ne almam gerek? Biliyorum çok uzun yazdım ama evde kimse de tınlamıyor beni. Aman canım hayvan işte diyorlar.. Yardımlarınızı bekiyorum Allah c.c razı olsun.

NOT: Okulumu değiştirdiğimden önümüzdeki senelerde şehir dışında olacağım yani annem bakacak. Kadına yük olsunlar istemiyorum. En doğru davranış ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazisletme -- 23 Temmuz 2015; 15:36:51 >

• Gazisletme kullanıcısına yanıt
    öncelikle böyle düşünmeniz çok doğru ailenizde kimse umursamamış sizi taktir etmek gerek
    seneye okulum değişecek demişsin annenle öncelikle konuş o kuşlara bakmayı kabul ederse al yoksa petshopcuya götür illaki alıcak bi petshop bulursun
    eğere kuşları alırsanda bol bol sal ilk başlarda çok çarpıcaklar duvarlara dikkat et sende ama yavaş yavaş alışırlar düzelitrler uçmalarını kuşlar 1 senedir uçmadıkları için öyledirler onlar seni ısırdıkcada ani hareket yapma sakin ol onları korkutma ısırma huyuda zamanla azalıp geçer inşallah
    ayrıca annenle anlaşırsan haftada 2 kere kafes temizlenmeli 2 günde bir yemler ve su kontrol edilmeli kuşlar uçmayı öğrendikten sonrada hergün olmasada genel olarak kuşları salmalı
    kafesede yuvalık tak 1 sene geçmiş onlar birbirlerine alışıklardı yumurtlayabilirler
    Allah sendende razı olsun böyle duyarlı olduğun için yazdıklarımda inşallah eksik yanlış yoktur başka arkadaşalrda cevap yazarlar sen yinede bi sorun olursa burdan yaz ben elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazisletme

Merhaba,
    Aslında nasıl başlayacağımı bilemiyorum moralim bozuk. Mesele şu ki çok sevdiğim bir yakınım kendine 2 tane muhabbet kuşu almış. Alalı 1 seneye yaklaşıyor. Aldıklarında yumurtaları varmış yaşlarını bilmiyorum. Ancak bu 1 sene içerisinde 1 ya da 2 defa kafeslerinden 10 dakika çıkabilmişler. Çünkü kuşların sahibi kuşlardan korkuyor. Biliyorum çok saçma ama vaziyet böyle. Evlerine geldiğimde kafesin içi pislik doluydu. Belli ki alındı alınalı temizlenmemiş.. 1 defa banyoda suyun altına tutup yıkamışlar sanırım. Anlatamadım yanlış olduğunu.

Bugün onlar gider gitmez kafeslerini açtım yaklaşık yarım saat bekledim. Benden korktukları belliydi. Bi köşede sessizce bekledim. Sonra bilgisayarımdan muhabbet kuşu sesleri açtım nette gezinirken dişi olan (öyle dendi) kafesinde fırladı yaklaşık yarım saat sonra da erkek olan kafesten çıktı. Kendime muhabbet kuşu almak istediğimden biraz araştırmıştım. 10dakikada bir pisletirler deniyordu bu hayvanlar yaklaşık 4 saat dışarıda kaldılar 4-5 defa ya yaptılar ya yapmadılar.

Hayvanlar sadece ''kuru yemle'' beslenmiş. Dün akşam elma dilimleyip suluklarının önüne koydum sabaha kadar dokunmamışlar. Sabah salatalık koydum dokunmadılar bile. Zaten pislikleri de gözle zar zor görülüyor. İçeri sokmak tam bir işkenceydi. Gerçekten bu hayvanlara yabancı olduğumdan incitmek istemedim ama ev sahibi eve geleceğinden sokmak zorundaydım. 3 saat sonra kafesine girdi ama dişi olan çok uğraştırdı en sonunda elime alıp koymak istedim. Ama elimi var gücüyle ısırıp parmağımı kanattı :)

Elime çorap giyip kafesine koymak zorunda kaldım onda da tırnağı takıldı sanırım hafifçe çıkardım ama tırnakları çok uzamış gibi geldi bana dokunmadım hiç. İncittiğimi sanmıyorum ama bilmiyorum kötü bişey mi yaptım. Sadece biraz uçsunlar kendilerine gelsinler istedim hayvanlar tavuktan beter uçuyolardı...

Güya yarın kafeslerini temizleyecektim ama hal böyle olunca daha kötü olurlar diye dokunmamaya karar verdim. Sinirliyim ama yakınlarımın kalbini de kırmak istemiyorum. Kuşları birine vereceklermiş ama kafese kusa bi dünya para ödedik diyorlar ben alırım dedim.

Ben alırım ama.. Nasıl bakarım ne yapsam düzelirler. Elime gelsinler konussunlar vs istemiyorum. Sadece madem ailemiz bir hata yapmış düzeltelim istiyorum. Ne yapmam gerek ne almam gerek? Biliyorum çok uzun yazdım ama evde kimse de tınlamıyor beni. Aman canım hayvan işte diyorlar.. Yardımlarınızı bekiyorum Allah c.c razı olsun.

NOT: Okulumu değiştirdiğimden önümüzdeki senelerde şehir dışında olacağım yani annem bakacak. Kadına yük olsunlar istemiyorum. En doğru davranış ne olur?

pet shopa verme.O kuşlar birbirne alısmıstır kaç seneden beri birlikteler.Pet shopa verdimi tek tek giderler başak insanlara kötü olur üzülür belki ölürler.Yine biri dişi yada erkek gittimi tek kalan depresoyuna girip ölecektir.Çift olması en iyisi.

Bol bol salın alısacaktır.Salatalık kıvırcık vs maydonoz koyun onlar yiyene kadar keşfedene kadar her gün koyun.Dışarı sal bol bol zamanla kendi kafese girecektir annenende pek bir şey yapmasına gerek yok 3 günde 1 yem degisikligi kafes altı temizligi su yenilemesi o kadar.Ev sahibidende al kuşları

• Teşekkür ederim tek yapmam gereken bunlar mı?

Petshopa götürüp tırnaklarını falan kontrol ettirmeli miyim?

Kalamar kemiği vs çeşit çeşit şeyler varmış. Sanıyorum o yemlerle metabolizmaları bayağı zayıflamıştır.

Bir de yapmamam gerekenleri kısaca özet geçerseniz benim için ön bilgi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gazisletme

Teşekkür ederim tek yapmam gereken bunlar mı?

Petshopa götürüp tırnaklarını falan kontrol ettirmeli miyim?

Kalamar kemiği vs çeşit çeşit şeyler varmış. Sanıyorum o yemlerle metabolizmaları bayağı zayıflamıştır.

Bir de yapmamam gerekenleri kısaca özet geçerseniz benim için ön bilgi olur.

Tırnakları kesmiyoruz bizler.Gereksiz oldugu için bazıları kesiyor gereksiz yani.

Sakın kendi tırnağını kesiyor gibi kuşunkini kesmeyin kangren olup ölür.Kuşların tırnağında damarlar geçiyor tırnak makası ile kestimi tırnağı kanama olur kangren olur malesef ölür kesmeyin kestirmeyin.

Gagasıda öyle yine gaga taşı bulunsun kafeste.Gaga taşı gagalarını törpüleme işlemi yapıyorlar.

Kalamar kemigi vitamin kaynağıdır 1 çesiti var beyaz renkte gaga taşını benziyor onuda alın.

kum taşı alın sindirimi için yemliklere koyacaksın ayrı yerde duracak.Yani 3 tanen yemligi varsa 2 tanesi muhabbet kuşu yemi 1 tanesi ortadaki kum taşı olacak.Benim kafes düzeni öyle orta kum taşı yanlar muhabbet kuşu yemi.İhtiyaçı oldumu yiyor sindirim için.

Sebze meyve önüne koyun yemeseler bile koyun.Maydonozu alın 2 dal 1 dalı önüne koyun.1 dalı kendiniz yiyin kuşlar görsün yiyecek bir şey sansınlar.Benim kuşlar öyledir ilk ben yiyorum bana kızıyorlar sonra veriyorum onlara.

Kafesinide temizleyin hastalık kapabilir mikrop ayak mantarı vs.Yıkayın duşta ben öyle yapıyorum.Bu sürede kuşlar dışarıda oluyor sorun olmuyor zaten 7-24 dışarıdalar sabah 6 da çakiyorlar gece 12 de giriyorlar.Sadece yem yemek için 1 defa giriyorlar o kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.