Şimdi Ara

2 Monitör Kıyaslaması Yardımcı Olurmusunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selam,

    Şu iki monitör arasında kaldım. Genel olarak kullanıcam sadece oyuncu olarak düşünmeyin.

    Genel olarak kod yazmak için kullanacağım. Ama arada bir girip'te oyunda atarım tabi.

    Sizce ekran netliği renk ve diğer açılardan sizce hangisi daha mantıklı.

    Şansımı IPS'den yana denedim fakat IPS'lerde glow olayından rahatsız olduğumdan dolayı IPS'ten vazgeçtim.

    Bu sefer VA'dan yana deneyeceğim.

    AOC Q27G2U 27

    LG 32GK850G-B 31.5

    Teşekkürler Kolay Gelsin.







  • 32GK850G "hakiki" g-sync olduğundan görüntü giriş sayısı kısıtlı, 1 DP ve 1 HDMI girişi var ve HDMI bağlantı sadece 60 Hz çalışıyor. DP girişinde 165 Hz kullanmak mümkün. Bendeki panelin gamma değeri bir VA panel için düşük, yani siyah renkler koyu gri gibi. Genel renkler ise çok "sıcak", yani sarı tonda. Monitörün kendisinden yaptığım ayarlar yeterli olmadı, ilk defa ekran kartı sürücüsünden renk ayarı yaptım renkleri "serinletmek" ve gamma değerini arttırmak için. Biraz da "color banding" var, abartılacak kadar kötü değil ama zaman zaman net bir şekilde görülüyor. 32" düz ekran olduğu için yakından kullanınca sanki kenarlar daha uzakmış gibi gözüküyor ve renkler soluklaşıyor. 60 cm genişliğindeki masada kullanmak mümkün değil, masanın arka kısmına destek ekledim ve şu an yaklaşık 75-80 cm mesafeden kullanıyorum. Monitör dikey duruma getirilebiliyor, kod yazarken faydalı oluyormuş. Işık sızması ve ölü piksel yok ki bu zamanda imkânsız gibi bir şey. Fiyatı şu an akla mantığa aykırı bir şekilde yurt dışı piyasasından bile düşük.

    AOC G1 serisinden bir monitör (C24G1) de kullanıyorum uzun süredir, Q27G2U G2 serisinden ve benzer özellikleri var. Bu serinin kontrastı ve renk doygunluğu çok iyi. 27" 1440p monitörde piksel yoğunluğu yüksek olacağından netlik açısından bu monitör nispeten daha iyi olacaktır.

    Genel olarak 32GK850G çok daha kaliteli bir monitör ama yakından kullanacaksanız ve g-sync önemli değilse sanki Q27G2U daha doğru bir tercih olur gibi gözüküyor.

    Bu arada 32GK850G alırsanız Amazon TR'den alın, muhtemel iade sürecinde başınız ağrımaz.




  • Aoc u Kavisli olan sandım bulaşma diyecektim :) 27 inç istiyorsan düz oşan aoc. 32 inç istiyorsan lg 32gk650f modelini öneririm. Kavisli aoc vardı bende ışık sızması oluyor Kavisli ekranlarda. Düz modelinin üzeceğini düşünmüyorum. Lg nin 850 yerine 650 olanını öneriyorum çünkü Freesync Gsync destekli. 850 olan Gsync destekli. He ben hiç amd kart kullanmam dersen 850 artı özellikler taşıyor kullanım sağlarsınız özelliklerini 850 daha mantıklı olur.

    Edit: 32GK650F sahibiyim. Aoc CQ27G2U iade ettim.(ışık sızması)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 26 Temmuz 2020; 23:13:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tercihini VA panelden yana kullancaksan VX2758'i tavsiye ederim. Oyun + film izleme için güzel bir seçenek.


    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2758-pc-mh-27-144hz-1ms-hdmi-analog-freesync-full-hd-kavisli-monitor-p-HBV00000OBLBF?magaza=Hepsiburada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.