Şimdi Ara

2. monitörü tv gibi kullanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim televizyonum bozuldu ve kullanmadığım bir monitör var. bu monitörü tv gibi kullanma şansım var mı? mesela ana monitörden oyun oynarken diğer monitörde başka bi şey açmak istesem sesleri nasıl ayırabilirim? 2+1 hoparlörüm var bunu 2. monitöre takarsam sesler ayrılır mı? olur derseniz monitörümü almaya gideceğim 2 saatlik mesafede annemlerin evinde monitör boşa git gel yapmak istemiyorum.

• Selamlar.

Cihaz hakkında biraz daha detay lazım. Mesela monitör multimedia mı, pc de onboard dışında pci ses kartı mevcut mu gibi.
  • mfsaydam kullanıcısına yanıt
    selam hocam.
    monitör bu:
    kasamda ekstra olarak başka ses kartı yok, monitörün kendi hoparlörü var.
  • Çok verimli olmaz. Görüntü ayarlarından ekranı genişlet seçeneği var. İki monitörü aynı anda kullanabilirsiniz ama mouse hareketlerinde karışıklık olur veya mouse iptal olabilir. Bence hdmı lı bir uydu alıcısı varsa monitörde de hdmı varsa tv gibi kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle monitörün HDMI girişi varsa bir tane uydu alıcısı edinip monitöre bağlayarak monitörü tvye çevirebilirsiniz. Monitörün ses çıkışı varsa hoparlör bağlar ses alırsınız. Eğer yoksa uydu alıcısı alırken ses çıkışı olan bir model tercih etmelisiniz.

Derseniz ki bende zaten uydu yok iptv kullanıyorum. O zaman monitörü bilgisayara bağlayıp görüntüyü genişletirsiniz. Ekranının birinde işinize bakar diğerinden iptv izlersiniz. Sesi ayırmak konusu biraz sıkıntı. Usb bir ses kartı alarak çözülebilir diye tahmin ediyorum.

Her iki yöntemde de ekstra hoparlöre veya kulaklığa ihtiyacınız olacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler en mantıklısı böyle sanırım. monitörün kendi hoparlörü var o iş görür heralde. tavsiye ettiğiniz hdmi uydu alıcısı var mı?

edit: bu arada söylemeyi unutmuşum uydu kablom veya çanağım yok uydu alıcısı alsam da işe yaramayacak sanırım. eski tüplü tvlerden kullanıyordum antenle beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukki -- 25 Haziran 2020; 13:45:57 >
  • kukki kullanıcısına yanıt
    Çanak olmazsa olmaz. Dijital yayın alabilmek için bir çanak ve bir LNB gerek. Doğru yöne çevirildikten sonra görüntü gelecektir. Uyduyu bulmak yazıldığı kadar kolay değil ama baştan söyleyeyim.

Uydu alıcısı konusunda tavsiye ettiğim bir model yok. Fakat kısaca ne kadar para verirseniz o kadar iyi olur. Eğer ben hızlı kanal geçişleri olmadan da yapabilirim derseniz güncel, içine kanallar önceden yüklenmiş herhangi 1080p mini boy bir uydu alıcısı alarak ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Fason markalar 2 yıl sonunda bozulabiliyor. Bozulmasalar bile adaptörleri bozulabiliyor. Bu nedenle en ucuzu değilde biraz daha orta sınıf cihazlar almak daha iyi diye düşünüyorum.

Monitörün kendi hoparlörü ses verecektir. Ekstra hoparlör almaya gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben goldmaster marka uydu alıcısı kullandım bilgisayar monitörüne bağlıydı.Monitörde en az 2 hdmı olmalı ki sök tak uğraşmayın. Kasa ve uydu alıcısını aynı anda bağlayacaksınız.
    Monitörde veya uydu alıcısında ses çıkışı olmasına dikkat edin. Hoporlör takmak için gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 25 Haziran 2020; 14:4:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.